Kuinka kierukka hommataan? Kokemusasiantuntija kertoo!

Kuinka kierukka hommataan? Kokemusasiantuntija kertoo!
Kuva: Reproductive Health Supplies Coalition

Mikä ehkäisymenetelmä synnyttäneelle naiselle, joka ei halua enää lisääntyä? Kun kysyt tähän mielipidettä muilta, niin jokaisen vastaus on hormonikierukka. Vihdoin sain aikaiseksi sen itselleni hommattua. Minä toimin seuraavanlaisesti:

1. Soitto perheneuvolaan ja asiat alkoivat järjestyä varsin näppärästi. Terveydenhoitajan kanssa keskustelun jälkeen päädyimme ratkaisuun: hormonikierukka. Seitsemän vuotta huoletonta ajoa ja varmasti luotettavampi kuin Kia. Hoitaja otti samalla käynnillä papanäytteen ja laittoi reseptipyyntöä lääkärille. Kierukka täytyy yleensä itse hakea apteekista ja viedä mennessä asentajalle, hintaa tuolla härvelillä on noin 150 euroa. Apteekkiin kannattaa varata mukaan isompi käsilaukku, koska paketti on halon kokoinen.

2. Lääkäriajan saaminen terveyskeskukseen olikin sitten haaste. Päätin olla kuormittamatta yhteiskuntaa haarakonttorillani ja sädekehä loistaen suuntasin seuraavalla viikolla yksityiselle terveysasemalle kun menkatkin olisi sopivasti lopuillaan.

3. Huolelliset etukäteistoimenpiteet: Saippua, sheivaus, rasvaus, aloe vera, parhaat puuvillaset alle, mekko päälle ja menoksi. Vielä pesu ja puunaus lääkäriasemalla.

4. Toimenpide. Koulutyttömäinen nyökyttely gynekologin kysymyksiin ja sitten pääsee esittelemään lääkärille huolella tehdyt kotitehtävät. Kiitosta niistä en saanut, mutta munanjohtimet näyttivät ultrauksessa kuulemma hyvältä. Sitten vain kierukan nasautus paikalleen ja toimenpide oli minuutissa ohi. Housut jalkaan ja näkemiin.

5. Kassalle. NELJÄSATAA EUROA (400€ ) eli yhteensä kierukalle tulee hinnaksi noin 550 euroa! Kuinka paljon pitää panna, että saa sen hinnan kuoletettua! Teoriassa (ja vain teoriassa) laskettuna kerran viikossa seitsemän vuotta niin kertarykäykselle tulee hinnaksi noin 1.50! Sillä saa kolme kiloa perunoita tai yli seitsemän muumitikkaria!

6. Jälkipohdinta. Gynekologin kanssa alkukeskusteluissa tuli onneksi esiin, että minulla on terveysvakuutus ja ”runsaat kuukautiset”-diagnoosilla, tämäkin toimenpide oli mahdollista saada vakuutuksen kattamaksi. Omavastuukin oli tältä vakuutuskaudelta jo maksettu, joten nyt ei välttämättä tarvitse harrastaa seksiä lainkaan saadakseen kierukalle katetta. Kuukautisetkin oli oikeasti synnytysten jälkeen todella muuttuneet runsaiksi ja muumivaipat käyneet itsellekin reissukäytössä tutuiksi. Jos ei vakuutusta olisi ollut, niin suosittelen odottelemaan sinne julkisen puolelle pääsyä ja valittamaan runsaista kuukautisista.

Parin kuukauden käyttökokemukset ovat vielä varsin vaillinaisia, kuukautiset kyllä pienenivät mutta tuntuu että jonkin sortin eritettä on sitten sen edestä. Jos itsemaksettavaksi olisi jäänyt se yli 500 euroa niin käyttökerroilla olisi kyllä useampi kymppi hintana (ja tässä vaiheessa yskäisen alaviistoon että puhutaan siis satasista!). Asennuksen jälkeen en suosittele pyöräilylenkkiä.

Ja toivon, että kestää paremmin kuin Kia. Jäi kauhukahva käteen kolmantena käyttövuonna.


Ruuhkavuodet suosittelee

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.