Lapsiperheen syksyinen Levi

Lapsiperheen syksyinen Levi

Kaupallinen yhteistyö Hotel Levi Panorama

Pöydät notkuvat erilaisia herkkuja ja ympäriltä kuuluu iloista puheensorinaa. Olemme tulleet aamupalalle upean rinnehotellin ravintolaan ja istumme ihailemassa isoista ikkunoista avautuvaa värien sävyttämää maisemaa. Tämän mahtavammin päivä ei voisi enää alkaa. Aamupalaa nauttiessamme teemme hieman suunnitelmaa vasta alkaneen loman aktiviteeteista. Levi on aiemmin näyttänyt meille loistonsa lumen peittämänä satumaana ja näin syksyllä lähtökohdat lomalle onkin toisenlaiset. Levillä riittää tekemistä myös ruska-aikaan.

Kävimme Ravintola Panoramassa aamupalan lisäksi myös illallisella. Lohikeitto oli aivan ihanaa. Lapselle taas maistui hampurilaisateria

Vaikka aurinkoa ei juurikaan näy, on ilma silti ihanteellinen syksyisiä ulkoiluaktiviteetteja varten. Tuuli on olematon ja lämpömittari näyttää kymmentä astetta. Meillä on olemassa myös varasuunnitelma, mikäli sää olisi ollut huono. Nimittäin aivan hotellin vieressä, Levi Summitissa, sijaitsee elokuvateatteri, jossa esitetään myös lastenelokuvia. Se olisi ollutkin mahtava elämys lapsellemme, joka ei vielä koskaan ole käynyt elokuvissa. Nyt on kuitenkin mahtavat ulkoilusäät ja Levitunturin huipulle on tietysti heti ensimmäisenä päästävä. Hotel Levi Panoraman pihalta on useimpiakin reittejä kavuta tunturin päälle. Me valitsemme tällä kertaa helpon vaihtoehdon ja ajamme autolla lähelle huippua, jolloin rinnettä ylöspäin kipuamista jää vain muutama sata metri.

Levitunturin huipulla kierrämme puolen kilometrin pituisen Huippupolun. Poikamme on reipas liikkuja eikä meillä ole rattaille tarvetta, mutta pienempien lasten kanssa reitin pääsee sujuvasti kiertämään myös rattailla. Rattailla liikkuessa on näppärää tulla koko matka huipulle saakka gondolihissillä, joka tasaisena virtana tuo nytkin ihmisiä ylös.

­­­­­­­­­­­­­Hieman meidänkin pitää haastaa itseämme ja lähdemme rinnettä alas yhdelle Levin kuvatuimmalle paikalle, Joulupukin mökille. Mökki on tullut tunnetuksi Joulutarina-elokuvasta. Paikka on aivan ihana ja mökin terassilta aukenee silmän kantamattomiin ruskaista lappilaismaisemaa. Meidän pienen poikamme huomio keskittyy alamäkipyöräilijöihin, joille tunturin huipulta aukeaa oma rata. Lapsen hämmästellessä laskijoita me saamme keskityttyä kaikin aistein Lapin luonnon tarjoamaan elämykseen. On vaikea kuvitella, että rinnekausi on ihan pian starttaamassa ja ruskamatkaajat vaihtuvat laskettelijoihin. Kiipeäminen takaisin Levin huipulle onkin sitten pieni koettelemus. Matka ei ole pitkä, mutta saa kuitenkin pohkeet koville.

Joulupukin mökillä, yksi lomamme ikimuistoisista hetkistä.

Luontopoluilla, Levin maisemissa, viihtyisi vaikka koko päivän. Kuitenkin välillä täytyy käydä hotellilla syömässä ja keräämässä uutta energiaa. Rinteen alhaalta, tunturikylästä, saa hankittua tarvittavat välipalat ja ruuat hotellille. Hotellihuoneemme on tilava juniorsviitti, jossa kaikille on oma tila ja rauha levolle. Erillisessä makuuhuoneessa lapsi saa nukkua rauhassa päiväunensa. Me voimme pitää oman lepohetkemme telkkaa katsellen tai kirjaa lueskellen oleskeluhuoneessa.

Hotelli Panoramalta alas tunturikylään pääsee helposti gondolihisseillä tai reippaillen portaita pitkin.

Kun lepäämiset on levätty, on vuorossa Levin Activity Park. Se tarjoaa paljon ilmaista tekemistä, kuten liikennepuiston polkuautoineen, trampoliineja sekä leikkipuiston tasapainoiluratoineen. Hauskanpito on siis taattu! Hotelli Panoramalta Activity Parkiin on vain muutaman minuutin ajomatka. Täällä käymmekin poikamme toiveesta monesti lomamme aikana. Ja kyllä me aikuisetkin puistossa viihdymme mainiosti. Erityisesti liikennepuisto ja polkuautot viehättävät meitä kaikkia. Polkuautoilijoille on rakennettu aivan mielettömän suloinen kaupunki, jossa saakin mielikuvitukselliset leikit aikaan. Myös me vanhemmat pääsemme leikkiin mukaan ja saamme rooleiksemme muun muassa poliisin, rosvon ja tankkaajaan roolin. Puistossa on myös pumptrack-rata, jossa voi koittaa taitojaan pyörällä sekä kaukalo pallopelejä varten. Myös mini- ja frisbeegolfia pääsee puistossa pelaamaan.

  Activity Park, jossa aikaa vierähtää helposti monta tuntia.

Aktiivisen päivän päätteeksi on aivan luksusta päästä rentoutumaan hotellihuoneen omaan saunaan. Kunnon löylyt ja pujahtaminen hotellin ihanaan, isoon ja pehmeään sänkyyn, me kaikki kolme vierekkäin. Eikä unta tarvitse kauaakaan hakea.

Meidän syksyinen lomamme Levillä oli onnistunut. Säät suosivat ja ulkoilimme valtavasti. Aivan kuten suunnitelmissa olikin. Nautimme Lapin ihanasta luonnosta ja viihdyimme erittäin hyvin ihanassa Hotel Levi Panoramassa. Yleensä olemme kesäisin vieneet lapset lomailemaan etelän lämpöön. Leviin ihastuneina päätimme, että etelänloman sijaan ensi kesänä tulisimmekin puuhastelemaan Levin aktiviteettien pariin. Levistä on tullut meidän perheemme todellinen suosikkikohde. Olemmehan jo jouluksikin tulossa takaisin samoihin maisemiin.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *