Tällä metodilla lattiasta tulee perusteellisen puhdas – siivoamisen tarve vähenee huomattavasti

Tällä metodilla lattiasta tulee perusteellisen puhdas – siivoamisen tarve vähenee huomattavasti
Kuva: Photo by The Creative Exchange

Teksti: Anna-Leena

Olet ehkä kuullut termin tuplapuhdistus ihonhoidossa tai hiustenpesumetodina, mutta miltä kuulostaisi tuplasiivous, tai pikemminkin triplasiivous? Tästä mullistavasta siivousmetodista uutisoi aiemmin ilta-sanomat.  

Siivous ruuhkavuosien keskellä

Kun aikaa siivoamiseen on vähän, on otettava järeämmät aseet kehiin. Yksi niistä on satsata siivoukseen kerralla kunnolla aikaa – ja nauttia puhtaasta lopputuloksesta pidempään. 

Ilta-sanomien artikkelista selviää, että Japanista lähtöisin olevassa triplasiivous-menetelmässä lattia puhdistetaan kerralla perusteellisesti: lattia pestään ensin pesuaineella, sitten vedellä, ja lopuksi vielä kuivataan. Jokainen askel tehdään huolella ja jokaiseen tehtävään käytetään mieluiten omaa luuttua. 

Japanissa lattioiden perusteellinen puhdistus on erityisen tärkeää muun muassa siksi, että moni nukkuu patjalla, joka levitetään lattialle tatamimaton päälle. Myös ruokaileminen tapahtuu usein lattian rajassa. Ja kukapa ei nauttisi puhtaalla lattialla kävelemisestä?

Kokeile triplasiivousta!

Ilta-sanomien uutisessa mainitaan 2 syytä, miksi japanilaista siivousmenetelmää kannattaa kokeilla, ja miksi siihen hurahtaa nopeasti.

  1. Ei enää häiritseviä rantuja. Kun pesuainepesun jälkeen lattia pyyhitään nihkeällä ja sitten vielä kuivalla liinalla,  lattioille ei enää jää häiritseviä pesuainerantuja puhdistusaineesta. Lattia pysyy kiiltävämpänä pidempään, eikä välisiivoukseen viikolla ole tarvetta. Pelkällä pesuainepesulla lattia jää usein sameaksi.
  2. Ei enää tahmeutta. Lattiaan jäävät pesuaineen jäämät jättävät lattian usein tahmeaksi ja hiekka ja pöly tarttuvat siihen helposti. 

Näin teet triplasiivouksen:

  1. Pese lattia tapasi mukaan pesuaineella.
  2. Vaihda moppiin puhdas luuttu ja pese lattia uudestaan, tällä kertaa ainoastaan vedellä.
  3. Vaihda moppiin puhdas ja kuiva luuttu, ja käy lattia läpi vielä kerran.

Nauti puhtaasta lattiasta pidempään!

Oletko sinä kokeillut triplasiivousta?

Lähde: is.fi

Ruuhkavuodet toimitus