Jotkut lapset eivät saa koskaan synttärikutsua

Jotkut lapset eivät saa koskaan synttärikutsua
Kuva: Pixabay Elf-Moondance

Teksti: Mami Mixtuura

Tiesitkö, että Suomessa on paljon sellaisia lapsia, jotka jäävät aina ilman synttärikutsuja. Ei kuulosta kivalta. Tällaisella lapsella on varmasti tosi paha mieli asiasta ja suurimpana toiveena lienee se, että saisi edes kerran synttärikutsun käteensä. Myös lapsen vanhemmat kärsivät paljon tällaisesta tilanteesta. Tässä tekstissä on kerrottu muutaman lapsen tarina ja miten asiaan tuli muutos.

Lasten synttärijuhlien järjestäminen on mukavaa puuhaa. On kutkuttavaa, kun lapsi saa viedä synttärikutsut luokkakavereilleen. Valitettavasti joukossa on usein myös niitä lapsia, jotka eivät koskaan saa synttärikutsua. Voisiko asialle tehdä jotain?

Puten tarina

Yle kertoo 7-vuotiaasta Putesta, joka ei ollut koskaan saanut synttärikutsua. Puten oli ollut hankala luoda kaverisuhteita lievän autismin vuoksi. Puten kaksosveli kutsuttiin synttäreille, mutta Putte jäi aina ilman kutsua. Monta kertaa veljen lähtiessä synttärijuhlille, jäi Putte itkemään suruissaan. Asia harmitti myös Puten perhettä ja veljeä.

Puten äiti koki valtavaa surua asiasta ja päätti kirjoittaa asiasta Facebookiin. Puten vanhemmat saivat tämän jälkeen viestejä muilta vanhemmilta, joilla oli Puten tapaan yksinäisiä lapsia. Putte löysi itselleen kavereita ja on sen jälkeen päässyt mukaan monille synttärijuhlille.

Puten vanhemmat olivat iloisia, että Puten tilanne muuttui ja hän löysi ystäviä. Vanhemmat halusivat muuttaa myös muiden yksinäisten lasten elämää ja päättivät järjestää Putelle ja hänen veljelleen isot ja ikimuistoiset synttärijuhlat, joihin kutsuttiin kaikki kaupungin yksinäiset lapset. Sellaiset lapset, jotka eivät Puten tapaan olleet koskaan saaneet synttärikutsua.

Eemilin synttärijuhlat

Kodin Kuvalehdessä kerrotaan Eemilin 6-vuotissynttäreistä, joihin Eemilin äiti sai idean kutsua mukaan yhden vieraan yksinäisen lapsen. Teollaan hän halusi ilostuttaa tuntematonta yksinäistä lasta. Hän laittoi Facebookin ryhmään ilmoituksen: ”Jos lapsesi jää aina ilman synttärikutsua, hän on tervetullut Eemilin juhliin”. Julkaisu keräsi sadoittain tykkäyksiä ja positiivisia kommentteja. Mutta tärkein asia oli se, että julkaisun avulla löytyi lähellä asuva yksinäinen lapsi.

Eemilin äiti kertoi, että juhlat olivat sujuneet hyvin ja kukaan ei ollut ihmetellyt vieraan lapsen mukanaoloa. Lapset olivat ottaneet uuden ystävän heti mukaan leikkeihin ja hän oli päässyt osaksi porukkaa. Synttärijuhlien jälkeen kotiinsa oli lähtenyt iloinen lapsi, joka oli saanut monta uutta ystävää.

Eemilin äiti mietti, että jos jokainen vanhempi tekisi samanlaisen teon, olisi Suomessa paljon vähemmän yksinäisyyttä ja yksinäisiä lapsia. Harvemmin yksinäisyyttä näkee lapsesta päällepäin.

Kuva: Pixabay Jupi Lu
Mitä sinä voisit tehdä?

Tuleeko sinulle mieleen jotain mitä voisit tehdä yksinäisten lasten hyväksi? Voisitko toimia samoin kuin Puten ja Eemilin äiti? Vai keksitkö jonkun muun tavan, jolla voisit ilostuttaa yksinäistä lasta. Pienikin teko on merkityksellinen ja tärkeä. Pienelläkin teolla voi olla kauaskantoiset merkitykset jonkun yksinäisen lapsen ja hänen perheensä elämässä.

Lähteet:

Kodin Kuvalehti

Yle

Mitä voi tehdä, jos tuntee yksinäisen lapsen? Haluaisitko sinä muuttaa jonkun yksinäisen lapsen elämän? Onko sinulla yksinäinen lapsi?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.