Maailman paras sosekeitto: tähän ihastuu koko perhe

green soup on white ceramic bowl
Kuva: Megan (Markham) Bucknall

Teksti: Anna-Leena

Sosekeitot on helppoja ja edullisia valmistaa ja niistä riittää parhaimmillaan ruokaa useammalle päivälle. Sosekeitot valmistuvat nopeasti ja eri kasviksia yhdistelemällä vain taivas on rajana. Tähän täyteläisen vihreään ja samettisen pehmeään keittoon ihastuu koko perhe.

Samettinen kesäkurpitsa-avokadososekeitto (6 annosta)

Tarvitset:

1 keskikokoinen purjo (vain valkoinen osa)

½ sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 isoa kesäkurpitsaa

2 kypsää avokadoa

1 maustamaton jogurtti (125 gr)

6dl kasvislientä (tai vettä)

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

loraus oliiviöljyä

Tee näin:

Silppua purjo, sipuli ja valkosipuli. 

Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä pannulla.

Lisää pannulle purjo, sipuli ja valkosipuli ja kuullota noin 5 minuutin ajan.  

Pese sillä välin kesäkurpitsat huolella ja pilko ne kuorineen pienehköiksi paloiksi. 

Lisää kuullotetut sipulit keskikokoiseen kattilaan.

Lisää kattilaan kesäkurpitsa ja neste. Jos käytät kasvisliemen sijasta vettä, lisää hieman suolaa jo tässä vaiheessa. 

Keitä kannella peitettynä noin 20 minuuttia. 

Ota kattila pois liedeltä. Poista avokadoista kivet ja lisää avokadot kattilaan.

Lisää jogurtti ja mausteet. 

Soseuta huolella, kunnes keitto on samettisen pehmeää. 

Tarjoiluehdotus: 

Leikkaa parmesan-juustosta ohuita lastuja ja koristele keitto niillä. Tarjoile heti. 

Onko teidän perheessänne hullaannuttu sosekeittoihin? Kommentoi ja jaa teidän perheenne suosikki!

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *