Kantaako lapsesi kuninkaallista nimeä? Nämä suomalaiset nimet ovat kuninkaallista alkuperää

Kantaako lapsesi kuninkaallista nimeä? Nämä suomalaiset nimet ovat kuninkaallista alkuperää
Kuva: Henrique Malaguti

Teksti: Anna-Leena

Kuningasperheiden nimet kiinnostavat ja monet haluavat antaa sellaisen myös omalle lapselleen. Moni myös kantaa kuninkaallista nimeä tietämättään. Kuinka kuninkaalliset valitsevat lastensa nimet tai mikä tekee nimestä kuninkaallisen?

Mitä kuninkaalliset edellä, sitä kansa perässä

Oletko joskus miettinyt, kuinka kuninkaalliset valitsevat lastensa nimet tai mikä tekee nimestä kuninkaallisen?

Useimmat eurooppalaiset kuninkaalliset antavat lapsille etunimen, joka on kulkenut suvussa jo pitkään. Monilla kuninkaallisten perheiden lapsilla onkin jokin isovanhempansa tai isoisovanhempansa nimistä.

Koska tavallinen kansa hakee usein inspiraatiota nimiin julkisuuden henkilöiltä, kuninkaallisista nimistä tulee usein suosittuja kaiken kansan keskuudessa ja monet nimet ovat levinneet erilaisina muunnoksina ympäri maailman.

Kuva: Patty Brito. Useimmat eurooppalaiset kuninkaalliset antavat lapsille etunimen, joka on kulkenut suvussa pitkään. 

Kuningasperheiden keskuudessa pyörii monia aivan tavallisen kuuloisia nimiä, joita moni ei miellä kuninkaallisiksi. Esimerkiksi Emma, Sofie, Noah ja Marcus ovat suosittuja nimiä kuninkaallisten piireissä. Näistä nimistä suoraan suomalaiseen nimistöön on otettu Emma ja muista nimistä on tehty suomalaiseen suuhun sopivammat versiot Sofia, Nooa ja Markus.

Nämä Suomessakin käytössä olevat nimet ovat kuninkaallista alkuperää

Aleksandra, Anna, Anne, Karoliina, Elisabet, Emma, Eeva, Helene/Helena, Henrietta, Irene, Isabella, Josefiina, Lea, Maria, Mari, Matilda, Nora, Sofia, Teresa, Viktoria.

Pojat:

Aleksanteri, Aleksi, Kristian, Felix, Fredrik, Gabriel, Henri, Joakim, Markus, Matias, Max, Niko, Nooa, Sebastian, Viljami

Disney-prinsessat

Inspiraatiota ei haeta ainoastaan aidoista kuningasperheistä, vaan myös elokuvamaailmasta. Nimen Elsa suosio on kasvanut huimasti todennäköisesti Elsa-jääkuningattaren ansiosta. Englantilaisen BabyCenter-verkkosivuston mukaan Elsa on noussut elokuvan ilmestymisvuoden 2013 jälkeen kansainvälisesti sadan suosituimman nimen joukkoon.

Lähteet:

MTV3uutiset.fi

lapsennimi.com

vau.fi

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *