Tutkimus: tällainen aamupala parantaa koulumenestystä

Tutkimus: tällainen aamupala parantaa koulumenestystä
Kuva: Nathan Dumlao

Teksti: Anna-Leena

Terve.fi-sivusto uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan aamupala parantaa oppimistuloksia. Tutkimukseen osallistui 5 000 9–11-vuotiasta yli sadasta walesilaisesta alakoulusta.

Hyvä aamupala, paremmat oppimismahdollisuudet

Cardiffin yliopiston tutkijat kertovat, että lapset, jotka syövät terveellisen aamiaisen ennen koulupäivää, saavuttavat parempia tuloksia koulussa kuin ne, jotka eivät syö aamupalaa.

Tutkimuksesta paljastui, että aamupalan syövät 11-vuotiaat saavat keskimääräistä korkeamman arvosanan kokeista kaksi kertaa useammin, kun aamupalan väliin jättävät. Tutkijoiden mukaan tulokset ovat kiistattomia, ja selkeä näyttö aamupalan vaikutuksesta opintomenestykseen.

Kuva: Brooke Lark. Lapset, jotka syövät terveellisen aamiaisen ennen koulupäivää, saavuttavat parempia tuloksia koulussa.

Aamupalan tärkeydestä on puhuttu jo pitkään, ja sen vaikutuksia lasten kognitiiviseen kehitykseen on tutkittu aiemminkin. Aiemmissa tutkimuksissa on paljastunut muun muassa, että aamupalan syövillä on parempi keskittymiskyky.

Uutisesta selviää, että vaikka monissa brittikouluissa tarjotaan lapsille aamiainen, suurin osa koululaisista ei kuitenkaan käytä etua hyväkseen.

Millainen on hyvä aamupala? 

Tutkimuksen tulosten perusteella tasapainoisen ja koulumenestystä parantavan aamupalan resepti on yksinkertainen. Ne lapset, jotka söivät tutkimuksen aikana aamupalaksi maitotuotteita, muroja, hedelmiä ja leipää menestyivät paremmin koulussa. 

Tutkimukseen osallistuneista lapsista joka viides aloitti päivänsä karkeilla ja sipseillä. Tällaisella aamupalalla ei ollut positiivisia vaikutuksia lasten koulumenestykseen.

Lähde: Terve.fi

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *