Muistatko nämä kauhuelokuvat nuoruudestasi? Näitä katselemalla pääset virittäytymään Halloween-tunnelmaan

Muistatko nämä kauhuelokuvat nuoruudestasi? Näitä katselemalla pääset virittäytymään Halloween-tunnelmaan
Kuva: Jose Francisco Morales

Teksti: Anna-Leena

Muistatko vielä nämä hirveääkin hirveämmät kauhuelokuvat nuoruudestasi? Kutkuttavat kauhuelokuvat sopivat loistavasti syksyn pimeneviin iltoihin. Virittäydy Halloween-tunnelmaan katselemalla nämä kammottavat klassikot!

  • The Amityville Horror 

Elokuvassa Lutzin perhe löytää ihastuttavan talon ja päättää muuttaa siihen. Oston jälkeen he saavat kuulla, että talossa aiemmin asuneen perheen yksi pojista murhasi siellä julmasti koko perheensä. Pitkän pohdinnan jälkeen Lutzit päättävät kuitenkin muuttaa asumaan taloon. Pian talon synkkä menneisyys alkaa piinata sen uusia asukkaita.

  • Tiedän mitä teit viime kesänä

Julie James, Helen Shivers, Barry William Cox ja Ray Bronson lähtevät autolla juhlista ja ajavat vahingossa miehen ylitse. Ystävät luulevat surmanneensa miehen, ja heittävat ruumiin mereen. Kun onnettomuudesta on kulunut vuosi, yksi nuorista saa kirjeen, jossa lukee ”Tiedän, mitä teit viime kesänä.” Nuoret haluavat selvittää, kuka kirjeen lähetti ja miten joku voisi edes tietää ylitseajosta- Leikki käy kuitenkin heille hyvin vaaralliseksi.

  • The Ring

Elokuva rakentuu tappavan videonauhan nauhan ympärille: jokainen, joka katsoo videonauhan, kuolee tasan seitsemän päivän päästä. Päähenkilö Rachel saa käsiinsä videonauhan ja katsoo sen. Videossa näytetään erilaisia esineitä, eläimiä ja tapahtumia, jotka tulevat näyttäytymään jollain tavoin videon katsojalle ennen kuolemaa. Viimeisenä objektina tulee juuri ennen kuolemaa olemaan pyöreä kuvio, “The Ring”. Kun video loppuu, puhelin soi ja Rachel saa vastattuaan kuulla, että hänellä on vain seitsemän päivää elinaikaa.

  • The others

Elokuva sijoittuu vuoteen 1945. Grace Stewart asuu kahden lapsensa Annen ja Nicholaksen kanssa vanhassa kartanossa sumuisella saarella Englannin kanaalissa. Gracen aviomies ei ole palannut maailmansodasta. Lapset kärsivät valoherkkyydestä, ja talon kaikki ikkunat on peitetty verhoilla. Grace palkkaa taloon kolme uutta palvelijaa: vanhan naisen, miehen ja mykän piian.

  • Kuudes aisti

Elokuva kertoo arvostetusta lastenpsykologi Malcolm Crowesta. Malcolmia on jo vuosia vaivannut yksi potilas, jota hän ei voinut auttaa. Kun Malcolm tapaa yhdeksänvuotiaan pojan, joka pystyy puhumaan kuolleille, hän tajuaa, että kuolleet eivät halua satuttaa poikaa, vaan he pyytävät apua.

  • Saw

Adam herää kylpyammeesta ilman käsitystä siitä, miten on joutunut huoneeseen. Hän huomaa, ettei ole yksin: yhtä hämillään oleva lääkäri Lawrence Gordon sytyttää valot. Miehet ovat likaisessa kylpyhuoneessa, ja molemmat on kahlittu nilkasta seinään eri puolilla huonetta. Keskellä makaa kuollut mies, joka on tehnyt itsemurhan ampumalla itseään päähän. Ruumiin oikeassa kädessä on kasettinauhuri ja vasemmassa revolveri. Miehet saavat nauhurin käsiinsä. Nauhalla puhuvan äänen mukaan Lawrencen täytyy tappaa Adam kello kuuteen mennessä, muuten Lawrencen vaimo Alison ja tytär Diana tapetaan.

  • Kauna 

Karen on hoitoalalla oleva opiskelija, joka muuttaa Tokioon poikaystävänsä Dougin työn perässä. Karen saa pestin amerikkalaisen vanhan rouvan hoitajana, joka asuu aikuisten lastensa talossa, jossa on aikaisemmin tapahtunut murha. Taloa tutkiessaan Karen löytää yläkerrasta vanhan, umpeen teipatun kaapin. Karen kuulee ääniä kaapista ja avaa sen. Kaapissa istui poika, sylissään kissa. Karen soittaa paikalle poliisit, jotka löytävät Karenin kauhusta kankeana ja vanhan naisen kuolleena. Karen saa tietää, että kaikki talossa kävijät kuolevat parin viikon sisällä saapumisestaan.

Mikä näistä oli sinun suosikkisi nuorena?

Lähde: Wikipedia

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *