Intiassa 70-vuotias nainen synnytti esikoisensa

Intiassa 70-vuotias nainen synnytti esikoisensa
Kuva: Kelly Sikkema Unsplash

Teskti: Mami Mikstuura

Iltalehti uutisoi, että 70-vuotias nainen oli synnyttänyt ensimmäisen lapsensa Intiassa. Jivuben Rabari (70 v.) ja miehensä Maldhari Rabari (75 v.) olivat haaveilleet vuosikymmenien ajan lapsesta. Nainen ei pitkään jatkuneesta yrityksestä huolimatta kuitenkaan tullut raskaaksi. Naisen virallista ikää ei ole voitu vahvistaa, koska hänellä ei ole henkilöpapereita.

Rabarin Pariskunta päätti ryhtyä toimeen ja oli pyytänyt apua läheiseltä klinikalta. Lääkärin mielestä he olivat kuitenkin liian vanhoja lapsen saamiseen. Heille oli sanottu, että heidän ei ole mahdollista toteuttaa haavettaan ikänsä vuoksi. Pariskunta oli kuitenkin asiasta eri mieltä. He eivät suostuneet luopumaan haaveestaan. Lopulta klinikan lääkäri myöntyi ja he saivat tarvitsemansa avun klinikalta. Lääkärin ihmeeksi nainen tuli raskaaksi keinohedelmöityksen avulla. Ensimmäisessä vaiheessa naisen kuukautiskierrosta tehtiin säännöllinen lääkkeiden avulla. Seuraavaksi kohtua laajennettiin, koska se oli korkean iän vuoksi kutistunut. Sen jälkeen hänen munasolunsa hedelmöitettiin ja alkiorakkula (blastokysti) siirrettiin naisen kohtuun. Noin kuukausi sitten pariskunnalle syntyi terve poikavauva.

Intiassa on aiemminkin iäkkäät naiset synnyttäneet lapsia. Viisi vuotta sitten uutisoitiin, että 72-vuotias Daljinder Kaur oli synnyttänyt vauvan. Hän oli miehensä kanssa toivonut lasta melkein 46 vuoden ajan ennen kuin toive toteutui. Daljinder kertoi, että hänen oli käsketty mieluummin adoptoida lapsi kuin synnyttää itse. Nainen kävi keinohedelmöityksessä parin vuoden ajan. Hänellä oli kaksi epäonnistunutta yritystä ennen onnistumista. Daljinder neuvoo muita lapsettomia pareja, että ei kannata luopua unelmasta.

Lähteet:

Iltalehti

The Times of India

The Times of India


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.