Pillimehugate

Pillimehugate

Teksti: Pikku Myytinmurtaja

Kyllä ärsyttää. Pillimehut 2021.

Ostan evääksi salaatin, joka rakennetaan viidestä eri pikku muovikupista isompaan muovikuppiin ja syödään muovihaarukalla. Ostan kaupasta viinirypäleitä, pikkutomaatteja sekä sushia ja kassillisen muovipakkauksia. Olutta saa edelleen muovituopista ja yllätysmunia myydään, mutta PILLIT täytyy poistaa markkinoilta!

Sisälläni kiehuu. Mehujehun vielä saa ostaa, mutta ei kunnon pillimehua! Pilli on muutettu pahviseksi, joka on edelleen suojattu PIENENPIENELLÄ MUOVILLA! Näen jo sieluni silmin EU-alueella seilaavan turistipaatin, siellä joukon länsimaalaisia ihmisiä avaamassa pillimehujaan ja tuuli nappaa sen suojamuovin kohti ulappaa. Kala sitä siellä mutustelee vielä pitkän aikaa sen jälkeen kun lomalento takaisin on jo laskeutunut.

Minun lapseni näpertää sen pienenpienen muovin auki, laittaa roskiin ja yrittää nyhrätä sen pahvipillin siihen purkkiin makkaranpaistoretkellä. Isä ottaa puukkonsa ja puhkaisee alkureiän purkkiin, jolloin lapsi saa pillinsä siihen vettymään. Tuskastuu siihen lähmääntyneeseen pilliin onneksi ennenkuin tukehtuu siihen, heittää pillin tuleen ja puristaa sen purkin tyhjäksi.

Sinänsä tästä tuli ainakin yksittäisen kuluttajan ekoteko, koska meille ei enää tarvitse ostaa pillimehuja. Ostetaan mieluummin lähdevettä muovipullossa tai haetaan limu pikaruokalasta. Lähdetään jonnekin Aasian maahan hulluttelemaan ja juomaan virvokkeita muovipillillä.

Oliko tämä EU:n pillidirektiivi tosiaan tärkeä säätää tässä maailmankaikkeudessa? Salatut elämät tunnuskappale soi päässä kun meni niin tunteisiin. Mielensäpahoittaja ja pillimehu, siinä on Tuomas Kyrölle jo seuraava kirjan aihe valmiina. Voin esittää teatteriversiossa naispääosan karvalakissani.


Ruuhkavuodet suosittelee

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

2 thoughts on “Pillimehugate

  1. Onneksi näihin voi löytää myös ratkaisuja, kuten tämä silikonipilli. Aivan mahtava tuote! Tosi miellyttävä ja kestää pureskelun sekä tiskikoneen. Eikä vie repussa tilaa yhtään, joten voi olla vakiovaruste siellä.
    https://wauzi.fi/tuote/silikoni-pilli/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.