Parhaat koko perheen Halloween-elokuvat: katso lista

Parhaat koko perheen Halloween-elokuvat: katso lista

Teksti: Anna-Leena

Kutkuttavaa kauhua vai hytkyttävää naurua? Kun karkkien keräys ja keppostelu on suoritettu, on aika käpertyä sohvalle koko perheen voimin katselemaan Halloween-elouvia. Tässä ruuhkavuosien suositukset hyytävän leffailtaan!

Monsterit Oy (2001)

Tarina kietoutuu kahden sähköyhtiössä työskentelevän monsterin – Matias “Masi” Pallopään ja Tarmo “Tare” Karvasen (englanniksi Mike Wazowski ja James P. Sullivan) – ympärille, jotka ovat yhtiön ylivoimaisesti tuotteliaimmat pelottelijat. Lasten pelottelu vaatii kuitenkin monstereilta paljon rohkeutta, sillä lasten kosketuksen kuvitellaan olevan myrkkyä hirviöille. Soppa syntyy, kun 2-vuotias tyttö pääsee vahingossa livahtamaan Monsterilaan.

Se on suuri kurpitsa, Jaska Jokunen (1966)

Klassikko, jossa Tenavat tälläytyvät halloween-asuihin.

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)

Yksi klassisen animaation osista kertoo tarinan päättömästä ratsumiehestä, joka sopii halloween-iltaan täydellisesti.

Casper (1995)

Paranormaalien ilmiöiden asiantuntija Harvey palkataan karkottamaan kummitukset hylätystä kartanosta. Samalla hän kohtaa Casperin, ystävällisen kummituksen, joka ystävystyy Harveyn tyttären, Katin, kanssa.

E.T. (1982)

Kalifornialaisessa metsässä ryhmä avaruusolentoja kerää näytteitä Maan kasveista. Kun hallituksen agentit saapuvat paikalle, avaruusolennot lähtevät aluksellaan pois, mutta yksi heistä jää jälkeen. Poika nimeltä Elliott huomaa jonkin piileskelevän työkaluvajassa. Avaruusolento on kuitenkin jo lähtenyt eikä Elliottin perhe usko hänen tarinaansa. Elliott houkuttelee olennon taloonsa Reese’s Pieces -karkkien avulla ja olento alkaa matkia kaikkea mitä Elliott tekee.

Painajainen ennen joulua (1993)

Halloween-kaupunki on unimaailma, jota asuttavat epämuodostuneet hirviöt, kummitukset ja vamppyyrit. ”Kurpitsakuningas” Jack Skellington on joka vuosi johtanut Halloween-kaupungin asukkaat viettämään hirmuista halloweenia, mutta nyt hän on kyllästynyt jo vuosia jatkuneisiin samoihin rutiineihin. Jack lähtee vaeltelemaan yhdessä kummituskoiransa Zeron kanssa kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan metsään ja avaa vahingossa portaalin joulumaailmaan.

Scooby-Doo (2002)

Tarinan alussa Mysteeripoppoo hajoaa. Kahden vuoden päästä he kaikki saavat kutsun salaperäiselle saarelle, jossa on huvipuisto. Siellä he tapaavat saaren johtajan, joka ilmaisee huolensa: saarelle saapuu juhlivia opiskelijoita, mutta kun he palaavat saarelta, he eivät tunne läheisiään. Mysteeripoppoon pitää toimia yhteistyössä saadakseen selville, kuka on kaiken takana.

Coraline (2009)

Yhtenä tavallisen harmaana päivänä Coraline tutkii uutta kotiaan ja löytää salaperäisen, umpeen muuratun oven. Äiti selittää hänelle oven vienneen joskus viereiseen asuntoon. Eräänä yönä ovi on raollaan. Coraline kulkee ovesta kaameaan rinnakkaismaailmaan, jossa on toinen aivan samanlainen koti, ja jossa häntä odottavat hänen toiset vanhempansa. He ovat aivan kuin Coralinen äiti ja isä – paitsi että heillä on paperinvalkea iho, hämähäkkimäisen pitkät, ohuet sormet ja silmien paikalla mustat napit. Toinen koti vaikuttaa aluksi ihanalta. Ruoka on herkullista, kissat osaavat puhua, ja rakastavilla vanhemmilla on aikaa leikkiä Coralinen kanssa. Mutta kun Coraline haluaa takaisin oikeaan kotiinsa, toinen äiti ei pidäkään ajatuksesta. Hän haluaa Coralinen viipyvän heidän luonaan ikuisesti.

