Espanjalaiset lasten nimet: top-10 suosituimmat tyttöjen ja poikien nimet vuonna 2020

Espanjalaiset lasten nimet: top-10 suosituimmat tyttöjen ja poikien nimet vuonna 2020
Kuva: Quino Al

Teksti: Anna-Leena

Espanjassa on vahva nimiperinne, ja klassikot, kuten Pablo, María ja Alejandro pääsevät vuosi toisensa jälkeen suosituimpien nimien top 10-listalle. Arvaatko mikä tytön nimi on ollut Maríaakin suositumpi jo vuosia? 

Top 10 tyttöjen nimet: 

 1. Lucía
 2. Sofía
 3. Martina
 4. María
 5. Julia
 6. Paula
 7. Valeria
 8. Emma
 9. Daniela
 10. Carla
Kuva: Jen Theodore. Lucía on ollut Maríaa suositumpi nimi jo vuodesta 2003.

Lucía-nimi kiilasi Marían ohi vuonna 2003 ja on pysynyt siitä asti listan ykkösenä. Klassikot, kuten Sofía ja Julia löytyvät top-10 listalta, mutta viime vuosina hurjan suosion saavuttaneet nimet Valeria, Martina ja Emma ovat pyyhkineet listalta espanjalaiset ikisuosikit, kuten nimet Carmen ja Ana. 

Top 10 poikien nimet: 

 1. Hugo
 2. Mateo
 3. Martín
 4. Lucas
 5. Leo
 6. Daniel
 7. Alejandro
 8. Manuel
 9. Pablo
 10. Álvaro
Kuva: Christian Bowen. Hugo annettiin nimeksi 3.313 vastasyntyneelle vuonna 2020.

Poikien nimistä suosituin on Hugo, joka annettiin nimeksi 3.313 vastasyntyneelle vuonna 2020. Mateo nousi listalla Martin ja Lucas nimien ohi. Klassikot Alejandro, Manuel ja Pablo löytyvät myös top-10 listalta, mutta minne Jośe on kadonnut? 

María del Carmen ja Antonio ovat edelleen espanjan yleisimmät nimet, vaikka eivät top-10 listalle pääsekään. Espanjassa on uusimpien tietojen mukaan 656.276 María del Carmen nimistä naista ja 655.030 Antonio nimistä miestä. Saavuttavatko uudet suosikkinimet Hugo ja Lucía tulevaisuudessa yhtä suuren suosion?

Lähteet:

Elpais.com

enterat.com


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.