Vinkit Gender reveal – juhlien järjestämiseen

Vinkit Gender reveal – juhlien järjestämiseen
Kuva: Frederick Medina Unsplash

Teksti: Mami Mikstuura

Gender reveal -juhlat ovat yleistyneet viime aikoina myös Suomessa. Alun perin näitä juhlia on järjestetty Amerikassa ja sieltä juhlaperinne on levinnyt ympäri maailman. Näiden juhlien ideana on paljastaa näyttävällä tavalla vatsassa kasvavan vauvan sukupuoli.

Juhlat järjestetään raskauden puolivälin jälkeen, kun sikiön sukupuoli on saatu selville rakenneultrassa. Näissä juhlissa todella hyvä asia on se, että näihin pääsee mukaan kaikki eikä vain naiset kuten Baby shower -juhlissa.

Toteuttamistapa: Juhlat tai videotervehdys

Gender reveal -juhlat on mahdollista toteuttaa monella eri tavalla. Juhlat voi järjestää esimerkiksi omassa kodissa, jolloin juhliin kutsutaan läheisiä ihmisiä. Juhlien aikana vieraille paljastuu jollain näyttävällä tavalla tulevan lapsen sukupuoli. Jännittävämmän juhlan saa, jos tulevan vauvan vanhemmat eivät itsekään tiedä vauvan sukupuolta etukäteen. Tässä tapauksessa heidän tulee pyytää ultran yhteydessä tieto lapsen sukupuolesta suljetussa kirjekuoressa. Tämän kirjekuoren voi antaa juhlien järjestäjälle tai esim. kakun tekijälle.

Jos isompia juhlia ei voida tai haluta järjestää, voidaan juhlien sijaan kuvata videotervehdys, jonka aikana vauvan sukupuoli selviää. Video voidaan lähettää pienelle lähipiirille tai se voidaan julkaista laajemmalle joukolle esimerkiksi sosiaalisen median kautta.

Gender reveal -yllätysjuhlat

Gender reveal -juhlat on mahdollista toteuttaa myös yllätyksenä. Vieraat kutsutaan juhliin tai kylään, mutta etukäteen ei kerrota, että vierailun ideana on paljastaa tulevan lapsen sukupuoli. Juhlien aikana annetaan pieniä vinkkejä tulevan lapsen sukupuolesta eri tavoilla. Esimerkiksi ruoka voidaan tarjoilla sinisistä lautasista, lautasliinat voivat olla vaaleanpunaiset tai voidaan tarjota tietyn väristä jälkiruokaa. Salaisuus säilytetään mahdollisimman pitkään, mutta ennen vieraiden lähtemistä varmistetaan, että kaikille on selvinnyt juhlan idea ja tulevan vauvan sukupuoli on paljastunut.

Kakku, joka leikattuna paljastaa tulevan sukupuolen. Kuva: Jenny Galloway Unsplash

Tapa, jolla sukupuoli paljastetaan

Sukupuolen paljastamisessa apuna voidaan käyttää monenlaisia juttuja. Oikeastaan vain mielikuvitus ja luovuus on rajana.

Esimerkiksi näitä voidaan käyttää

-Täytetyt ilmapallot, jotka puhkaistaan → Ilma täyttyy tietynvärisestä (esim. vaaleanpunainen tai sininen) hileestä tai paperisilpusta

-Ilmapallot pahvilaatikossa → suljettu pahvilaatikko on täytetty tietyn värisillä ilmapalloilla

-Kakku → kakun sisällä oleva väri tai karkkirakeet paljastavat vauvan sukupuolen

-Herkut (esim. kuppikakut) → Herkun sisällä oleva väri paljastaa sukupuolen

-Pinjata → Täytetään esim. halutun värisillä leluilla, legoilla tai karkeilla

-Lahjapaketti, jossa on vauvalle vaate tai nalle → Mene vaatekauppaan ja valitse eri väriset asut. Anna myyjälle suljettu kirjekuori, jossa on tieto vauvan sukupuolesta. Tämän perusteella myyjä valitsee sopivan vaatteen ja paketoi sen lahjapakettiin. Tämä paketti avataan juhlassa.

-Vieraille voi antaa mahdollisuuden arvata vauvan sukupuolta ja oikein arvanneet palkitaan jollain mukavalla tavalla

Juhlien valmistelu ja toteutus

  1. Selvitä tulevan vauvan sukupuoli
  2. Valitse toteutustapa ja värimaailma
  3. Suunnittele ja osa tarvittavat jutut
  4. Kutsu läheiset juhliin
  5. Nauti juhlista
  6. Ota paljon kuvia ja videoita

Gender reviel -juhlat kritiikin kohteena

Kaikki ihmiset eivät ole innostuneet Gender reveal -juhlista. Nämä juhlat ovat saaneet osakseen myös kritiikkiä. Joidenkin mielestä näyttävät sukupuolen paljastamisjuhlat antavat turhan suurta painoarvoa tulevan lapsen sukupuolelle. Myös “pojille sinistä, tytöille vaaleanpunaista – ajattelu” tuntuu joidenkin mielestä vanhanaikaiselta.

Lähteet:

Gottamentor.Com

Kaksplus

Oletko järjestänyt Gender reveal -juhlia? Tai oletko päässyt mukaan tällaisiin juhliin? Millaisia tunteita tällaiset juhlat herättävät sinussa – ihastusta vai vihastusta?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.