Tiedätkö kuka on Fillarimummo ja miksi monet puhuvat hänestä?

Tiedätkö kuka on Fillarimummo ja miksi monet puhuvat hänestä?
Kuva: Pixabay / Thomas B.

Teksti: Mami Mixtuura

Oletko kuullut puhuttavan Fillarimummosta? Tiedätkö kuka hän on ja miksi hänestä puhutaan paljon? Miksi hänellä on Facebookin Fillarimummo-ryhmässä yli 13 500 seuraajaa? Jos et näitä juttuja vielä tiedä, niin lue ihmeessä tämä teksti loppuun!

Kuka on Fillarimummo?

Fillarimummo on lieksalainen 60-vuotias Rauni Hietanen

Miksi monet puhuvat hänestä?

Fillarimummo sai päähänsä ajatuksen pyöräillä Lieksasta Espanjan Malagaan. Mtv:n uutisten kevennysvideossa kerrottiin Fillarimummon lähteneen reippaasti matkaan ilman erikoisempia etukäteisvalmisteluja. Fillarimummo kertoi asiasta näin: ”Mie vaan laitoin Google Mapsiin sen Lieksan kotiosoitteen ja sitten laitoin Malagan ja sitten laitoin sen fillarinkuvan ja täks. Sitä mennää”. Matka taittuu perinteisellä polkupyörällä eikä suinkaan sähköpyörällä.

Fillarimummon pyöräretkeä seuraa Facebookissa yli 13 700 ihmistä. Vieläkin ehtii seuraamaan matkan edistymistä tuon ryhmän kautta. Fillarimummo laittaa Facebookin ryhmään päivittäin kuvia ja hauskoja videoita matkapäivistään. Hänestä on tehty myös haastatteluja radioon (esim. Radio Suomi Joensuun haastattelu) ja Mtv:n uutisten kevennykseen.

Kauanko matka on nyt kestänyt?

Pyörämatka on tähän mennessä kestänyt kaksi kuukautta ja ajopäiviä on takana jo 56. Pyöräiltyjä kilometrejä on kertynyt yli 4000.

Missä hän tällä hetkellä menee?

Tällä hetkellä Fillarimummo polkee kovaa vauhtia pitkin Espanjan Itä-rannikkoa. Hän on ohittanut Tarragonan. Seuraava määränpää hänellä on Torreblanca.

Kuva: Pixabay / MichaelGaida
Fillarimummo on hauska polkupyöräilijä

Fillarimummosta tekee moni hänen ominaisuutensa ihastuttavan. Hän ottaa matkaltaan kuvia ja videopätkiä, joissa hän selostaa matkansa kulkua letkeällä murteella ja hersyävä nauru tuo iloa videoihin. Hän on matkansa varrella nähnyt ja kokenut vaikka mitä. Hän on kehitellyt mitä erikoisempia ratkaisuja esimerkiksi pyykinkuivaukseen liittyen.

Yksinkertaisesti sanottuna: Fillarimummo tekee niin hauskoja ja piristäviä videoita, että ne piristävät taatusti surkeintakin päivää.

Lähteet:

Facebook: Fillarimummo

Mtv:n uutisten kevennysvideo

Radio Suomi Joensuun haastattelu


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.