Helpot Halloween asut lapsille muutamassa minuutissa

Helpot Halloween asut lapsille muutamassa minuutissa
Kuva: Conner Baker

Teksti: Anna-Leena

Vuoden karmaisevin juhla lähestyy! Suomessa Halloween perinteisiin kuuluvat ainakin Yhdysvalloista rantautuneet kurpitsalyhdyt ja naamiaisasuihin pukeutuneet lapset. Tästä artikkelista löydät helpot ja nopeat asuideat lasten Halloween juhliin.

Halloweenin ajankohta

Halloweenia ei ole suomalaisessa almanakassa, mutta sitä vietetään yleensä lokakuun viimeisenä päivänä eli 31.10. Vuonna 2021 halloween osuu siis sunnuntaille.

Helpot Halloween asut

Halloweenina voi pukeutua ihan minkä tahansa laiseen naamiaisasuun ja se tekee lasten pukeutumisesta hauskaa ja helppoa. Moni kuitenkin tykkää kutkuttavasta jännityksestä tai haluaa pukeutua pelottaviin asuihin säikytelläkseen muita. Halloween asuihin voi panostaa ja ne voi ostaa valmiina, mutta myös pienellä budjetilla ja kasvomaalilla saa aikaan hurjia Halloween asuja.

Tällä videolla näytetään, kuinka tehdä 4 hirvittävää, mutta yksinkertaista Halloween-meikkiä vain muutamassa minuutissa.

Helppoja naamiaisasuja

  • Kummitus. Kummitusasu on klassikko ja se valmistuu helposti nopeasti valkoisesta lakanasta tai pöytäliinasta.
  • Muumio. Kääri lapsi vessapaperiin. Valmis!
  • Zombie. Vähän tummaa väriä silmien alle, risaiset vaatteet, sotkuinen tukka ja asu on valmis.
  • Kurpitsa. Oranssit vaatteet ja kasvoihin vähän kasvomaalia. Videolla esitelty “kurpitsameikki” sopii tähän asuun täydellisesti.
  • Miguel. Hurmaavasta Coco-elokuvasta tuttu suloinen Miguel on varmasti yksi tämän hetken suosituimmista naamiaisasuista. Tarvitset ainoastaan punaisen hupparin, farkut ja hieman kasvomaalia. Videolla näytetään, kuinka nopeasti Miguelin luurankanaama valmistuu.
  • Kissa/leopardi. Kissa-asuun et tarvitse muuta kuin tavallisen pitkähihaisen paidan ja legginsit. Jos kotoa ei löydy korvapantaa, korvat valmistuvat nopeasti vaikka pahvista. Nenän ja viikset kerkeää piirtää vaikka hississä ja häntänä toimii hakaneulalla kiinnitetty aikuisen sukka. Jos lapsen vaatekaapista löytyy leopardikuvioisia vaatteita, voi hän pukeutua kissan sijaan leopardiksi.
  • Noita. Musta mekko ja sukkahousut, luuta/harja käteen ja kissapehmolelu toiseen.

Kommentoi ja helppo naamiaisasu ideasi muiden lukijoiden kanssa.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *