Hiusalan ammattilaiset: trendikäs curly girl-metodi saattaa aiheuttaa suuria ongelmia hiusten hyvinvoinnille

Hiusalan ammattilaiset: trendikäs curly girl-metodi saattaa aiheuttaa suuria ongelmia  hiusten hyvinvoinnille
Kuva: Thought Catalog

Teksti: Anna-Leena

Yksi viime aikojen suurimmista kauneusvillityksistä on ehdottomasti ollut curly girl-metodi. Metodi pohjautuu alunperin Yhdysvaltalaisten kampaajien Lorraine Masseyn ja Michele Benderin Curly Girl the Handbook -kirjaan. Metodin tarkoituksena on hoitaa ja kosteuttaa oikeanlaisten tuotteiden ja hoidon avulla luonnonkiharaa hiusta -ja saada palkinnoksi valloittavat kiharat. Iltalehden uutisessa hiusalan ammattilaiset kertovat, mitä haittaa curly girl- metodista voi olla.

Villitys lähtenyt käsistä

Hiusalan ammattilaisten mukaan osalla kiharan metsästäjistä villitys on lähtenyt käsistä, paljastaa iltalehden uutinen. Metodi, jossa vältellään  hiustuotteiden sulfaatteja, silikoneja ja kuivattavia alkoholeja, ei sovi sellaisenaan läheskään kaikille. Huolestuneiden ammattilaisten mukaan metodiin hurahtaneet välttelevät jopa sellaisia hiustuotteiden ainesosia, jotka olisivat tarpeellisia. Seurauksena tästä voi olla likaisia hiuksia ja tukkeutuneita päänahkoja ja pahimmillaan jopa suuria ongelmia sekä hiuspohjan että hiusten hyvinvoinnille.

Hiusten hyvinvointi vaarassa

Curly Girl -villityksen arvellaan liittyvän osin laajempaan kiinnostukseen luonnollista kauneudenhoitoa kohtaan. Metodissa on paljon hyvää, mutta sen vaikutukset päänahkaan ovat kyseenalaisia. Metodin tarkoituksena on kosteuttaa luonnonkiharaa hiusta, jonka vuoksi siinä suositaan hoitoaine- tai co wash -pesuja ja vältellään shampoita, joiden pesevänä ainesosana on liian kuivattavana pidettyjä sulfaatteja.

woman in body of water
Kuva: Erick Larregui. Curly girl-metodissa vältellään shampoita, joiden pesevänä ainesosana on liian kuivattavana pidettyjä sulfaatteja.

IdHair-kampaamomerkin kansainvälinen kouluttaja Linda Quebec kertoo iltalehden uutisessa, että on nähnyt curly girlsejä, joiden päänahassa on kerros tuotejäämiä ja likaa. Kun hiukset pestään vain hoitoaineella ja tuotteilla, joita ei ole suunniteltu käytettäväksi päänahalle, voi seurata ongelmia hiuspohjalle ja myös hiuksille. Quebecin mukaan tukkeutunut päänahka, liian raskaat tuotteet ja vaikkapa kireät ponnarit voivat pahimmillaan aiheuttaa jopa hiustenlähtöä.

Shampoon skippaaminen ei kannata

Vaikka metodi antaa hyvän pohjan siihen, kuinka parantaa kiharien hiusten kuntoa, shampoon skippaaminen kokonaan ei ole ammattilaisten mukaan kovin järkevää.

Shampoo puhdistaa päänahkaa. Talia on päänahassa luonnollisesti ja se pitää ihon terveenä. Jos tali kuitenkin pääsee kertymään päänahkaan, se voi jopa härskiintyä. Hoitoaine ei pese hiusta tai päänahkaa, vaan nimensä mukaan hoitaa hiusta.

Herkän ja kuivan päänahan puhdistaminen on erityisen tärkeää. Päänahasta irtoavat kuolleet ihosolut on pestävä pois, tai ne alkavat kerääntymään hiuspohjaan yhdessä talin ja tuotejäämien kanssa. Jos näin käy, muodostuu päänahkaan vahakerros, jonka läpi hius ei pääse enää kasvamaan. Etenkin, jos hiuksissa käytetään metodin mukaisesti tukkaan jätettäviä muotoilu- ja hoitotuotteita, kunnon shampoopesu kerran-pari viikossa on tarpeen.

Lähde:

Iltalehti.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.