Facebook laittoi kritisoidun Instagram Kids-projektin jäähylle 

Facebook laittoi kritisoidun Instagram Kids-projektin jäähylle 
Kuva: Souvik Banerjee

Teksti: Anna-Leena

Mark Zuckerbergin ilmoitus uuden Instagram Kids projektin käynnistämisestä aiheutti paheksuntaa. Idea alle 13-vuotiaille suunnatusta sovelluksesta lytättiin monelta taholta “täysin järjettömänä”. Nyt projekti on päätetty pistää kritiikin vuoksi jäähylle. Projektipäällikkö Adan Mosseri on ilmaissut epäilynsä sen suhteen, oliko päätös keskeyttää projekti oikea. Päätöksestä uutisoi muun muassa bebésymás-uutissivusto.

“Uskomme vahvasti, että on parempi antaa vanhemmille mahdollisuus tarjota lapsilleen instagram-versio, joka on alusta alkaen suunniteltu heille, ja jossa vanhemmat voivat paremmin valvoa lastensa toimintaa.”, kommentoi Mosseri päätöstä twitter-tilillään.

Kuva: Bermix Studio. Instagram-kids sovelluksen ideana on tarjota sovellus, joka on alusta alkaen suunniteltu lapsille.

Mosser antaa ymmärtää, että projektia ei ole kuitenkaan hylätty, vaan se on jäähyllä. Mosser painottaa sovelluksen toimivuuden ja turvallisuuden tärkeyttä ja paljastaa, että yrityksen tarkoituksena onkin tehdä nyt yhteistyötä vanhempien ja asiantuntijoiden kanssa, ja kuulla heidän huoliaan mahdolliseen sovellukseen liittyen.   

Onko Facebookin tehtävä suojella lasten yksityisyyttä? 

Lasten internetin käyttöön liittyvästä tutkimuksesta selvisi, että 78% vanhemmista kokee, että ei tiedä kuinka suojelella lapsiaan internetin vaaroilta. Vanhempien olisi tärkeää olla tietoisia siitä, millaisia sovelluksia lapset käyttävät ja niihin liittyvistä mahdollisista vaaroista.

Matkapuhelimet yleistyvät entistä nuorempien lasten keskuudessa, mutta se kuuluvatko lapset oikeasti sosiaaliseen mediaan jakaa mielipiteitä.

boy in blue shirt wearing headphones lying on bed
Kuva: Emily Wade

Onko se, että lapset kertovat tuntemattomille itsestään, harrastuksistaan ja mieltymyksistään tai se, että kuka tahansa voi oppia tuntemaan heidän aikataulunsa, asuinpaikkansa tai jopa tietämään mitä koulua he käyvät, turvallista? 

Tarvitsevatko alle 13-vuotiaat oikeasti oman instagram-sovelluksen? Kommentoi ja kerro mielipiteesi!

Lähteet: bebéymás.es

Montessoricanela.es

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *