2-vuotias sai astmakohtauksen lentokoneessa -poistettiin lennolta, koska ei suostunut käyttämään maskia

2-vuotias sai astmakohtauksen lentokoneessa -poistettiin lennolta, koska ei suostunut käyttämään maskia
Kuva:Paul Hanaoka

Teksti: Anna-Leena

Nopeasti leviävälle surulliselle videolle on tallentunut, kuinka 2-vuotias lapsi itkee lohduttomasti saatuaan lennon aikana astmakohtauksen. Lentokoneen henkilökunta pysyy kuitenkin tiukkana ja vaatii äitiä laittamaan lapselle maskin. Tapauksesta uutisoi mibebéyyo-sivusto.

2-vuotias Waylon oli äitinsä Amandan kanssa American Airlines-yhtiön lennolla, kun poika sai yllättäen astmakohtauksen. Äiti yritti parhaansa mukaan rauhoitella itkevää lasta. 

Lentokoneen henkilökunta pyysi äitiä noudattamaan covid-19 sääntöjä ja laittamaan lapselle maskin, huolimatta lapsen silmin nähtävistä hengitysvaikeuksista. 

Epätoivoinen äiti yritti lukuisia kertoja asetella lapselle maskin ja päätyi lopulta näyttämään henkilökunnalle lapsen negatiivista pcr-todistusta. Henkilökunnalta ei kuitenkaan herunut sympatiaa äitiä ja lasta kohtaan. Lopulta lentokone kääntyi takaisin, ja äiti ja lapsi poistettiin lennolta. Harmillisen sattumuksen kruunasi henkilökunnan kuulutus, jossa pahoiteltiin lentokoneen paluuta ja selitettiin, että lennolla on matkustaja, joka ei suostu noudattamaan sääntöjä. 

Videon kuvannut matkustaja on kertonut kuvanneensa videon puolustaakseen äitiä ja lasta. Videon nopean leviämisen vuoksi lentoyhtiö on nähnyt parhaaksi yrittää selittää tapahtunutta, ja vedonnut Yhdysvalloissa vallalla olevaan sääntöön, jonka mukaan kaikkien yli 2-vuotiaiden on käytettävä lennon aikana maskia. Video on aiheuttanut paheksuntaa lentoyhtiötä kohtaan ja selityksistä huolimatta katselijoiden sympatiat tuntuvat olevan äidin ja sairastuneen lapsen puolella. 

Lähde: Mibebéyyo.es

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *