Rehtori eväsi nepsy-lapsen koulukyydit, joita lapsi oli jo kaksi vuotta saanut

Rehtori eväsi nepsy-lapsen koulukyydit, joita lapsi oli jo kaksi vuotta saanut

Nepsy-lapseni käy ala-asteen viimeistä luokkaa pienryhmässä. Viimeiset kaksi vuotta hän on kulkenut isällä ollessaan koulumatkat taksikyydein. Matkaa isältä kouluun on reilu 8 km. Syksyllä taas tehtiin kyytihakemus ja oletus oli, että tietysti hän saisi jälleen isällä ollessaan koulukyydit. Yhtään mikään tilanteessa ei ole muuttunut. Mutta mitäs kummaa… hakemus tulikin hylättynä takaisin.

Siitä lähti viestittely päätöksen tehneen rehtorin kanssa. Taksikyytejä ei voi saada kahdesta osoitteesta. Joo-o, ollaan tehty selväksi, että äidiltä taksikyytejä ei tarvita, ei olla koskaan tarvittukaan. Äidiltä koulu on puolen kilometrin päässä ja lapsi on täysin kykeneväinen liikkumaan itse. Liikkuuhan hän ympäriinsä myös vapaa-ajallaan. Mutta ei, taksit on mahdollista saada vain äidin luota, jossa lapsi on kirjoilla. Naurettavaa. Ketä se palvelee, kun matkaa on sen 500 metriä ja lapsi osaa ja pystyy liikkua itsenäisesti. Missä maalaisjärki?

Olemme hämmästelleet rehtorille, että miten lapsi on viimeiset kaksi vuotta saanut koulukyydit isällä ollessaan. Rehtori tuumaa, että päätös on tehty VAHINGOSSA. Koneellisesti hyväksytty vahingossa!

Viime vuonna lapsen koulupäivät olivat 10-14, taksikyydit olivat olemassa. Nyt päiviä ei ole lyhennetty ollenkaan, taksikyytejä ei todellakaan saada. Isältä bussimatkat yhteen suuntaan kestää tunnin. Eli kahdeksaan mennessä isältä tarvitsee lähteä klo 07 ja liikkua kahdella bussilla. Kyse ei ole siitä, etteikö lapsi osaisi liikkua bussilla, osaa kyllä hyvinkin. Mutta tämä on täysin kohtuutonta erityislapselle, joka kuormittuu päivistä muutenkin hyvin helposti. Ja ensimmäistä kertaa koko ala-asteen aikana koulupäivien pituutta ei ole lyhennetty ja yleisopetuksenkin luokassa hän pystyy hieman käymään. Lapsi on onneissaan ja ylpeä saavutuksistaan. Se, että pitkien ja kuormittavien koulupäivien lisäksi, hän joutuisi kulkemaan aina yhteen suuntaan kahdella bussilla yhteensä tunnin ajan ei tue hänen koulunkäyntiään. Eikä hän sitä tule pidemmän päälle jaksamaankaan.

Mitkä ovat vaihtoehdot? 1) Helpotetaan lapsen päiviä lyhentämällä koulupäiviä ja yleisopetuksen luokassa opiskelua 2) Lapsi ei ole enää arkipäivinä isällään 3) Isä hankkii työpaikan, joka on niin joustava, että voi lasta olla kuskaamassa ainakin aamuisin (mahdotonta) 4) Maksetaan itse taksit 5) Mikä muu?

Nimimerkki: Miksi aina kaikesta tarvitsee taistella?

Anonyymi perhe

Anonyymi perhe koostuu monimuotoisten perheiden lisäksi myös ihanan kamalista isovanhemmista sekä niistä ainaisista mammakerhojen kaikkitietävistä äideistä - lapsettomia karvalasten vanhempia kuitenkaan unohtamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *