Joulukalenteri-ideat: herkkuja, yllätyksiä ja puuhaa koko perheelle

Joulukalenteri-ideat: herkkuja, yllätyksiä ja puuhaa koko perheelle
Kuva: Markus Spiske

Teksti: Anna-Leena

Itse tehty joulukalenteri on hauska vaihtoehto perinteiselle suklaakalenterille, eikä kalenteriin välttämättä tarvitse laittaa palamaan montaa kymppiä. Tästä artikkelista löydät hauskoja ideoita joulukalenterin luukkuihin.

Herkut

Kukapa nyt ei haluaisi aloittaa aamuaan löytämällä joulukalenterin luukusta herkkuja? Perinteisten suklaakonvehtien sijaan taskuihin voi sujauttaa myös rusinoita, mysli- tai hedelmäpatukoita, pipareita, ksylitol-pastilleja, smoothiepusseja tai vaikka kuivattuja hedelmiä.

three plates of assorted pastries on plates
Kuva: Food Photographer | Jennifer Pallian. Joulukalenterin luukusta voi myös löytyä jouluisia herkkuja.

Pikkulelut

Esimerkiksi Tigerista saa eurolla tai parilla pikkuautoja, pieniä pelejä, tarroja ja leimoja. Pikkulelujen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä niihin kuluu nopeasti suuri summa rahaa ja ne myös leviävät nopeasti ympäriinsä (ja päätyvät monesti roskiin heti joulun jälkeen). 

Tarpeelliset tavarat

Lämpimät ja pörröiset joulusukat, hammasharja -tai sähköhammasharjan päät, huulirasva, lapsille sopiva vesiliukoinen kynsilakka, pompulat, pinnit, minikokoiset suihkusaippuat tai heijastin. Ihan arkisetkin jutut tuntuvat erityisiltä, kun ne löytää joulukalenterin luukusta. 

Palapeli

Osta iso palapeli ja jaa se pieniin pusseihin joka päivälle. Jouluaattona koko perhe voi rakentaa pelin loppuun yhdessä. 

Askartelutarvikkeet

Kiiltokuvat, tarrat, kartonki, erilaiset geelikynät, piipunrassi, kimaltavat strassikivet, sakset, pienet muovailuvahapurkit, helmet. Askartelutarvikkeita voi myöhemmin käyttää vaikka joulukorttien askarteluun.

Kuva: Visual Stories || Micheile. Joulukalenterista löytyneitä askartelutarvikkeita voi myöhemmin käyttää vaikkapa joulukorttien askarteluun.

“Auttamiskalenteri” 

Mitä jos jokaisesta luukusta löytyisikin tapa auttaa toista ihmistä? Mitä kaikkea hyvää kerkeääkään tehdä 24 päivän aikana! Miettikää kuka lähipiirissänne tarvitsee apua. Tarvitseeko iäkäs naapuri kenties apua kauppaostosten tai lumitöiden kanssa? Onko teillä vanhoja leluja tai vaatteita, joista saattaisi olla iloa toiselle perheelle? Joulukalenterin ei välttämättä tarvitse sisältää materiaalia, jota muutenkin tulvii sisään ovista ja ikkunoista, vaan siitä voi tehdä unohtumattoman perinteen koko perheelle, vaikka auttamisen muodossa.   

Joulukalenterikirja

Joulukalentereita on myös satukirjojen muodossa! Mikä olisikaan parempi tapa odottaa joulua, kun jouluiset iltasadut? Erilaisia joulukalenterikirjoja löytyy monista kirjakaupoista.

Puuhakalenteri

Kalenteri voi tavaran sijaan sisältää lappusia, joissa on ideoita mukavaan yhteiseen puuhaan koko perheen kesken. Aineeton joulukalenteri on hyvä vaihtoehto turhaa krääsää kammoaville vanhemmille ja takuulla mieleinen myös lapsille. Yhteistä tekemistä voi olla vaikka:

 • Lautapeli-ilta
 • Joulukuusen koristelu
 • Joulukorttien askartelu
 • Piparkakkutalon koristelu
 • Kauneimmat joululaulut
 • Pulkkamäki+kuuma kaakao termarissa
 • Jouludisko
 • Jouluelokuvan katselu koko perheen kesken
 • Joulusiivous
 • Torttu/piparitalkoot
 • Eväsretki jouluherkkuineen
 • Joulusauna kynttilänvalossa

Kalenteri voi olla myös sekoitus näitä kaikkia! Yhtenä päivänä luukusta voi löytyä jouluinen satu, toisena suklaakonvehti ja kolmantena lupaus yhteisestä piparitalkoosta! 

Millainen joulukalenteri teille tulee?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.