Naisen elämää: kun joskus eniten ärsyttää kaikki

Naisen elämää: kun joskus eniten ärsyttää kaikki

Aamulla heräsin kahvinkeiton ääniin silminnähden pahantuulisena. Potkin ja riuhdoin peiton pois päältäni heittäen sen ärsyyntyneenä sivuun. Nousin ylös sängystä olemuksessani maailman vihaa. Mies valmisteli aamupalaa keittiössä. Istahdin pöydän ääreen toivottaen vi*un hyvät huomenet.

Eniten ärsytti kaikki. Ärsytti miehen olemus,  kahvinkeittotyyli, hänen voileipänsä ja tapansa lukea lehteä. Hän teki sen kaiken tahallaan ärsyttävästi, siitä olin varma.

Mies tiedusteli ystävällisesti kuinka olin nukkunut viime yönä. Vastasin hieman vähemmän ystävälliseen sävyyn. Mitäs luulet, kuorsasit koko yön, oli kuuma ja naapurit metelöivät. Sitten heräsin sun kolinaasi. Mihin olet laittanut mun kahvikuppini? Onko sun aivan pakko syödä suu auki?

Huonotuulisuus jatkui koko päivän. Kaduilla ihmiset mulkoilivat, kassajonoissa tulivat liian lähelle. Teki mieli nostaa keskari pystyyn tai heittää kivi sen auton takalasiin, joka ei pysähtynytkään suojatien eteen.

Päivä kului ärsytyksen ja suuttumuksen siivittämänä, kunnes tuli vihdoin ilta. Nukkumaan mennessä valitin kovaan ääneen tyynyn muhkuroista sekä epämukavasta patjasta. Mies lohdutti ja yritti olla ymmärtäväinen sanoessaan, että eiköhän ne tyynynkin muhkurat siitä tasoitu, kun tämä aika kuukaudesta on taas ohi! Katsoin miestäni raivosta kihisten.

En tiennytkään, että PMS- oireet aiheuttavat tyynyille muhkuroita! Kai sitä nainen voi olla pahalla päällä ihan muuten vain, onko se pakko aina liittää jollakin tapaa hormoneihin ja kuukautiskiertoon? Voi jumalauta! Olin niin loukkaantunut, että pakkasin peiton ja sen muhkuraisen tyynyn mukaani ja marssin mieleni pahoittaneena sohvalle nukkumaan. Minähän en nukkuisi hänen vieressään, enää ikinä!

Seuraavana aamuna heräsin hyväntuulisena vaikka alavatsa oli kipeä ja olo turvonnut. Toivotin miehelle hyvät huomenet ja ilmoitin, että tyynyn muhkurat tasoittuivat yön aikana. Mies istui sanaakaan sanomatta pöydän ääressä. Tietäväinen ilme kasvoilla kertoi, että hän tiesi kyllä, että kuukauden päästä  tyynyn muhkurat ovat jälleen palanneet.

Avatar photo

Jenna

Olen viimeisen kahden vuoden aikana kolmessa eri maassa asunut ulkosuomalainen, joka yrittää parhaansa mukaan selviytyä kielimuurin ja kulttuurishokin täyteisestä arjestaan. Olen myös äiti, vaimo sekä viimetingan ihminen, jolta puuttuu suuntavaisto sekä tilannetaju. Olen hauska, mutta vain omalla äidinkielelläni. Englantia käyttäessä olen simppelimpi hahmo, joka nauraa väärissä kohdissa ja unohtaa liian usein käyttää sanaa pliis. Rakastan kasvisruokaa, liikuntaa sekä Espanjan lempeän aurinkoisia päiviä.

One thought on “Naisen elämää: kun joskus eniten ärsyttää kaikki

  1. Jokainen nainen taatusti tietää ja ymmärtää hormonien vaikutuksen omassa elämässään, mutta silti se ei oikeuta suoranaiseen ihan paskaan käytökseen toista kohtaan. Oli vaikka mitkä hormonit, niin me kyllä pystytään olla laukomatta ihan mitä tahansa toiselle. Surullista, että ihminen voi oikeuttaa itselleen huonon käytöksen yhdellä sanalla, hormonit. Naisena olen kyllä käynyt nämä hormoni myrskyt läpi, nyt mennään voi vaihdevuosissa. Ei ole koskaan ollut tarvetta olla ilkeä kenellekään, etenkään omalle puolisolle. Ei hän mikään likasanko ole. Hyvät naiset, opetelkaa käyttäytymään, se on ihan mahdollista myös silloin huonoina päivinä, vaikka kaikki vituttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *