Mikä sattuma: kolmella sisaruksella sama syntymäpäivä, mutta kolmen vuoden aikavälillä

Mikä sattuma: kolmella sisaruksella sama syntymäpäivä, mutta kolmen vuoden aikavälillä
Kuva: Nathan Dumlao

Teksti: Anna-Leena

Floridassa asuva kolmen lapsen äiti Kristin Lammert on synnyttänyt 3 lastansa tismalleen samana päivänä, mutta kolmen vuoden aikavälillä. Lääkärit kuvailevat sattumaa “erittäin harvinaiseksi.”

25. elokuuta on Lammertin perheessä juhlapäivä. Kynttilöitä kakusta ei kuitenkaan puhalla vain yksi perheen lapsista, vaan peräti kolme. Perheen esikoinen syntyi vuonna 2015, keskimmäinen vuonna 2018 ja kuopus vuonna 2021. Lääkärit ovat kuvailleet tilannetta “erittäin harvinaiseksi sattumaksi.”

Kolmannen lapsen piti syntyä syyskuussa, kaksi viikkoa myöhemmin, mutta äiti kertoo aavistaneensa heti lasketun ajan kuullessaan, että myös kuopus syntyisi samana päivä isosiskojensa kanssa.

Isosiskojen onneksi perhe päätti juhlistaa tyttöjen syntymäpäivää viikkoa ennen heidän oikeaa syntymäpäiväänsä. Sophia ja Giuliana eivät siis jääneet ilman synttärikekkereitä, vaikka äiti suunnistikin sairaalaan 25. elokuuta jo kolmannen kerran.

Kolme kakkua

Varsinkin perheen keskimmäinen vakuuttaa, että on ihanaa viettää syntymäpäiviä yhdessä. Vaikka tytöt juhlivat syntymäpäiviänsä yhdessä, äiti vakuuttaa, että jokainen tulee saamaan oman kakkunsa kynttilöineen. Äiti haluaa koettaa tehdä päivästä erityisen kaikille kolmelle, huolimatta siitä pienestä yksityiskohdasta, että tytöt ovat sattuneet syntymään samana päivänä.

shallow focus photography of toddler blowing cake candles
Kuva: Jorge Ibanez. Äiti vakuuttaa, että jokainen tulee saamaan oman kakkunsa kynttilöineen.

Vaikka kolmen lapsen syntymäpäivien sattuminen samalle päivälle on hyvin harvinaista, kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun sisarukset näyttävät sopineen etukäteen yhteisestä syntymäpäivästä. Guinnessin ennätysten kirjassa mainitaan perhe, jonka kaikki 5 lasta syntyivät saman päivänä.

Lähde: Mibebeyoyo.es


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.