Uskomaton keino saada vauva nukahtamaan hetkessä: joko kokeilit?

Uskomaton keino saada vauva nukahtamaan hetkessä: joko kokeilit?
Kuva: Kin Li

Teksti: Anna-Leena

Äiti jakoi somessa “Oompa Loompa” metodin, joka on saavutanut valtavan suosion.

“Yhtenä päivänä huomasin aivan sattumalta, että 3 viikon ikäinen vauvani nukahti näin hetkessä. Siitä lähtien olen käyttänyt metodia aina, kun huomaan, että hänellä on jostain syystä vaikeuksia nukahtaa, ja se toimii lähes aina!” kertoo “Oompa Loompa” metodin kehittänyt äiti laverdad-sivustolla.

On olemassa vauvoja, jotka sulkevat silmänsä ja nukahtavat sinä hetkenä, kun heidät kannetaan sänkyyn, mutta on myös vauvoja, joille nukahtaminen tuottaa hankaluuksia. Autoajeluja, kohinaa ja hytkytystä moni vanhempi on jo kokeillut, mutta “Oompa Loompa”-äiti vakuuttaa, että hänen keksimänsä metodin avulla haastavampikin vauva nukahtaa hetkessä.

‘Oompa Loompa’ metodissa vauvaa laitetaan polvien päälle pystyasentoon ja vauvaa heijataan hyvin rauhallisesti sivulta toiselle, tukien koko ajan vauvan päätä ja varoen rajuja liikkeitä. Keinuttelu yksin ei riitä, vaan vanhemman täytyy hokea “Oompa Loompa, Oompa Loompa, Oompa Loompa, oh!”-mantraa, kunnes vauva nukahtaa.

“Oompa Loompaa” hoetaan, kunnes vauva nukahtaa.

.

Jos “Oompa Loompa” ei toimi teillä, ei syytä huoleen! Erilaisia metodeja löytyy pilvin pimein:

1. Servetti-tekniikka. Servetti-tekniikassa vauvan kasvoja hivellään kevyesti servetillä. Vauva rauhoittuu ja nukahtaa hetkessä.

2.White noise-kohina. White noise kohinaa voi etsiä esimerkiksi yutubesta, mutta paremman puutteessa mikä tahansa tasaisesti kohiseva kodinkone toimii.

4. Tuutulaulut. Moni vauva rauhoittuu rauhallisen melodian ansioista. Parasta on, että sinun ei tarvitse olla Pavarotti rauhoittaaksesi vauvaa tuutulauluilla.

4. Kulmakarvojen välistä silittely. Moni vauva sulkee silmänsä hetkessä, jos heitä silittää kulmakarvojen välistä.

5. Kapalointi. Ohueen ja pehmeään liinaan kapalointi saa vauvan rentoutumaan, koska hän tuntemaan olonsa turvalliseksi tiukassa paketissa.  

Kommentoi ja kerro paras nukutusvinkkisi!

Lähde: laverdad.es


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

One thought on “Uskomaton keino saada vauva nukahtamaan hetkessä: joko kokeilit?

  1. Vauva nukahtaa, kun korvasta hieman silittää. Ei tarvitse mitään hokemia toistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.