Kauneudenhoitotuotteet suoraan keittiön kaapista: nämä raaka-aineet toimivat myös ulkoisesti

Kauneudenhoitotuotteet suoraan keittiön kaapista: nämä raaka-aineet toimivat myös ulkoisesti
Kuva: Noah Buscher

Teksti: Anna-Leena

Ruoka-aineita on käytetty kauneudenhoitoon ulkoisesti jo tuhansien vuosien ajan. Jo babylonialaiset käyttivät kosmetiikassa kukista, mausteista ja yrteistä saatavia eteerisiä öljyjä ja muinaiset egyptiläiset tekivät kasvojen puhdistusainetta vatkatuista strutsinmunista, härän sapesta, öljystä ja tuoreesta maidosta.

Ruoka-aineet kauneudenhoidossa

Monet jokaisesta keittiöstä löytyvistä perusraaka-aineista sopivat mainiosti myös ihon- ja kauneudenhoitoon. Hemmottele itseäsi vaikka naillä:

Jogurtti 

Jogurttinaamio vaikuttaa myönteisesti ihon bakteeritasapainoon ja kosteuttaa ihoa. Jogurttia voi käyttää myös esimerkiksi ärtyneen tai auringossa palaneen ihon hoitoon, sillä jogurtti myös rauhoittaa ihoa.

Kurkku

sliced cucumber on white surface
Kuva: Markus Winkler. Kurkkua voi käyttää kasvoveden asemasta.

Kurkku sopii lähes kaikille, sillä tuskin kukaan on sille allerginen. Kurkku muun muassa kosteuttaa, supistaa ihohuokosia ja lisää pintaverenkiertoa. Kurkkua voikin käyttää kasvoveden asemasta pyyhkimällä ohuilla kurkkusiivuilla kasvoja.

Kookosöljy

Kookosöljy on monipuolinen tuote, jota voi helposti hyödyntää niin keittiössä kun kauneudenhoidossakin. Kookosöljyä voi muiden öljyjen tavoin käyttää hiusnaamiona, kosteusvoiteena tai vaikka kynsinauhoja pehmentämään. Kookosöljyllä voi myös puhdistaa meikit. 

Tee

Käytetyt, viilentyneet teepussit toimivat kurkkuviipaleiden tavoin silmien alla vähentäen silmien turvotusta ja auttaen tummiin silmänalusiin. 

Vahvaa, viileää vihreää teetä taas voi käyttää kasvovetenä.

clear glass mug with green leaves
Kuva: Laårk Boshoff. Viileillä teepusseilla voi vähentää silmien turvotusta.

Ruokasooda

Ruokasooda on yksi kuivakaapin monipuolisimmista tuotteista. Ruokasoodaa voi käyttää leivonnan lisäksi niin siivoukseen kuin kauneudenhoitoonkin.

 Ruokasoodasta saa veteen sekoittamalla tehokkaan kuorintavoiteen. Hiero tahna kasvoillesi kuorinnan tapaan ja huuhtele pois.

Sitruuna

Myös sitruunasta on moneksi. Tällä keltaisella sitrushedelmällä on muun muassa antiseptinen ja vaalentava vaikutus. Sitruuna myös vähentää talineritystä, pienentää ihohuokosia ja  joten sitä voi helposti hyödyntää kauneudenhoidossa. 

Sitruuna toimii esimerkiksi hiuksia vaalentavana aineena. Valele hiukset sitruunamehulla, ja saat luonnolliset, vaaleat raidat. Sitruunaa voi käyttää hiusten vaalentamisen lisäksi vaalentamaan arpia ja ihon pigmenttiläiskiä. Jo ajanlaskumme alkuaikoina roomalaiset naiset paransivat arpia ja vaalensivat kesakoita sitruunanmehulla.

sliced orange fruit on white background
Kuva: Mockup Graphics. Sitruunalla voi vaalentaa hiusten lisäksi arpia ja pigmenttiläiskiä.

Hunaja

Hunajalla on loistava syväpuhdistaja kasvoille, koska sillä on antimikrobisia ominaisuuksia. Hunajalla on myös kirkastava ja pehmentävä vaikutus ja se kuorii ihosta kuollutta ihosolukkoa pois. Hunajaa voi käyttää naamiona sellaisenaan.

Käytätkö sinä keittiön raaka-aineita kauneudenhoidossa?

Lähteet:

Ts.fi

Terve.fi

askelterveyteen.com

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *