Squid Game: Netflixin tämän hetken suosituin sarja aiheuttanut ongelmia kouluissa ympäri maailmaa

Squid Game: Netflixin tämän hetken suosituin sarja aiheuttanut ongelmia kouluissa ympäri maailmaa
Kuva: yang miao

Teksti:Anna-Leena

Netflixin huippusuositussa Squid Game -sarjassa seurataan joukkoa ihmisiä, jotka kilpailevat erilaisissa peleissä riskeeraten samalla oman henkensä valtavan palkintopotin vuoksi. Vaikka sarja on kielletty alle 16-vuotiailta, se on kerännyt valtavan määrän lapsikatsojia.

Squid Game on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista sarjoista ja se on esimerkiksi Suomessa Netflixin katsotuin. Viime viikolla uutiset keskittyivät puhumaan sarjan huikeasta suosiosta-nyt varoitellaan vanhempia sarjan vaaroista.

Tärkeä viesti vanhemmille

Kouluilla ja psykologeilla ympäri maailmaa on tärkeä viesti vanhemmille: sarja on erittäin väkivaltainen, eikä missään tapauksessa sovellu lapsille. Koulujen mukaan oppilaat ovat leikkineet sarjassa nähtyjä pelejä välitunneilla. Leikeissä kopioidaan sarjasta tuttuja eleitä, kuten ampumista. Vanhempia halutaan myös muistuttaa siitä, että sarjassa on ikäraja hyvästä syystä.

VAROITUS! VIDEO SISÄLTÄÄ VÄKIVALTAA.

Lasexta-sivusto kertoo, että muun muassa Madridissa sijaitseva koulu San Sebastián de los Reyes on jo päättänyt varoittaa vanhempia sarjan vaaroista: “Sarjan tapahtumat ja arvot voivat vahingoittaa lapsia vakavasti.”, huomautetaan koulun lähettämässä kirjeessä. Sivuston uutisessa psykologi Silvia Álava muistuttaa, että lapset eivät pysty aikuisten lailla erottamaan fiktiota todellisuudesta.

Belgiassa useat koulut ovat varoittaneet vanhempia sarjan vaaroista lukuisten välitunneilla tapahtuneiden väkivaltaisten välikohtausten jälkeen. Iso-Britanniassa poliisi on saanut kiinni sosiaalisessa mediassa toimivan ryhmän, joka kannustaa ihmisjoukkoja osallistumaan sarjasta kopioituihin peleihin, ja joissa “häviäjää ammutaan naamaan ilmapainepyssyllä.”

Raakaa väkivaltaa sisältävästä draamasarjasta povataan kaikkien aikojen tv-hittiä.

voice.fi

aamulehti.fi

lasexta.com

yle.fi

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *