Pimeään syksyyn piristystä, luksusta ja aktiviteettejä etsimässä

Pimeään syksyyn piristystä, luksusta ja aktiviteettejä etsimässä

Kaupallinen yhteistyö Hotel Sveitsi

Teksti ja kuvat: Nanna

Erään syksyisen viikon päätteeksi päätimme yllättää koulussa uurastaneet lapsemme ja hemmotella hieman myös itseämme. Pakkasimme laukut ja lapset autoon ja kerroimme, että tulevana viikonloppuna ei sittenkään tehdä suursiivousta, ei haravoida, eikä pestä ikkunoita vaan vaihdetaan maisemaa ja vietetään aikaa yhdessä.

Kun kerroimme, että kohteemme on Sveitsi, näimme epäuskon lastemme kasvoilla. Pitääkö sinne mennä lentäen ja miten koronatestit ja onko pitkä matka, lapset kyselivät. Oli mukava kertoa lapsille, että tällä kertaa matka ei ole pitkä, eikä vaadi mitään isompia etukäteisvalmisteluja. Hotel Sveitsi nimittäin sijaitsee ihan Suomessa, Hyvinkäällä, eikä sinne ole ajomatkaakaan kuin vajaat kaksi tuntia.

Viime vuosina olemme matkailleet hyvinkin paljon ympäri Suomea majoittuen välillä mökeissä, välillä hotelleissa. Hotellimajoitukset ovat useimmiten olleet isompien hotelliketjujen hotelleja tai kylpylähotelleja. Hotel Sveitsi on yksi Primehotelsin hotelleista. Primehotels on yksityinen suomalaisyritys, joka ylläpitää korkeatasoisia hotelleja ympäri Suomen. Hotel Sveitsiin päädyimme sen sijainnin ja monipuolisten aktiviteettien perusteella. Kun perjantai-iltana työpäivän jälkeen lähtee minilomalle, ei halua ajaa tuntitolkulla. Lisäksi halusimme muutakin toimintaa kuin pelkästään löhöilyä. Sveitsi  oli meille uusi tuttavuus, mutta  vaikutti jo nettisivujen perusteella juuri meidän perheelle sopivalta vaihtoehdolta. 

Hotel Sveitsi sijaitsee Hyvinkäällä, alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Ajomatkalla pohdimme, mitä kaikkea Sveitsissä voi tehdä. Hotel Sveitsi sijaitsee Sveitsinpuiston alueella, josta hotellin lisäksi löytyy paljon tekemistä koko perheelle. Aivan hotellin vieressä sijaitsevat elokuvateatteri BioRex Sveitsi ja pakohuonepelejä järjestävä WayOut Sveitsi. Hotellin vierestä löytyy Sveitsin uimala, jonka käyttö sisältyy hotellivierailun hintaan. Uimala on vielä suljettu remontin vuoksi, mutta se on tarkoitus avata syksyn aikana. Aktiivinen liikkuja viihtyy sisäaktiviteettipuisto SuperPark Sveitsissä tai SeikkailuSveitsissä, jossa voi seikkailla ulkona puuhun kiinnitetyillä seikkailuradoilla ja laskea vaijeriliukua.

Sveitsinpuiston alueella on mahtavat ulkoilumaastot. Eripituisia lenkkipolkuja löytyy niin kävelijöille, hiihtäjille kuin pyöräilijöillekin. Fatbike-pyöriä voi vuokrata Sveitsi Rentistä. Sveitsin alueella sijaitsevat myös jääliikuntakeskus sekä hiihtokeskus. Hotellista löytyy lisäksi Fit Park Sveitsin kuntosali, jonka käyttö on maksutonta hotellivieraille. Parturi-kampaamo- ja kauneuspalveluita tarjoaa hotellissa sijaitseva Kauneuskeskus Salon-Ki Sveitsi.

Sveitsinpuiston alueelta löytyy lukuisia ulkoilureittejä helppokulkuisessa maastossa.

Tykkäämme liikkua aktiivisesti luonnossa. Hyvinkään alueelta löytyy useita ulkoilureittejä ja luontopolkuja. Koska emme halunneet ajella autolla edestakaisin, päädyimme tutustumaan Sveitsinpuiston reitteihin. Toisena päivänä kiersimme noin neljän kilometrin mittaisen Harjukierroksen ja toisena päivänä parin kilometrin mittaisen Sveitsin luontopolun.  Perheemme kuopus pääsi purkamaan energiaansa poluilla, ja me muut hengitimme raikasta syysilmaa ja ihailimme syksyn väriloistoa. Sveitsin alueen polut ovat helppokulkuisia, ja niillä mahtuu kulkemaan myös lastenrattailla. Reitit on selkeästi merkitty maastoon. Lisäksi retkikartta.fi -palvelun kautta saa kätevästi seurattua Sveitsin luontopolun reittiä. Alueella on myös hurjat kuntoportaat, joissa sykkeen saa mukavasti koholle.

