Karmivat koko perheen halloween-juhlat: ideoita koko perheen halloween-juhliin 

Karmivat koko perheen halloween-juhlat: ideoita koko perheen halloween-juhliin 
Kuva:Photo by Bekir Dönmez

Teksti: Anna-Leena

Monet lapset rakastavat kutkuttavan jännittäviä halloween juhlia. Hauskojen juhlien järjestäminen ei edellytä suurempia ostoksia, sillä monet hirvittävän halloween-juhlan aineksista löytyvät kotoa! Tästä artikkelista löydät ideoita niin koristeluihin, tarjoiluihin, kun ohjelmaankin.   

Halloween-pöytä

Halloween-pöytä on juhlien keskipiste ja sen tulee olla karmiva! Aloita pöydän kattaminen pöytäliinasta. Jos kotona ei ole mustaa kangasta, pöydän voi peittää mustilla jätesäkeillä. Etsikää yhdessä kaikki pikkulelut, jotka sopivat koristamaan halloweenpöytää. Muoviset ötökät, käärmeet, hämähäkit ja hiiret saavat rauhassa vilistää pitkin pöytiä ja astioita. Jos juhliin haluaa panostaa, voi kaupasta ostaa koristeellista hämähäkinseittiä, jonka voi ripustaa roikkumaan pöydän yläpuolelle vaikka lampusta. Hämähäkin seitti on riittoisaa ja sillä koristelee helposti suuremmankin tilan.

Kattaus kruunataan kynttilöillä. Jos tulipaloriski pienten lasten kanssa mietityttää, myös led-kynttilöillä saa kattaukseen tunnelmaa.

Kuva: Andreas Avgousti. Hämähäkinseitti on riittoisaa ja sillä koristelee helposti suuremmankin tilan.

Halloweenpöytään voi halutessa myös ostaa mustia tai oransseja servettejä. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta: monesti kodin laatikoiden pohjalta löytyy kynttilöitä, oransseja tai tummia kangastilkkuja ja erilaisia askarteluun tarkoitettuja papereita ja kartonkeja, joista askarrella koristeita. Myös juhlajärjestelyt ja koristeiden valmistelu on hauskaa koko perheen tekemistä.

Tarjoilut

Halloweenina syödään kammottavia naposteltavia, kuten nakkisormia, hirviöhamppareita ja zombien räkää. Rohkeimmat juhlijat juovat halloween pöydässä pikareista verta, eli mitä tahansa punaista mehua. 

Nakkisormet

Nakkisormet voi olla ihan vain nakkeja, mutta pientä väkertelyä rakastavat voivat tehdä nakkisormiin kynnet laminoiduista manteleista. Nakkisormia voi dipata veressä, eli ketsupissa.

Hirviöhampparit (Pinaattiset kanahampurilaispihvit)

500 gr kanajauhelihaa

100gr pakastepinaattia

1 valkosipulinkynsi

50 gr mozzarellaraastetta

Ripaus suolaa 

Keitä pinaatti paketin ohjeiden mukaan ja poista ylimääräinen vesi siivilän avulla. Sekoita pinaatti, kanajauheliha, murskattu valkosipuli, ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihveiksi. 

Paista pannulla oliiviöljyssä. 

Zombien räkä (Avokadohummus)

1 valkosipulin kynsi

Puolikkaan sitruunan mehu

60gr seesaminsiemeniä

400gr keitettyjä kikherneitä 

1 kypsä avokado 

½ dl oliiviöljyä

1 dl vettä

ripaus suolaa 

Laita ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. 

Tarjoile hummuksen kaverina vihannestikkuja tai pitaleipäpalasia. Hummuksen voi koristella veritipoilla (granaattiomenan siemenillä). 

Ohjelmaa

Limainen hämäkäkkijahti

Tarvitset:

Liivatelehtiä

Rakettispaghettia 

Vesisangon

Muovisia hämähäkkejä (sai mitä muuta hirveää ikinä keksitkään)

Valmista hyytelö vesisangossa liivatelehtiä liottamalla. Lisää sankoon raa’at rakettispaghetit ja hämähäkit. Anna hyytyä. 

Pelin tarkoituksena on silmät sidottuina upottaa kädet limaan ja etsiä hämähäkit sokkona.    

Kauhutarina

Keksikää yhdessä kauhutarina jatkamalla kertomusta vuorotellen. 

Kauhudisko

Laittakaa valot kiinni, kynttilät palamaan ja keksikää pelottavia tanssiliikkeitä.

Kurpitsan koverrus

Kurpitsan kovertaminen on hauska juhlaohjelma. Näyttavä kurpitsalyhty on näyttävä koriste juhlapöydässä, parvekkeella tai pihalla.

Kuva: Łukasz Nieścioruk. Kurpitsalyhty on näyttävä koriste juhlapöydässä tai vaikka parvekkeella.

Kauhuelokuvat

Halloween-juhlat kruuna leffailta. Istukaa sohvalle koko perheen voimin katsomaan lapsille soveltuvia “kauhuelokuvia.” Koko perheelle sopivia kauhuelokuvia on esimerkiksi. Monsterit OY, Hotel Transylvania, Coraline ja toinen todellisuus, painajainen ennen joulua tai vanha kunnon klassikko: The Addams family.

Juhlitaanko teidän perheessä halloweenia?

Ruuhkavuodet toimitus