Ihana, Ihana Bomba!

Ihana, Ihana Bomba!

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Kuin Timon ja Pumba, mutta Bomba. Jo Bombasta ääneen puhuessa tulee hyvälle mielelle. Bomban verkkosivujen mukaan tänne ei eksytä vaan löydetään tarkoituksella ja vihdoin mekin päästiin kokemaan se! Mukana ei ole ollut kaupallista yhteistyötä vain henkilökohtaista nautintoa!

Bomba sijaitsee Nurmeksen alueella ja ei ole siis pelkkä kylpylä vaan karjalaiskylä, jossa Sokos Hotel Bomba sijaitsee. Kylpylän vuoksi me Bombaan lähdimme, mutta alueella sijaitsee myös muun muassa Bomban talo ravintoloineen, ulkoleikkipaikka, minigolf ja hiekkarannan tarjoamat aktiviteetit sekä laavu. Laavulla pitää olla mukana omat puut, jotka voi hotellistakin ostaa, mutta laavu oli nyt sen verran epäviihtyisä että söimme eväät kylmänä.

Hotelli on todella siisti ja viihtyisä. Vastaanoton asiakaspalvelu ei ollut niin karjalaista leppoisuutta kuin olisin kuvitellut, mutta muuten oli niin mukavaa että olkoon! Todennäköisesti tällä asiakaspalvelijalla ei ollut itsellään lapsia, kun tökkäsi lasteni käsiin tervetuliaislehden toteamalla, että ”yksi varmaan riittää heille”. Hotellissa ei ole erillistä leikkihuonetta, mutta oleskelualueille on tuotu lautapelejä, lukemista ja palapelejä. Biljardi oli huippu ja ulkoaktiviteetteihin löytyi lainattavaksi ainakin mölkky ja frisbeet.

Sokos Hotel Bomban ulkoaluetta

Ruokailumahdollisuuksia olisi ollut alueella muitakin, mutta alakerran Ravintola Trattoria ja heidän mukava henkilökuntansa sai meidät nauttimaan ateriamme siellä. Trattorian tiloissa nautitaan myös hotellin mahtava aamupala, joka on tarjolla viikonloppuisin 11 asti.

Mutta se kylpylä. Ihana, ihana, ihana. Kylpyläalue on varsin pieni, mutta hyvällä tavalla intiimi. Alle kouluikäiset lapset viihtyvät hyvin vedessä kuin vedessä, mutta aikuiset tästä kylpylästä erityisesti nauttivat!

Saunamaailma on yhteisaluetta eli siis uimapuvut päälle jo pukukaapeilla!! ( tai sitten toteamus, että tämän takia me ollaan naimisissa, kun ainut alaston ihminen siellä alueella itsesi lisäksi on oma puoliso) Saunoja on kolme erilaista: karjalainen Kyly, suomalainen Sampo ja höyryävä Taivaankansi. Aikuisten ihastellessa saunoja, lapset voivat tehdä itsellään jalkakylvyt tai käydä elämyssuihkussa. Parasta on, että saunamaailmassa saa olla koko perhe yhdessä ja alue on kaunis, lähes eteerinen.

Allasalueella on lämmintä oleskella ja hörppästä virvokkeet. Pienempiä lapsia on helppo valvoa vaikkei itse kokoaika altaassa olisikaan ja lastenallas oli varsin mieleinen. Allasalueella voi ihastella Pielisen järvimaisemaa ja jos se ei riitä niin voi siirtyä ulos poreammeeseen sitä näköalaa hengittelemään. Iltauniaikaan kylpyläalue on sallittu vain aikuisillle kahdeksi tunniksi. Se tuntuu mukavan syntiseltä, kun lasten nukkuessa aikuiset vuorotellen kipittää kylpylään uumeniin huokailemaan ja nauttimaan kylmää olutta.

Kylpylälippu ei kuulu hotellihuoneen hintaan vaan lippu aikuiselta maksaa majoitusvuorokaudeksi 25 euroa, mutta on sen arvoinen. Jos lapset eivät olisi olleet matkassa niin olisin ottanut kiinnostavan kirjan matkaan ja viettänyt koko päivän allasalueella. Asiakasomistajaviini olisi ollut nimelläni allasbaarin tiskin alla, josta olisin sitä pikkuhiljaa naukkaillut saunomisen, lukemisen ja lillumisen välissä. Edes aviomies ei mahtunut tähän haavekuvaan mukaan.

Tämä kylpylä oli elämys, ihastus ja rakastuminen, vaikka pokkari jäikin lukematta. Huokaus.

Bomban kylpylä iltahämärässä

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *