Joukkotappelun syynä pieru: oudoimmat pidätysten ja sakkojen syyt

Joukkotappelun syynä pieru: oudoimmat pidätysten ja sakkojen syyt

Teksti: Anna-Leena

Lokakuussa 2021 Poliisi pidätti kolme joukkotappeluun osallistunutta henkilöä Caldeassa (Andorra) sijaitsevassa, Escaldes-Encordony nimisessä kylpylässä. 12 henkilön joukkotappelu alkoi pierusta. Ilmavaivoista aiheutunut tappelu on vain yksi esimerkki kummallisista tilanteista, joihin poliisin on pitänyt puuttua. Lue tästä artikkelista oudoimmat pidätysten ja sakkojen syyt.

Tappelun syynä pieru

Silminnäkijöiden mukaan kaikki sai alkunsa noin pyolenyön aikaan kylpylän pukuhuoneessa, kun yksi pidätetyistä henkilöistä lähestyi toista välittämättä turvavälimääräyksistä, ja päästi ilmoille kuuluvan paukauksen. 

blue swimming pool
Kuva: Thom Milkovic. Silminnäkijöiden mukaan kaikki sai alkunsa, kun yksi pidätetyistä henkilöistä päästi ilmoille kuuluvan paukauksen. 

Tappelu alkoi, kun ilmavaivoista harmistunut henkilö alkoi nimitellä paukuttelijaa. Tilanne kuumeni nopeasti ja nimittely vaihtui nyrkkeihin. Molempien paikalla olleet perheet riensivät apuun ja liittyivät nujakkaan, jossa ei säästelty iskuja ja potkuja. Kylpylän turvahenkilöt eivät saaneet tappelupukareita erotettua ja Andorran poliisi kutsuttiin lopulta paikalle. Kahdella tappeluun osallistuneista henkilöistä oli poliisin paikalle saapuessa viiltohaavoja käsivarsissa. 

Yksi tappeluun osallistuneista henkilöistä alkoi nimitellä virkavaltaa ja päätyi lopulta kahden riidan aloittaneen seuraksi rautoihin. Rauhallinen ilta kylpylässä vaihtui putkassa vietettyyn yöhön- ja kaikki yhden pierun vuoksi. 

Jos ilmavaivoista syntynyt tappelu kuulostaa naurettavalta, mitä sanoat näistä rikoksista, joihin poliisin on pitänyt puuttua?

Nojatuolilla hurjastelu

Vuonna 2009 Yhdysvaltalainen 62-vuotias Dennis Anderson hurjasteli baari-illan jälkeen rakentamallaan nojatuolin ja päältäajettavan ruohonleikkurin risteytyksellä Proctorin kaupungissa Minnesotassa. Miehelle rapsahtivat noin 1350 euron sakot ja puolen vuoden ehdollinen vankeusrangaistus.

Anderson oli baari-illan jälkeen päättänyt lähteä ajamaan nojatuolillaan kotiin. Mies kuitenkin menetti kulkuneuvonsa hallinnan ja rysäytti päin parkissa ollutta autoa. Alkoholin määrä kuskin veressä oli kolme kertaa yli sallitun rajan. Tapauksen jälkeen nojatuoli takavarikoitiin ja laitettaa osaksi poliisin huutokauppaa.

Liian pitkä nurmikko

Vuonna 2018 floridalainen Jim Ficken matkusti Etelä-Carolinaan selvittämään menehtyneen äitinsä kuolinpesää. Kotiinsa reissun jälkeen palattua Ficken huomasi, että viikkoja kestäneen reissun aikana kotipihan nurmikko oli päässyt kasvamaan villisti.

Ficken ryhtyi puutarhahommiin, mutta miehen epäonneksi ruohonleikkuri hajosi eikä nurmikon ajamisesta tullut mitään. Mies ei hätääntynyt, kysehän oli kuitenkin vain pitkästä nurmikosta. Mitä Ficken ei tiennyt oli, että jokaisena päivänä, jona nurmikko oli yli 25 senttiä pitkä, hänelle rapsahti 500 dollarin sakko.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Ficken sai ylipitkästä nurmikostaan sanktioita. Pari vuotta aiemmin, mies oli ollut tapaamassa äitiään ja sai sinä aikana kasvaneesta nurmikosta mojovat sakot. Hän ei kuitenkaan ollut tietoinen siitä, että rikoksen uusijana hänelle alkaisi kertyä päivittäisiä rapsuja. Kun asia selvisi miehelle, oli hänelle kertynyt maksettavaa 29 833,50 dollaria ja häntä uhattiin talon ulosotolla. Päätöstä asiaan ei pitkäkestoisen oikeuskäsittelyn ja byrokratian vuoksi ole vielä saatu.

Yksin nakuilua Helsingin Velodromilla

Vuonna 2015 viisikymppinen helsinkiläismies nakuili itsekseen Helsingin pyöräilystadionilla. Poliisi otti kiinni alastoman miehen, jonka vaatteet löytyivät käytävän toisesta päästä. Rikosilmoitus kirjattiin varkauden yrityksestä ja julkisrauhan rikkomisesta.

Pippuripihviä ja sisäfilettä

Vuonna 2015 poliisi pidätti Vantaan Myyrmäessä lihavarkaan. Varkaalle ei kuitenkaan kelvannut mikä tahansa liha, vaan hän oli sullonut reppuunsa 55 euron arvosta sisäfilettä ja pippuripihvejä.

Vuonna 1986 syntynyt mies jäi kiinni, kun Alepa Rajatorpan vartija huomasi valvontakamerasta hänen laittavan runsaasti lihatuotteita reppuunsa ja ohittavan kassan maksamatta. Paikalle tullut poliisi sai miehen kiinni kaupan tuulikaapista.

Lähteet:

Marca.com

Listafriikki.com

elmundo.es

Mtvuutiset.fi

mprnews.org

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *