Äitiyden erikoistaidot

Äitiyden erikoistaidot
Kuva: Bethany Beck

Teksti: Viiden tähden vaimo

Äitiyden myötä minulle on kehittynyt monia uusia kykyjä. Olen myös löytänyt uusia erityistaitoja, joista en ennen ole ollut ainakaan tietoinen.

Yksikätisyys

Nyt kun jommassakummassa käsivarressa on kannellut ihmislasta jo parin vuoden ajan, pystyn nykyisin tekemään yllättävän monta askaretta yhdellä kädellä.

“Yksikätisenä” pystyy helposti esimerkiksi tiskaamaan, kuorimaan ja pilkkomaan kokonaisen vesimelonin, levittämään pyykit tai mikä tärkeintä, avaamaan suklaakonvehdin kääröstään. Silti kaikkia pilttipurkkeja en edelleenkään saa auki, edes kahdella kädellä.

Kuulo

Olen varma, että äitiyshormonit saavat kuuloaistin kertaantumaan. Yöllä saatat kuulla lapsen kääntävän kylkeä omassa sängyssään, vaikka olet teoriassa sikeässä unessa. Opit myös kuulemaan hiljaisuuden, joka oli minulle täysin uutta. 30 sekunnin hiljaisuus keskellä päivää havahduttaa tehokkaammin kuin palosireeni.

Fyysiset voimat

Ennen jo kauppakassin kantaminen kotiin tuntui toisinaan raskaalta. Nyt kannat sujuvasti autolta sisälle taaperon, turvakaukalon, ruokaostokset, tarharepun ja zalandon paketin. Samoin pysty tarvittaessa kantamaan tahtoikäisen taaperon potkupyörineen päivineen kotiin leikkipuistosta. Yleensä kuitenkin toivot että taapero vastaa oikein kysymykseen “käveletkö itse vai kantaako äiti?” Aina ei.

Muisti

Huomasin töihin palattua, että lapsen saamisen jälkeen tarvitsin töissä aiempaa useammin muistilappuja, ja minun täytyi oikeasti pinnistellä että muistan mitä ihmiset minulle sanoivat. Ihmekös tuo, kun kotioloissa täytyy muistaa tarhan oman lelun päivän ohella askartelusaksien sijainti,  neuvolakäynnit, jalkojen pituus- ja leveysmitat, onko d-vitamiinit annettu ja montako jaksoa pipsa possua on tänään jo katsottu. Ja automatkoja ajatellen, mitä useamman fröbelin palikoiden kappaleen sanat muistat ulkoa, sitä parempi.

Ruokahalu

Jotain käsittämätöntä tapahtuu myös ruokahalulle, etenkin imetyksen aikana.

Pystyt ruokaillessa närppimään maistiaisia jo ruuan valmistusvaiheessa, syömään oman annoksen, loput lapsen annoksesta, ja parhaat palat miehen lautaselta. Suklaalevy on yksinkertaisinta syödä kuin leipä, ja kokonainen Artesaanipitko katoaa kuin huomaamatta kahvin kanssa, ja joskus jopa ilman.

Multitaskaaminen

Jo ennen lapsia koin olevani hyvä tekemään montaa asiaa yhtäaikaa. Nykyisin pydtyn kuitenkin imettämään, laittamaan ruokaa, puhumaan puhelimessa ja toimimaan taaperon askarteluavustajana.

Se mikä arjessa on vaikeinta, on lopettaa kaikki muu ja tarjota esikoiselle kahdenkeskinen hetki muovailuvahan parissa. Tätä lupaan kuitenkin harjoitella.

Viiden Tähden Vaimo

Vanhemmuuden alkuhuumassa ja epävarmuudessa pyristelevä äiti-ihminen. Perheeseen kuuluu Neiti Taapero ja sen Isi. Meillä on aina se toinen kurahanska hukassa ja sähköpostikeskustelu Ikean asiakaspalveluun auki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *