Whatsappiin merkittävä uudistus – joko otit käyttöön?

Whatsappiin merkittävä uudistus – joko otit käyttöön?

Teksti: Anna-Leena

Kahden miljardin käyttäjän sovellus tukee nyt päästä päähän -salausta myös varmuuskopioissa. Whatsapp kertoo uudistuksesta blogissaan. Uudistuksesta uutisoi aiemmin Iltalehti.

Hittisovelluksen tietoturva on ollut jo aiemmin kohdillaan, mutta uudistuksen myötä se parantuu entisestään.

Varmuuskopio pilvipavelussa

Whatsappissa lähetetyt viestit voi säilöä pilvipalveluun varmuuskopiona. Esimerkiksi tilanteissa, joissa puhelin vaihtuu ja vanhat viestit haluaa palauttaa, kopio voi olla tarpeen. Näitä varmuuskopioita ei ole kuitenkaan aiemmin suojattu.

Kuva: Sigmund. Jatkossa Icloudiin tai Google Driveen tallennettavat viestit salataan 64-bittisellä avaimella, jonka vain käyttäjä tietää.

Jatkossa, jos käyttäjä niin haluaa, salataan Icloudiin tai Google Driveen tallennettavat viestit 64-bittisellä avaimella, jonka vain käyttäjä tietää. Vapaaehtoiseen salaukseen henkilön tulee käyttää Whatsapp-salasanaansa.

Whatsappin on kertonut, että ominaisuus tuodaan käyttöön vaiheittain. Jos ominaisuutta ei vielä löydy, kannattaa odotella vähän ja päivittää sovellus.

Kuinka otan uuden varmuuskopion käyttöön?

Salauksen voi ottaa käyttöön sovelluksen Keskustelu-asetusten kautta Varmuuskopiointi-kohdasta. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Muita tärkeitä uudistuksia

Myös Iphonesta Android-puhelimeen siirtymisestä tulee entistä yksinkertaisempaa ja houkuttelevampaa. Google kertoo blogissaan, että Facebookin omistaman pikaviestimen WhatsAppin viestihistorian voi nyt siirtää Androidiin aiempaa laajemmin. Uusituksesta uutisoi Ilta-sanomat.

Viestihistorian siirtäminen on jo mahdollista Samsungin Galaxy-puhelinten lisäksi kaikkiin Googlen Pixel-puhelimiin. Toiminto myös löytyy niistä uusista älypuhelimista, joissa on tuore Android 12 -käyttöjärjestelmä. Vaikka tällaisia puhelimia ei toistaiseksi ole kovin paljoa tarjolla, valikoiman odotetaan kasvavan lähiaikoina nopeasti ja myös suuri osa vanhoista laitteista saa päivityksen.

Google ehdottaa viestihistorian siirtämiseen puhelinten kytkemistä toisiinsa usb-c–lightning-kaapelilla. IPhone esittää skannattavan qr-koodin, jolla WhatsAppin viestien siirtämisen uuteen laitteeseen voi aloittaa. Viestien salauksen säilyttämisestä siirron aikana on Googlen mukaan huolehdittu WhatsAppin kanssa, paljastuu uutisesta.

Kyseinen päivitys on merkittävä muutos monelle käyttäjälle. Puhelimen vaihtaminen toiseen on saattanut tuntua houkuttelevalta, mutta WhatsApp-viestittelyn siirtoon kuvineen ei ole pitkään aikaan ollut olemassa virallista keinoa. Tilanne alkoi vähitellen muuttua elokuussa tehtyjen uudistusten myöstä, jolloin viestihistorian siirto tuli mahdolliseksi joihinkin Samsungin puhelimiin. Nyt Iphonesta Androidiin siirtyminen on entistä helpompaa laajemalle määrälle käyttäjiä.

Lähteet:

aboutfb.com

iltalehti.fi

Iltasanomat.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.