Joululahjat alemyynnistä – kaikki tarvittava saman katon alta!

Joululahjat alemyynnistä – kaikki tarvittava saman katon alta!

Kaupallinen yhteistyö: Ideapark Lempäälä

Mitä lähemmäksi joulua mennään, sitä enemmän tunnen, että minulla on vielä tehtävää. Stressitasoni nousee, kun vain ajattelenkin, mitä kaikkea on siivottava, leivottava, järjestettävä, hommattava ja paketoitava. Joulu toki tulee ilman hössötystäkin. Kotia ei ole pakko siivota lattiasta kattoon, eikä valmistaa jouluruokia laisinkaan, jos ei ehdi tai halua. Mutta lahjoja on melkein pakko hankkia. Mitä olisi joulu, etenkään lasten joulu, ilman lahjoja?

Omat lapseni ovat tottuneet siihen, että jouluna pukki muistaa heitä lahjoilla. Isompi lapsi jo tietää, ettei lahjoja joulupukin pajalla nikkaroida. Pienempi lapsi taitaa kuitenkin vielä uskoa siihen, että tontut valmistavat lahjat Korvatunturilla, ja joulupukki kuljettaa ne ympäri maailmaa kilteille lapsille. Toki olemme kertoneet, että yksi joulupukki ei ehdi millään yhden päivän aikana joka maailman kolkkaan, jolloin tarvitaan apupukkeja. Olemme myös kertoneet, että usein vanhemmat toimivat tonttuina ja maksavat lahjat, mutta sitä lapsi ei vielä oikein ymmärrä.

Kunpa voisin itsekin uskoa siihen, että tontut todellakin keksivät, hankkivat ja paketoivat lahjat ja kuljettavat ne vielä ilmaiseksi kotiin asti. Vaikka lahjojen hankkiminen toisaalta onkin mukavaa, on se välillä vaikeaa, aikaa vievää, stressaavaa, ja siinä saa kulumaan vaikka useamman tilin, jos lahjalista on oikein pitkä tai lapset olleet superkilttejä.

Kuva: Ideapark Lempäälä

Taloudellisesti olisi viisainta ostaa lahjat vasta joulun jälkeen alemyynneistä, jolloin saman tavaran saa monesti paljon edullisemmin. Tämä ei tosin ainakaan meidän perheessä menisi läpi ja aiheuttaisi jouluaattona vain mielipahaa, kun pakettien sijaan kertoisimmekin lapsille, että lahjat saakin vasta tammikuussa. Lapset odottavat kuumeisesti, mitä lahjapaketeista paljastuu. He arvuuttelevat lahjapakettien sisältöä ja lopulta repivät lahjapaperit pois pakettien päältä.

Onneksi joulun alla on kuitenkin Black Friday – kaikkien turhautuneiden ja kiireisten äitien ja isien päivä, jolloin moni tuote on alennuksessa. Black Friday -alennuskampanja on rantautunut Suomeen tietenkin Yhdysvalloista, jossa mustaa perjantaita vietetään kiitospäivän jälkeisenä päivänä eli marraskuun neljännen torstain jälkeisenä perjantaina. Päivää pidetään Yhdysvalloissa kauppojen joulusesongin avauspäivänä. Tuotteita myydään alennettuun hintaan, ja moni liike pitää ovensa auki tavallista pidempään. Nimitys Black Friday viittaa 1950- ja 60-luvun Philadelphiaan, jolloin kiitospäivän paluuliikenne oli vilkasta ja poliiseilla riitti töitä valvoessaan liikennettä. Kirjanpidossa mustalla kirjattu tulos merkitsee voittoa ja usein Black Fridaysta alkaen liikkeiden myynti on voiton puolella tappiollisen alkuvuoden jälkeen. Suomessa Black Fridayta on vietetty noin kymmenkunta vuotta, ja suurin osa kuluttajista tekee silloin ostoksia.

Lempäälän Ideaparkissa Black Fridayta eli ideparkilaisittain Bläk Fraideita vietetään tänä vuonna kokonainen viikonloppu 26.-28.11. Samalla juhlitaan Ideaparkin 15-vuotissynttäreitä. Ideapark on siis jo reilusti teini-ikäinen. Juhlan kunniaksi Ideaparkin lähes 170 liikkeessä on mahtavia tarjouksia. Osa liikkeistä on tapahtumassa mukana perjantain, osa koko viikonlopun. Synttäri- ja Bläk Fraidei -viikonlopun päättää sunnuntaina klo 19.15 Firefactoryn toteuttama ilotulitus Ideaparkin piha-alueella. Ilotulitusta pääsee parhaiten seuraamaan C- ja D-ovien väliseltä alueelta.

Ensimmäisestä Ideapark-käynnistäni muistan, miten kauppakeskuksen suuruus ja kattava myymälävalikoima yllättivät minut. Tuosta käynnistä on todellakin jo pitkä aika, mutta Ideapark jaksaa edelleen yllättää kerta toisensa jälkeen. Lahjapulmiin löytyy apu Ideaparkista. Laajasta valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Tarjolla on vaatteita, asusteita, kenkiä, sisustustuotteita, lemmikkitarvikkeita, urheiluvarusteita, viihdettä ja elektroniikkaa, kirjoja, koruja, kosmetiikkaa, hyvinvointia ja herkkuja. Joululahjalistani ei enää tunnu niin epätoivoisen pitkältä, kun tiedän, että kaikki on mahdollista hankkia saman katon alta – Ideaparkista.

Joulu on nykyisin varsin kaupallinen juhla, ja usein joulun perimmäinen tarkoitus unohtuu. Itselleni joulu merkitsee rauhoittumisen aikaa ja yhteistä aikaa perheen ja lähisuvun kanssa. Omaan jouluuni kuuluvat myös joululahjat. Useimmiten ostan joululahjoja pitkin vuotta ja monesti alennusmyynneistä. Ideaparkin Bläk Fraidei -tapahtuma tulee hyvään kohtaan vuotta, juuri sopivasti silloin, kun pitäisi hankkia joululahjat. Ja mikä parasta, monella Ideaparkin liikkeellä on hyviä tarjouksia. Joululahjojen lisäksi Ideaparkista saattaa löytää myös jotakin itselle ja kotiin. Ideaparkin Bläk Fraidei -tarjoukset tulevat näkyviin Ideaparkin sivuille torstaina 25.11. Käy kurkkaamassa tarjoukset täältä.

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.