Meikkiä vauvalle? Kyllä, jotkut meikkaavat vauvojaan!

Meikkiä vauvalle? Kyllä, jotkut meikkaavat vauvojaan!
Kuva: Unsplash / Gigin Krishnan

Teksti: Mami Mixtuura

Tiesitkö, että jotkut vanhemmat meikkaavat vauvojaan? MTV uutisten artikkeli kertoo, että monet äidit meikkaavat vauvojaan somekuvia varten. Meikkaaminen voi tapahtua esimerkiksi vauvan nukkuessa. Tarvitseeko vauva meikkiä ja miksi äidit toimivat näin?

MTV uutisten artikkelissa kerrotaan, että äidit meikkaavat vauvojaan somekuvia varten. Instagramista voi löytää kuvia, joissa vauvat on meikattu vahvalla meikillä. Esimerkki näin radikaalista vanhemmasta on meikkitaitelija Briana Marie, joka oli meikannut pienen nukkuvan tyttönsä ja julkaissut meikatusta taaperosta kuvia. Uutinen kertoo, että hän oli saanut tykkäyksien ohella melkoisen kommenttivyöryn, jossa moitittiin tehtyä tekoa.

MTV uutisten artikkeli kertoo, että pienten lasten meikkaamisesta on tullut trendi ja Instagramista voi löytää #babymakeup haulla tuhansia kuvia ja videoita. Asia kuulosti niin erikoiselta, että halusin nähdä tämän asian omin silmin. Meikkaako joku tosiaan vauvaansa? Laitoin edellä olevan tunnisteen Instagramiin ja hakutuloksena tuli yli 18 000 julkaisua. Selailin kuvia ja huomasin, että kaikki julkaisut eivät koske pelkästään vauvoja tai pieniä lapsia, mutta suuri osa kuvista näytti liittyvän heihin. Kaikissa vauvojen tai pikkulasten kuvissa ei ollut räikeää meikkiä, mutta näitäkin mukaan mahtui. Monissa kuvissa vauvoilla tai lapsilla oli käsissään meikkisuteja tai muuten kuvassa oli lapsen vieressä monenlaisia meikkejä ja irtoripsiä.

Kuva: Pixabay

Miksi äidit meikkaavat vauvojaan?

Vauvojen meikkaaminen kuulostaa niin erikoiselta, että on syytä pohtia miksi jotkut äidit haluavat tehdä näin. Ensimmäisenä mieleen tulee se, että äidit todennäköisesti haluavat nostaa itseään esiin sen avulla, että meikkaavat vauvojaan. Ehkä tarkoituksena on saada omaa ehkä heikkoakin itsetuntoa kohenemaan kuvien avulla saatujen tykkäyksien ja ihailevien kommenttien avulla. Meikkaisiko joku äiti vauvaansa sen tähden, että kokee vauvan tarvitsevan meikkiä? Eikö vauva ole kaunis ja ihana luonnollisena itsenään?

Voiko meikeistä olla haittaa vauvoille?

Terveyskirjasto kertoo, että vauvan iho on ohutta ja reagoi herkästi kaikkeen ihon kanssa kosketuksiin joutuvaan. Meikit sisältävät monenlaisia kemikaaleja, joten ne voivat vaikuttaa vauvan kehittymättömälle iholle monella eri tavalla. Turvallisuus – ja kemikaaliviraston sivustolla kerrotaan, että kosmeettiset tuotteet voivat sisältää monenlaisia herkistäviä ainesosia. Aikuisenkin iho voi herkistyä ja reagoida toisinaan voimakkaastikin kosmeettisille tuotteille, joten vauvan ihoa ei turhaan kannata altistaa kosmeettisille tuotteille.

Lähteet:

MTV uutiset

Terveyskirjasto

Tukes

Oletko sinä nähnyt meikattuja vauvoja? Mitä ajatuksia vauvojen meikkaaminen sinussa herättää?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.