Beetlejuice (1988)

Beetlejuice kertoo Adam ja Barbara Maitlandista, jotka yllättäen kuolevat ja muuttuvat aaveiksi. Aaveiksi muututtuaan Maitlandit palaavat kotiinsa, joka kuitenkin myydään pian pariskunnan kuoleman takia Deentzin perheelle. Maitlandit yrittävät tuloksetta säikytellä uudet asukkaat pois ja päättävät lopulta palkata avukseen biomanaaja Beetlejuicen. Beetlejuice kuitenkin rakastuu Deentzin perheen tyttäreen Lydiaan, mikä vaikeuttaa asioita entisestään.

Harry Potter ja viisasten kivi (2001)

Harry Potter on päällisin puolin tavallinen poika, joka elää vihamielisten sukulaistensa Dursleyiden kanssa. Yhdentenätoista syntymäpäivänään Harry saa kuulla salaperäiseltä muukalaiselta, Rubeus Hagridilta, että hän on oikeasti velho. Halloween on mahtava tilaisuus sukeltaa Tylypahkan lumoavaan maailmaan!

Hokkus Pokkus (1993)

Kolme juonivaa noitasiskosta, jotka yrittävät saavuttaa kuolemattomuutta jouduttuaan hirteen 300 vuotta aiemmin – ja matkan varrella tiedossa on niin loitsuja kuin tanssiakin.

Trolled (2018)

Suuri peikko Leaf ja hänen kaverinsa Bellyrumble aloittavat vaiheikkaan seikkailun pelastaakseen vangitun Basil-kuninkaan. He haluavat ennen kaikkea liehitellä ihanan kiehtovaa ja yksinäistä prinsessaa ja osoittaa hänelle rakkauttaan.

Super Monsters save Halloween (2020) 

Suositus supermonsterit pelastavat Halloweenin! Supermonsterit juhlivat kuolleiden päivää Vidan kotikaupungissa tämän maagisen perheen, uusien monsteriystävien ja aavemaisen paraatin kera! Lyhytelokuva joka sopii perheen pienimillekin.

Nanny McPhee satumainen lastenvahti (2005)

Seitsemän lapsen leskeksi jäänyt isä ei saa jälkikasvuaan kuriin. Hän joutuu palkkaamaan aina uusia lastenhoitajia, kunnes paikalle saapuu salaperäinen nainen, joka saa lapset tottelemaan taikuuden avulla. 88 min. Ohjaus: Kirk Jones. Pääosissa: Angela Lansbury, Colin Firth, Derek Jacobi, Eliza Bennett, Emma Thompson, Holly Gibbs, Imelda Staunton, Jennifer Rae Daykin, Kelly MacDonald, Raphaël Coleman, Samuel Honywood, Thomas Sangster.

Nanny McPhee suuri pamaus (2010)

Nanny McPhee ja suuri pamaus on jatkoa riemukkaalle, taianomaiselle ja lämminhenkiselle tarinalle, joka on valloittanut lasten sydämet ympäri maailmaa. Emma Thompson esittää jälleen salaperäistä lapsenvahtia, joka ilmestyy paikalle, kun häntä eniten tarvitaan mutta vähiten kaivataan. Tällä kertaa hän tupsahtaa maaseudulle, missä perhetilan riehakkaat lapset ovat joutuneet napit vastakkain hemmoteltujen kaupunkilaisserkkujensa kanssa. Lentävästä moottoripyörästä puihin kiipeilevään pikkupossuun – Nanny McPhee käyttää kaikki taikakeinonsa antaakseen lapsille viisi uutta opetusta.

Kaapon Halloween-kurpitsan kaiverrus (2019)

Hurmaava Kaapo kaivertaa perheensä kanssa Halloween kurpitsan. Sopii perheen pienimmillekin.

SUOSITUS! Varmista elokuvien ikäsuositus ennen katselua.

Hyytävän hauskaa leffailtaa!

Lähde: Wikipedia


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.