Lääkärit epäilivät umpilisäkkeen tulehdusta: syy kuukausia kestäneeseen vatsakipuun selvisi vasta synnytyksen käynnistyttyä

Lääkärit epäilivät umpilisäkkeen tulehdusta: syy kuukausia kestäneeseen vatsakipuun selvisi vasta synnytyksen käynnistyttyä
Kuva: Solen Feyissa

Teksti: Anna-Leena

Kun Janice Kerwick saapui sairaalaan kovan vatsakivun vuoksi, lääkärit epäilivät syyksi umpilisäketulehdusta. Tarina sai kuitenkin yllättävän käänteen ja yli 10-vuoden ajan lapsettomuudesta kärsinyt Kerwick synnytti tyttövauvan 2 tuntia myöhemmin. Tapauksesta uutisoi TheSun-lehti.

Kerwick oli aviopuolisonsa kanssa kärsinyt lapsettomuudesta jo 10-vuoden ajan. Kun mikään naisen kokeilemista lapsettomuushoidoista ei ollut tuottanut toivottua tulosta, pari oli päättänyt keskeyttää hedelmöityshoidot.

Syy kuukausia kestäneille vatsakivuille selvisi

43-vuotias Kerwick kertoo kärsineensä kuukausien ajan kovista vatsakivuista, mutta ei missään vaiheessa uskonut olevansa raskaana tehtyään yhteensä 3 negatiivista raskaustestiä. Vatsakipu muuttui kuitenkin sietämättömäksi ja Kerwick päätti lähteä sairaalaan näytille. Lääkärit epäilivät kivun johtuvan umpilisäketulehduksesta ja päättivät leikata naisen kiireellisesti. Ennen leikkaussaliin siirtymistä lääkärit tekivät kuitenkin Kerwickille sairaalan protokollaan kuuluvan raskaustestin, joka kaikkien hämmästykseksi olikin positiivinen. Nainen oli kahdeksannella kuulla raskaana-ja synnytys oli käynnissä!

Umpilisäketulehdus olikin vauva

Janice ei ollut vielä selvinnyt järkytyksestä, kun saikin jo Arabellaksi nimetyn tyttövauvan syliinsä.

“Luulin kärsiväni lapsettomuudesta ja umpilisäketulehduksesta ja yhtäkkiä minulle kerrottiinkin, että parin tunnin päästä minulle syntyisi vauva. En voinut uskoa korviani! Yhtäkkiä vauva olikin jo sylissäni. Kuulostaa varmasti aivan uskomattomalle, mutta en missään vaiheessa voinut kuvitellakaan olevani raskaana.”, hämmästynyt äiti kertoo tunteistaan lehdessä.

“Olin laihtunut yhden vaatekoon verran, en tuntenut lapsen potkuja ja tein kolme negatiivista raskaustestiä. Monen vuoden haaveilun jälkeen olimme lopulta luovuttaneet ja hyväksyneet, että raskaus ei olisi meille mahdollinen.”, kuvailee Janice tunteitaan. 

Lääkärit pitivät raskautta mahdottomana

Janicen aviopuolisolla on kaksi lasta aiemmasta avioliitosta. Vuosien yrityksen jälkeen Janice kertookin lopulta hyväksyneensä, että tulisi olemaan äitipuoli miehensä lapsille, mutta ei koskaan tulisi saamaan omia, biologisia lapsia miehensä kanssa. 

Myöskään lääkärit eivät missään vaiheessa pitäneet raskautta mahdollisena syynä Janicen vatsavaivoihin. Munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä (PCOS) kärsivä Janice oli raskauden aikana laihdutuskuurilla ja laihtunut tasaisesti koko raskauden ajan. Janice oli itse ollut huolissaan vatsavaivoista ja alkanut jo epäillä syyksi kivuille jotain vakavampaa sairautta.  

Suuresta yllätyksestä huolimatta pariskunta kertoo lapsen syntymän olleen parasta mitä heille olisi koskaan voinut tapahtua.

Lähde: Thesun.co.uk

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *