Vähävaraisen perheen lapsen joululahjatoive: saippua! – Joulukeräysten avulla voi auttaa ja tuoda jouluiloa

Vähävaraisen perheen lapsen joululahjatoive: saippua! – Joulukeräysten avulla voi auttaa ja tuoda jouluiloa
Kuva: Pixabay / ErikaWittlieb

Teksti: Mami Mixtuura

Monilla paikkakunnilla järjestetään joulun lähestyessä joulukeräyksiä, joiden avulla vähävaraisten perheiden lapset voivat saada joululahjan. Tämä lahja voi olla heille joulun ainut paketti. Lahjoituksen tekeminen on helppoa ja sen voi tehdä monella eri tavalla esimerkiksi ostamalla lapsen toivoman lahjan tai antamalla rahalahjoituksen. Tapoja auttaa on monia ja varmasti jokainen halukas löytää itselleen mieluisan tavan. Saatu apu on vähävaraisille perheille todella tärkeää.

Komisario lahjoitti joululahjaksi saippuan

Ilta-Sanomien julkaisussa kerrotaan Komisario Joonas Tikasta, joka oli osallistunut joululahjakeräykseen. Hän oli ottanut joululahjojen toivomuspuusta kortin ja kertoi asiasta näin: ”Ajattelin, että aika perusasioiden äärellä ollaan, ja jos lapsi toivoo saippuaa niin kyllä hänen pitää sitä edes jouluna saada”. Monelle ihmiselle saippua ja hygieniatuotteet ovat nykypäivänä itsestään selviä asioita, mutta moni vähävarainen lapsi toivoo tällaisia asioita joululahjaksi.

Joulukeräykseen voi osallistua monella eri tavalla

Joulukeräykseen voi osallistua monella eri tavalla ja monen eri järjestön kautta. Joissakin keräyksissä lahjoitetaan rahaa ja joissakin ostetaan itse valittu tai toiveiden mukainen lahja.

Vinkkilistat auttavat lahjan valitsemisessa

Monella järjestöllä on apuna vinkkilistoja, jos lahjan valitseminen on vaikeaa. Vinkkilistoihin on kerätty lasten ehdottamia toiveita tai aiempien vuosien toivelahjoja. Monet lahjatoiveet ovat suurimmalle osalle ihmisistä itsestään selviä jokapäiväisiä asioita. Lasten ja nuorten lahjatoiveina voi olla esimerkiksi kylpytuotteita, meikkejä, leluja ja vaatelahjakortteja.

Eri keräyksiä

Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräyksellä kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille. Suomessa on tällaisia lapsia kymmeniä tuhansia. Keräykseen voi osallistua ostamalla lahjan tai tekemällä rahalahjoituksen eJoulupuun kautta 26.12.2021 asti.

Keräykseen osallistuva ostaa itse valitsemansa lahjan, johon kiinnittää ohjeiden mukaisen pakettikortin. Lahjapaketti viedään keräyspisteeseen. Joulupuun sivuilta löytyy iänmukaiset vinkkilistat lahjan hankintaan.

Joulupuu-keräyksen kautta saatiin vuonna 2020 yhteensä 72 625 joululahjaa yksityishenkilöiltä ja organisaatioilta. Lahjoja oli kerätty 72 paikkakunnalla. Lisäksi keräyksellä oli saatu lahjarahoja yli 7500 lahjoittajalta.

Hyvä Joulumieli -keräys

Hyvä Joulumieli -keräyksen kautta annetaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, jotta heillä on mahdollisuus ostaa ruokia joulun ajaksi. Keräyksessä on mukana Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Punainen Risti ja Yle. Keräykseen voi osallistua jouluaattoon asti. Hyvä Joulumieli -keräykseen voi osallistua monella eri tavalla: internet-sivujen kautta, soittamalla tai lähettämällä tekstiviesti, tilisiirrolla tai MobilePaylla.

Pelastakaa lapset ry

Pelastakaa lapset ry:n joulukeräyksen avulla autetaan suomalaisia vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria. Lahjoitusten avulla tuetaan muun muassa lasten opintoja ja harrastuksia sekä tarjotaan tukihenkilöitä lapsille.

Hope ry

Hope ry:lle voi tehdä rahalahjoituksen, jotka yhdistys toimittaa vähävaraisille tai muuten apua tarvitseville lapsiperheille ja lapsille.

Hope ry tekee myös yhteistyötä Prisma.fi:n kanssa. Yhteistyö mahdollistaa joululahjojen ostamisen Prisman verkkokaupasta, jotka toimitetaan Hope ry:n avulla vähävaraisille lapsiperheille. Edellisenä vuonna tätä kautta joululahjan sai yli 6800 lasta ja nuorta. Osta lahja täältä. Lahjan voi ostaa 12.12.2021 asti.

Jouluapua

Jouluapua-yhteisön tavoitteena on auttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Jouluavun kautta avun tarjoaja toimittaa itse lahjoituksen suoraan avua pyytäneelle. Sivustolta löytyy kartta, josta voi valita haluamansa avun saajan. Yleisimpiä toiveita ovat jouluruoka, vaatteet, hygieniatuotteet ja lelut. Tätä kautta on mahdollista lahjoittaa myös käytettyjä tavaroita, kunhan ne ovat puhtaita ja hyväkuntoisia. Tätä kautta apua saa vuosittain noin 700 suomalaista perhettä.

Joulupata

Joulupata on Pelastusarmeijan järjestämä keräys, jonka välityksellä autetaan Suomessa asuvia vähävaraisia. Joulupadat ovat Suomen kaduilla 15.-23.12.2021. Myös internetin ja puhelimen välityksellä voi antaa lahjoituksen.

Kuva: Unsplash / Tim Mossholder
Kotimaanapu

Kotimaanavun kautta on myös mahdollista auttaa vähävaraisia perheitä. Avoimissa keräyksissä on tälläkin hetkellä monta joulun aikaan liittyvää avunpyyntöä.

Seurakuntien järjestämiä keräyksiä

Myös monet seurakunnat järjestävät joulukeräyksiä ympäri Suomen. Tietoa näistä voi löytää esimerkiksi seurakuntien internet-sivuilta ja ilmoitustauluilta.

Lähteet:

Hope ry

Hyvä Joulumieli -keräys

Ilta-Sanomat

Jouluapua

Joulupata

Joulupuu

Pelastakaa lapset ry

Prisma+Hope


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.