Levin kauniit maisemat parhaalta paikalta

Levin kauniit maisemat parhaalta paikalta

Kaupallinen yhteistyö Hotel Levi Panorama

Joulupäivänä vuonna 2020 ja ulkona pakkasta 25 astetta. Kävelimme ensimmäistä kertaa hotelli Panoraman pihalla. Olimme viettämässä koko perheen kesken joulua Levillä ja halusimme tulla ihailemaan Levin lumisia maisemia korkealta Levin rinteeltä. Näkymä oli henkeäsalpaava ja olimme täysin myytyjä Levin taianomaiseen tunnelmaan. Korona jyllää ja tulevan vuoden matkasuunnitelmat olivat vahvasti kotimaassa. Lumoavia, valkoisia maisemia ihaillessamme, pohdimme miltä mahtavat maisemat näyttää Levin rinteeltä ruska-aikana. Siitä intoutuneena päätimme, että seuraavana syksynä tulisimme ehdottomasti kokemaan Levin ruskan ja yöpyisimme takanamme kohoavassa Hotel Levi Panoramassa.

Automatka Etelä-Suomesta Leville on jo itsessään yksi elämys. Matkustamme tälle lomalle kolmen hengen kokoonpanolla. Pieni matkaajamme on vasta kolmevuotias ja paikalla istuminen ei ole sitä kaikkein mieluisinta puuhaa. Automatka menee kuitenkin yllättävän hyvin, kun lapselle on pientä virikettä riittävästi mukana. Ja tietenkin usean pysähdyksen taktiikalla. Loppumatkasta bongasimme porojakin tien varsilla ruokailemassa. Porojen näkeminen ilahdutti kovasti lapsen mieltä ja hän innokkaasti odotti näkevänsä niitä lisää.

Lapin upea luonto väreineen ja poroineen on ikimuistettava kokemus.

Hotel Levi Panoraman etupihalla on hyvin parkkitilaa ja vaikka ruskamatkailu on kuumimmillaan, löytyy autolle helposti parkkipaikka. Myös sähköautoille on muutama latauspiste. Lapsemme pomppaa autosta ylös, hihkuu ja hyppelee riemusta. Hän haluaisi heti paikalla nähdä poroja lisää. Päätämme kuitenkin, että ennen kuin jatkamme porojen bongausta, käymme kirjautumassa hotelliin. Hotellin isossa ja avarassa aulassa huokuu ylellinen lappilainen tunnelma. Asiakaspalvelija toivottaa meidät tervetulleeksi. Hän kertoo hotellin palveluista sekä hotellihuoneen hintaan kuuluvasta gondolikuljetuksesta alas tunturikylään. Etsiessämme huonetta lapsi riemuitsi juostessaan hotellin ihanan pehmeillä lattiamatoilla pitkän autossa istumisen jälkeen. Voimme aistia lapsen vapauden tunteen. Huoneeseen päästyämme näkymä vangitsee meidät. Huoneen isoista ikkunoista avautuu häkellyttävät maisemat lappilaiseen luontoon. 

Juniorsviitti on tilava ja viihtyisä.

Meille on tärkeää liikkuvaisen lapsemme kanssa, että hotellihuoneessa on riittävästi tilaa. Niinpä olemme päättäneet majoittua juniorsviitissä, jossa on makuuhuoneen lisäksi erillinen, tilava oleskelutila. Tässä huoneistossa on tilan puolesta mahdollista saada aikaiseksi hyvät ja hieman riehakkaatkin autoleikit. Onhan lapsi pakannutkin mukaansa kaikkein tärkeimmät – repullisen pikkuautoja. Leikin ja temmellyksen ohessa nälkä saattaa nopeasti iskeä. Huoneessa saa käden käänteessä tarjottua lapselle lämpimän välipalan. Huoneistossa on nimittäin jääkaapin lisäksi mikro sekä tarvittava, pieni määrä astioita. 

Käymme tietenkin myös tekemässä hotellin sisätiloissa pienen tutustumiskierroksen. Joka puolella on ihastuttavia, hyvin viihtyisiä, pieniä ja suurempia oleskelutiloja. Hotellin toisessa kerroksessa sijaitsee maisemaravintola Ravintola Panorama, jonne olemme tehneet jo majoittuessa pöytävarauksen kahdelle illalle. Ravintolassa tarjoillaan myös herkullinen ja monipuolinen aamupala. Ravintolastakin avautuu upeat näkymät Levin rinteille. Jos haluaa vieläkin korkeammalta nähdä Lapin uskomatonta maisemaa, kannattaa nousta hissillä hotellin seitsemänteen kerrokseen, mistä löytyy maisemasaunat sekä Sky Lounge, joka toimii maisemankatselupaikkana.

Hotellissa riittää ihmeteltävää.

Ulkoilun ja porojen bongauksen jälkeen on aika rauhoittua iltatoimiin. Osassa juniorsviiteistä on oma sauna ja osassa kylpyamme. Meidän iloksemme huoneessamme onkin molemmat! Mikäs onkaan sen mukavampaa kuin päivän päätteeksi ensin rentoutua pitkään vaahtokylvyssä ja lopuksi ottaa vielä kunnon löylyt.  

Vaahtokylpy kruunaa lapsen päivän.

Saunan ja kylvyn jälkeen lapsi nukahtaa ihaniin, puhtaisiin ja pehmeisiin lakanoihin alta aikayksikön. Itseämmekin jo uni painaa, mutta meidän on aivan pakko hetki kuunnella hiljaisuutta ja vain katsella hiljakseen hämärtyviä maisemia ja esiin tulevia tunturikylän valoja. Kaiken tänään näkemämme ja kokemamme perusteella, tästä ei voi muuta tulla kuin unohtumattoman ihana loma!

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *