Näistä syistä eri alan ammattilaiset eivät paljasta ammattiaan puolitutuille: “Heti alkaa dissaus ja utelu palkasta.”

Näistä syistä eri alan ammattilaiset eivät paljasta ammattiaan puolitutuille: “Heti alkaa dissaus ja utelu palkasta.”
Kuva: Adam Winger

Teksti: Anna-Leena

Valokuvaajalla pitäisi aina olla kamera mukana ja kampaajalta udellaan kampausideoita. Yleisimpiä syitä ammatin salailuun on erilaisten palvelusten pyytäminen ja kiusalliset utelut: houkutus kysyä neuvoja tutulta siivoojalta tai reseptiä lääkäriltä tuntuu monesta houkuttelevalta.  

Vauva.fi-sivuston keskustelussa “Mikä on ammattisi, jos et mielellään kerro sitä ns. puolitutuille?” eri alojen ammattilaiset kertovat, miksi eivät mielellään paljasta ammattiaan puolitutuille.

Muun muassa tällaisia ammatteja keskustelussa mainitaan:

  1. Ammattimuusikko. “Kyllä sää nyt voit pari numeroa soittaa, kun täällä on tuo pianokin. Tai jos vaikka laulaisit jotakin! Minulla on jokseenkin toimiva ammattimuusikon sävelkorva, ja tavallisen hittibiisin omaksumiseen ei mene kauan. En minä silti harjoittelematta esitä ventovierasta kappaletta.” 

2. Lastensuojelun sossu. “Siis miten sä pystyt? Musta ei ois siihen ikinä!” 95% kommentoi noin.

3. Lääkäri. En jaksa kuunnella siviilissä avautumista tuttavien/sukulaisten sairaushistoriasta tai saadusta huonosta hoidosta enkä reseptipyyntöjä (”nopeasti vaan antibiootit laitat puhelinreseptillä”); yleensä ihmiset loukkaantuvat kun en suostu. Voi siis vastata tekevänsä terveysalan töitä. Saa yleensä olla rauhassa.”

4. Diplomi-insinööri. ”Heti alkaa dissaus ja utelu palkasta. Elän pitkälti duunari- ja baarituttuporukoissa.”

5. Valokuvaaja. ”’Ota sitten se kamera mukaan.” Ja suututaan, kun en ilmaiseksi työtä tee.”

woman holding black DSLR camera
Kuva: Noémi Macavei-Katócz. “Ota sitten se kamera mukaan.”

6. Siivooja. ”Monet tutut ja etenkin puolitutut ruinaa avuksi kevät-, syys-, joulu- ja kaiken maailman muihin siivouksiin. Kesällä saan kutsuja monennäköisiin grillausiltoihin ja paikanpäällä on yleensä kaivettu ikkunanpesuvälineet esiin. Siinäpä sitä syytä, miksi en kerro ammattiani. Siivoan vain rahan vuoksi, en pidä siitä muuten.”

7. Kampaaja. ”Aina pitäisi alkaa konsultoimaan (ja vastailemaan loputtomiin kysymyksiin) tuntemattomia ja puolituttuja juhlissa, illanistujaisissa, ravintolassa jne. Mikä väri minulle sopisi ja ai kauhea älä katso minun hiuksiani nyt. Todellisuudessa ei voisi vähempää kiinnostaa, en ole sillä hetkellä töissä enkä arvostele kenenkään kampausta.”

8. Puheterapeutti. ”Juututaan keskustelemaan ärristä ja ässistä, vaikka puheterapeutin työ on sitä enää työajasta n. 5%.”

9. Patonkimyyjä: “Huhhuh, täällä onkin koulutettua porukkaa, olin tulossa sanomaan nuoruuden välivuosiammattini, patonkimyyjä.”

10. Kirjanpitäjä. Heti pitäisi olla ilmaiseksi hoitamassa kumminkaiman yhdistyksen tai yrityksen kirjanpito ja veroilmoitukset. Juuei..

11. Hammashoitaja. “Mullakin on sitätätä tuolla ja täällä, mitähän se voi olla?” Ei voi sanoa ilman välineitä, suuhun katsomatta ja mahdollisesti röntgenkuvia. Arvata voi kaikkea maan ja taivaan välillä.”

woman in white shirt holding blue plastic spoon
Kuva: Yusuf Belek. “Mullakin on sitätätä tuolla ja täällä, mitähän se voi olla?”

12. Opettaja. “Näin ja siihen vielä lisäksi lyhyet työpäivät, pitkät lomat ja hyvä palkka, jota maksetaan loma-ajaltakin.”, vastaa yksi.

“Syy miksi moni ei mainitse olevan opettaja: “nokun sulla on niiiiiin helppo työ ja ne 3 tuntiset päivät”, jatkaa toinen.

Lähde: vauva.fi/keskustelu

Is.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.