Kyselytutkimus: Aamukahvi voittaa jopa seksin!

Kyselytutkimus: Aamukahvi voittaa jopa seksin!
Kuva: Jessica Lewis Unsplash

Teksti: Mami Mikstuura

Aamukahvi – Mikä ihana asia jokaisessa päivässä. Jos ei sitä saa, on päivä helposti pilalla ja olo on nuutunut koko päivän. Kahvi on monelle niin tärkeä asia aamussa, että monet muut nautintoa tuovat asiat jäävät sen jalkoihin. Jos täytyy valita vain yksi nautinnollinen asia aamuun, monelle ehdoton valinta on aamukahvi.

Pauligin teettämästä kyselytutkimuksesta käy ilmi, että valtaosa suomalaisista (70 %) aloittaa aamunsa kahvilla. Se on niin tärkeä asia, että se päihittää monen asian mennen tullen. Tutkimus paljastaa, että kahville häviäviä asioita ovat esimerkiksi suihkussa käyminen, hampaiden peseminen, sanomalehden lukeminen ja seksi. Joten ollaan asian äärellä, joka herättää vahvoja tunteita ja ehkä aiheuttaa joskus eripuraakin.

Mitä aamukahvilta odotetaan?

Tutkimus paljastaa, että aamukahvin juominen on monelle oma tärkeä rauhallinen hetki ja sillä odotetaan olevan piristävä vaikutus päivän kulkuun. Jos on tottunut juomaan aamukahvin eikä sitä syystä tai toisesta saa, seurauksena on todennäköisesti väsynyt ja vihainen mörrimöykky. Silloin ei todennäköisesti naurata kahvin puutteessa olijaa eikä lähelle eksyviä muita ihmisiä.

Aamukahvin nauttiminen kotona

Tutkimuksesta ilmenee, että usein kahvi juodaan kotona ja aina samasta, tutusta ja turvallisesta mukista. Suurin osa miehistä juo kahvinsa ilman rihmankiertämää tai pelkissä alushousuissa. Naiset ovat vähän siveellisempiä ja päällään heillä on usein yöpuku tai aamutakki.

Aamukahvin voi nauttia myös matkalla tai perille päästyä

Take away- kahvien ostaminen työ- tai koulumatkoilla on myös lisääntynyt. Viidesosa tutkimukseen vastanneista ehtii odottaa pidempään kahvinautintoaan ja juo sen vasta työpaikalla tai koulussa.

Millainen aamukahvi maistuu suomalaisille?

Eniten aamulla juodaan perinteistä vaaleapaahtoista suodatinkahvia, mutta enenevissä määrin myös tummapaahtoinen kahvi maistuu suomalaisille.

Mikä häviää aamukahville?

-Naiset: 7 % naisista valitsee mieluummin aamukahvin kuin seksin

-Nuoret: Mieluummin kahvi kuin sanomalehti tai aamupala

-Vanhemmat: Netissä surffailu häviää aamukahville

-30-vuotiaat: Suihkun tai hampaiden pesun voi jättää väliin, kunhan saa kahvia

Lähde:

Ilta-Sanomat: Aamukahvi on suomalaisille kaikki kaikessa – voittaa jopa seksin

Miten tärkeä sinulle on aamukahvi? Jätätkö muut nautinnot väliin, jos ne kilpailevat aamukahvin kanssa?

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *