Koulukuvien photosoppaus on uusi muoti-ilmiö: tarvitseeko lapsen kuva muokkausta?

Koulukuvien photosoppaus on uusi muoti-ilmiö: tarvitseeko lapsen kuva muokkausta?
Kuva: Janko Ferlič

Teksti: Anna-Leena

Kyseessä on Yhdysvalloissa levinnyt uusi muoti koulukuvauksia tekevien yritysten keskuudessa, kertoo mibebéyyo-sivuston uutinen. Kuvaamojen toiminta on yllättänyt vanhemmat, jotka ovat löytäneet lastensa koulukuvista yllättäviäkin muokkauksia.  

Uutisen mukaan koulukuvauksiin erikoistuneet valokuvaamot ovat alkaneet tarjota vanhemmille 10e hintaista palvelua, jonka tarkoituksena on “parantaa kuvien laatua”. Yrityksellä ja vanhemmilla on kuitenkin ollut erimielisyyksiä siitä, mitä palvelu pitää sisällään.

Yllättäviä muokkauksia

Yksi suurimmista koulukuvauksiin erikoistuneista yrityksistä on nimeltänsä Lifetouch, joka on vastuussa suurimmasta osasta maan koulukuvauksista. Yritys on saanut osakseen valtavasti kritiikkiä, koska vanhemmat ovat huomanneet, että yritysen tarjoamat parannukset eivät keskity muokkaamaan kuvien valaistusta tai pieniä värivirheitä, vaan “parantelemaan” lasten fyysisiä ominaisuuksia. 

women's red academic dress
Kuva: Hazel Abagao. Muokkauksilla on jo aiemmin poistettua esimerkiksi nenänpäähän ilmestyneitä finnejä.

Muokkauksia on käytetty jo aiemmin, jos esimerkiksi teini-ikäistä on harmittanut juuri ennen valmistujaiskuvausta nenänpäähän ilmestynyt finni.  Monet vanhemmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että pienten lasten kuvia ei ole mitään syytä muokkailla, sillä lasten kasvot ovat täydelliset juuri sellaisenaan. Kuvien muokkaus opettaa lapsille pienestä pitäen, että heidän kasvonsa eivät ole tarpeeksi hyvät kuvattavaksi ilman muokkauksia. 

Pisamat katosivat kuvasta

Floridassa asuva äiti Kristin Loerns, julkaisi Twitterissä yrityksen ottamat koulukuvat pojastaan. Postauksessa äiti näyttää eron viime keväänä ja tänä syksynä otettujen koulukuvien välillä. Uusimmassa kuvassa äidin hämmästykseksi pojan naama oli siloiteltu ja hänelle ominaiset pisamat oli poistettu. “Älkää muuttako asioita, jotka oikeasti ovat osa lasten kasvoja”, äiti pyysi yritykseltä viestissään.  

girl in red and white zip up jacket
Kuva: Jerry Wang. Miksi pisamat tai kuulokoje pitäisi poistaa koulukuvasta?

Toinen äiti kertoi TikTok-videollaan, kuinka hänen poikansa kuulokoje oli poistettu kuvasta. Surullinen ja vihainen äiti kertoo, kuinka päivittäin käytössä oleva laite oli jostain syystä päätetty jättää kuvasta pois. “Toiminnallanne lähetätte viestin, että kuulokoje on jotain jota hänen pitäisi hävetä”, äiti harmitteli videolla. 

Mitä ajatuksia koulukuvien muokkaus sinussa herättää?

Lähteet:

Mibebéyyo.com

Nypost.com


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.