Uskomatonta! Tiedätkö mihin kaikkeen hammastahnaa voi käyttää arjessa? 

Uskomatonta! Tiedätkö mihin kaikkeen hammastahnaa voi käyttää arjessa? 
Kuva: 莎莉 彭

Teksti: Anna-Leena

Tiesitkö, että hammastahnalla soveltuu moneen muuhunkin kun hampaiden pesuun? Kohokohta.fi-sivusto on koonnut listan uskomattomista tavoista hyödyntää hammastahnaa arjessa. Ruuhkavuosien toimitus keräsi listalta omat suosikkinsa, ja kävi heti hamstraamassa muutaman tuubin hammastahnaa. Mitä näistä vinkistä sinä aiot kokeilla ensimmäiseksi?

Väriliitu seinissä

Myönnä pois: lasten taideteokset saavat vanhempien sydämen sulamaan, mutta seiniin ilmestyneet abstraktit vahaliitu-tuherrukset saavat myös verenpaineen kohoamaan. Ei hätää! Sipaise hammastahnaa kosteaan ja puhtaaseen rättiin ja hankaa seinä puhtaaksi. 

Hanat kiiltäväksi

Hammastahna toimii myös kiillotusaineena. Hankaa hanat kiiltäväksi hammastahnalla ja vanhalla hammasharjalla. Pyyhi lopuksi puhtaaksi kostealla rätillä. 

Hyönteisen pistot

Pistikö itikka? Ei hätää! Lievitä kutinaa hammastahnalla! 

Pianon koskettimet

Hammastahnalla saa puhtaaksi jopa kellastuneet pianon koskettimet. Hankaa koskettimet puhtaaksi tahnalla ja pyyhi ylimääräinen tahna pois rätillä. 

Tahranpoistoaine

Hammastahnaa voi käyttää myös tahranpoistoaineena. Hiero hammastahnaa vaatteen tahrakohtaan ennen pesua ja sano hyvästit vaikeille tahroille!

Valkoiset kengät

Valkoisista tennareista tulee kuin uudet, kun harjaat ne puhtaaksi hammastahnalla.

Hopeat kiiltämään

Unohda kalliit kiillotusaineet ja kiillota hopeiset lusikat, kannut ja korut hammastahnalla.

Ikävät hajut pois helposti

Jäikö käsiin ruoanlaiton jälkeen epämiellyttävä kalan -tai valkosipulin haju? Pese ne hammastahnalla ja haju häviää hetkessä.

Silitysrauta puhtaaksi

Onko silitysraudassasi palaneen jälkiä? Poista ne hammastahnalla hankaamalla. Muista pyyhkiä ylimääräinen lika ja hammastahna pois huolella ennen seuraavaa käyttökertaa.

Ihonhoito

Ilmestyikö naamaasi kipeä finni? Kuivata se sipaisemalla näppylän päälle hammastahnaa ennen nukkumaanmenoa. 

Lähde: Kohokohta.fi

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *