Kaikkien aikojen parhaat jouluelokuvat: Top10

Kaikkien aikojen parhaat jouluelokuvat: Top10
Kuva: Joshua Herrera

Jouluelokuvat kuuluvat joulunaikaan kuin kinkku joulupöytään. Listasimme Top10 jouluelokuvat, jotka kuuluvat oleellisena osana joulutunnelmaa.

1. Yksin kotona (1990)

Kevin McCallister on lähdössä perheensä kanssa Pariisiin jouluksi. Kevinistä tuntuu, että hän on kaikkialla tiellä eikä kukaan ole huomaavinaan häntä. Saatuaan aikaiseksi riidan muiden sukulaistensa kanssa hän toivoo ääneen, että muut lähtisivät eivätkä enää koskaan palaisi. Seuraavana aamuna herra ja rouva McCallister huomaavat nukkuneensa pommiin ja kaikessa hötäkässä unohtavat Kevinin kotiin, minkä rouva McCallister tajuaa vasta lentokoneessa. Kevin nauttii yksinäisyydestä, muttei kauan sillä lähistöllä hiiviskelevät murtovarkaat Marv ja Harry. Kevinin tehtävä on pysäyttää roistot ja pelastaa talo.

2. Lumiukko (1982)

Lumisena jouluaattopäivänä sataa lunta. Pieni poika menee nauttimaan ulos lumisateesta ja tekee lumiukon. Lumiukon valmistuttua on hänen aika mennä nukkumaan. Hän ei kuitenkaan saa unta ja lähtee keskellä yötä katsomaan tekemäänsä lumiukkoa, joka herää pojan hämmästykseksi yhtäkkiä henkiin.

3. Rakkautta vain (Love actually) (2003)

Rakkautta vain ajoittuu viidelle viikolle joulun alla ja kertoo kymmenen keskeisen henkilöhahmonsa kokemuksista, jotka kietoutuvat eri tavoin toisiinsa. Heitä yhdistäviä tapahtumapaikkoja ovat muun muassa lentokenttä ja koulun joulujuhla. Roolituksessa on mukana useita eturivin brittinäyttelijöitä.

4. Joulupukki ja noitarumpu (1996)

Joulupukki saa kirjeen Vekara nimiseltä pojalta. Kirjeessä ei ole tekstiä, vaan salaperäinen piirrustus. Joulupukki ja tontut koettavat yhdessä arvuutella, mitä ihmettä Vekara oikein toivoo lahjaksi. Samaan aikaan Joulupukkia vainoaa nimetön hämärässä kulkeva hahmo, joka kiusaa pukkia aiheuttamalla monenlaista harmia. Mitä tuo harminkappale oikein Pukista tahtoo?

5. The Holiday (2006)

Ihastuttava romanttinen komedia kahdesta rakkauteen pettyneestä naisesta. Kaliforniassa asuva Amanda ja Englannin maaseudulla asuva Iris päättävät hakea elämälleen uutta sisältöä vaihtamalla koteja loman ajaksi. Maisemanvaihdos yllättää heidät molemmat, eikä lopputulos ole lainkaan hullumpi.

6. The Grinch(2000)

Elokuva kertoo suurella vuorella asuvasta peikosta, Grinchistä, joka vihaa joulua sydämensä pohjasta. Vuoren juurella sijaitsee kylä, jonka asukkaat rakastavat joulua, mutta he pelkäävät Grinchiä ja välttävät hänestä puhumista. Pikkuinen Cindy Lou ymmärtää Grinchin vihan joulua kohtaan ja päättää pyytää Grinchiä juhlimaan joulua kylän kanssa.

7. Napapiirin pikajuna (2004)

Napapiirin pikajuna kertoo tarinan noin kymmenvuotiaasta pojasta, Stevenistä, joka toivoo jouluaattona uskoa joulun todelliseen henkeen. Pojan kotiovelle ilmestyykin maaginen juna, jota kutsutaan Napapiirin pikajunaksi. Steven saa kutsun matkalle pohjoisnavalle.

8. Joulutarina (2007)

Joulutarina on suomalainen elokuva, joka sijoittuu vuosisatojen takaiseen Lappiin. Nikolas-poika jää orvoksi vanhempien ja pikkusisko Aadan hukuttua järveen. Sen jälkeen hän joutuu asumaan vuorotellen kylän perheissä aina vuoden kerrallaan, joulusta seuraavaan jouluun. Ensimmäisen vuoden aikana hän ystävystyy Eemeliin, josta tulee hänen paras ystävä. Nälkävuosien koittaessa hän jää Iisakki-nimisen erakon oppipojaksi, ja he alkavat yhdessä vaalia joululahjaperinnettä.

9. Mutta mitä tapahtui joulupukille? (1994)

Elokuva kertoo leluyhtiön omistavasta Scott Calvinista. Scott on eronnut vaimostaan, eikä isä-poika suhde ole parhaimmasta päästä, mutta poika saapuu kuitenkin viettämään joulua isänsä luokse. Poika, Charlie alkaa olla jo siinä iässä, että kyseenalaistaa joulupukin olemassaolon. Yöllä Scott herää rapinaan katolla, ja luulee että heille yritetään murtautua. Scott onnistuu pudottamaan joulupukin alas katolta, ja pukki kuolee pian tämän jälkeen. Niinpä Scottin täytyy hypätä pukin saappaisiin ja ruveta uudeksi joulupukiksi.

10. Harry Potter ja viisasten kivi

Vaikka Harry Potter ei sinänsä ole jouluelokuva, se kuuluu ehdottomasti elokuviin jotka tulee katsoa joulunaikaan. Harry Potter on päällisin puolin tavallinen poika, joka elää vihamielisten sukulaistensa Dursleyiden kanssa Englannin Surreyssa. Yhdentenätoista syntymäpäivänään Harry saa kuulla salaperäiseltä muukalaiselta, Rubeus Hagridilta, että hän on oikeasti velho ja taikamaailmassa kuuluisa selviydyttyään vauvana hengissä pahan lordi Voldemortin hyökkäyksestä. Hagrid paljastaa Harrylle, että tämä on valittu Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun.

Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Lähde: Wikipedia


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.