Hotellihuoneemme oli mukavan kokoinen perhehuone. Sveitsissä on panostettu hygienia-asioihin, ja huone oli todella siisti ja puhdas. Vaikka hotellissa oli paljon muitakin vieraita, hotelli oli rauhallinen. Saimme nukkua yömme pehmeissä ja puhtaissa petivaatteissa, eikä kukaan metelöinyt käytävillä. Huoneemme kylpyhuoneesta löytyi kylpyamme, ja siinä kylpeminen osoittautui todella suosituksi aktiviteetiksi. Oli rentouttavaa ottaa vaahtokylpyjä. Vaikka etenkin kuopus tykkäsi annostella kylpyvaahtoa reilusti, vältyimme liukastumisilta ja vesivahingoilta. Iltaisin teimme lasten kanssa tutkimuskierroksia hotellin käytävillä ja totesimme, että suurimpaan osaan aktiviteeteistä pääsee kulkemaan sisäkautta.

Hotellihuoneemme oli tilava ja kauniisti sisustettu perhehuone.

Aamupala on usein yksi hotelliloman kohokohdista. On ihanaa mennä syömään aamiaista valmiiseen pöytään. Hotel Sveitsin aamiaisella oli tarjolla käytännössä ihan kaikkea, mitä toivoa saattoi. Tarjolla oli juustoja, leikkeleitä, kasviksia, savulohta, pekonia, munia, munakokkelia, nakkeja, puuroa, leipiä, karjalanpiirakoita, croissanteja, mysliä, jogurttia, hedelmiä ja muun muassa keksejä ja suklaadonitseja.  Tuoremehujen lisäksi löytyi kahvia, teetä ja kaakaota. Myös gluteeniton ruokavalio oli huomioitu, ja pienille lapsille oli varattu omat ruokailuvälineet ja syöttötuolit. Erikoisuutena oli vohvelirauta, jolla pystyi paistamaan itse omat vohvelinsa.

Itsepaistetut vohvelit maistuivat taivaallisilta vaniljakastikkeen ja mansikkahillon kera.

Emme olleet koskaan aiemmin käyneet SuperParkissa, joten päätimme, että nyt siihen on oiva tilaisuus. SuperPark ylitti odotuksemme. Kerrankin löytyi paikka, jossa viihtyivät hyvin sekä pieni koululainen, teini-ikäinen että kaksi aikuista. Tekemistä riitti hyppimisestä ja pomppimisesta erilaisiin peleihin. Sveitsin SuperPark on kahdessa kerroksessa, ja erityisesti alakerran erilaiset pelit veivät meidät mennessään. Hiki tuli ja seuraavana päivänä lihakseni olivat sen verran kipeät, että tiesin tehneeni kovan treenin SuperParkissa.

SuperParkissa lapset ja aikuiset pääsevät haastamaan itseään ja toisiaan.

Voin lämpimästi suositella Hotel Sveitsiä muillekin lapsiperheille. Sijainti on loistava ja aktiviteettejä löytyy kaiken ikäisille aivan hotellin välittömästä läheisyydestä. Hotelli on korkeatasoinen ja siisti, aamupala monipuolinen ja huoneet viihtyisiä. Yleiset tilat ovat tyylikkäät. Hotellista löytyy lisäksi lasten leikkinurkkaus ja lautapelejä. Henkilökunta oli myös todella ystävällistä ja avuliasta. Unohdimme tehdä pöytävarauksen hotellin ravintola Karhunpesään. Ravintolassa ei enää ollut tilaa, mutta vastaanotosta osattiin heti suositella muita lähistöllä sijaitsevia ravintoloita. Aamiaisella kahvikone temppuili. Tarjoilija tuli myöhemmin pöytään asti tiedustelemaan, sainko kuumaa vettä otettua.

Minilomamme Hotel Sveitsissä tuli todella tarpeeseen. Ehdimme  löhöillä hotellihuoneessa, syödä karkkia, katsoa TV:tä, pelata korttipelejä, lukea kirjoja, ottaa vaahtokylpyjä ja vain olla. Lisäksi vietimme hauskan iltapäivän SuperParkissa ja tutustuimme Sveitsinpuiston kävelyreitteihin. Vaikka kotonakin on kivaa, välillä on hyvä vaihtaa maisemaa ja unohtaa arkiset asiat.

Hotellihuoneessa ehti myös löhöillä ja rauhoittua päivän aktiviteeteista.

Irtiotto arjesta on mahdollista toteuttaa myös syyslomaviikolla 18.-24.10., jolloin Hotel Sveitsissä järjestetään huikeaa ohjelmaa koko perheelle SyysLomalomasen hengessä. Kaikki aktiviteetit sisältyvät huonehintaan. Mitäköhän tapahtuu, kun Taikahileen ja Kengurumeiningin jengit saapuvat hotelliin, ja alkaako aamu sujuvasti Super Samin aamujumpalla. Jännittävää on myös seurata kuplashowta, vatsastapuhujaa tai esimerkiksi taikaesitystä. Isommille lapsille tarjoutuu mahdollisuus osallistua Rytmirekan biisipajaan tai graffitipajaan. SyysLomalomasen tarkempaan ohjelmaan voit tutustua täällä.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *