Oscarin arvoinen seikkailu Varkaudessa

Oscarin arvoinen seikkailu Varkaudessa

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Oscar

Lasteni haaveet unelmien viikonloppureissusta olivat hotelli, uimahalli ja jäätelö. Vanhempien haaveena oli hetki ilman siivoamista ja ruuanlaittoa. Miksei siis Varkaus!

Meille tarjoutui mahdollisuus viettää marraskuinen viikonloppu Varkauden Hotel Oscarissa, jossa pääsimme samalla myös juhlistamaan puolison merkkipäivää. Viikonlopulle osui myös Varkauden joulunavaus ja lapsen oikeuksien päivä sekä Masked singer finaali!

Henkilökunnan tervehdys

Varkaus ei nouse lomakohteena useinkaan ensimmäisenä esiin, mutta tarjosi kyllä enemmän kuin osasimme lapsiperheenä odottaa. Kaupunki yllätti elinvoimaisuudellaan ja tapahtumillaan. Teatteri, kuten kaikki muukin on kävelymatkan päässä ja keilahallikin löytyy.  Uimahalli on parhaimpia ikinä, jonka suunnittelijalla on varmasti itselläänkin ollut pieniä lapsia. Tehdasympäristö antaa pimeän aikaan upean siluetin keskustalle, joka heijastuu upeasti ympäröivästä vesistöstä.

Keskustan ihaniin putiikkeihin saimme kirjaimellisesti sukeltaa tonttuovisuunnistuksen temmellyksessä ja joulunavauksessa pääsi osallistumaan erilaisiin jouluisiin työpajoihin. Upeata lasten huomiointia, jossa samalla ajauduin itse tekemään useampia heräteostoksia.

Puolison merkkipäivä jäi lopulta sivujuoneksi tässä seikkailussa, jossa lapset nousivat päärooliin. Oskarissa (kuten paikalliset puhuvat) vietettiin lastenoikeuksien viikkoa, joka huipentui viikonloppuna lasten gaalajuhlaan sekä kadonneen rahalippaan etsimiseen hotellinjohtaja Lompsan kanssa. Johtaja Lompsa oli aivan mahtava persoona, jonka johdolla loimme haaveiden hotellin ja mielikuvat siitä. Unelmien hotellissa hississä olisi hattarakone, hanasta tulisi limua ja seinille saisi piirtää. Popcornit pompahtelisivat kassakoneesta ja tyynyt olisivat vaahtokarkkia. Se olisi täyden viiden karkin hotelli, jonne aikuiset pääsisivät vain lapsen kanssa ja siellä olisi prinssessoille oma sviitti. Tätä kaikkea ja lasten oikeuksia kilisteltiin jalallisilla laseilla sekä jäätelöllä. Ehkäpä joku huone voitaisiin muuttaa leikkihuoneeksi, josta vaikka poppari-kone löytyisi!

Unelmien hotelliluonnos ja aito Hotel Oscar

Lompsan johdolla pääsimme myös kurkistamaan Varkaus-salin kulisseihin rahakätköä etsiessämme. Salin tapahtumiin voi halutessaan hipsiä huoneestaan sisäkautta vaikka villasukissa!

Aikuisen merkkipäiväkin huomioitiin maittavan illallisen merkeissä Oscar`s bar & Dinner- ravintolassa. Onneksi synttärisankari ei saanut kakkua naamallensa kuten Herra Lompsa vaan suunmyötäisen drinkin. Vanhemmille laadukas kolmen ruokalajin illallinen tunnelmallisessa, mutta elämää sallivassa ravintolassa valmiiksi katettuna on ehdottomasti loman kohokohtia ja juhlaa. Ravintolan parhautta oli laavaparilagrilli aromi, josta tuli makumuistoja niihin kaukaisempiin etelän maihin, joissa joskus matkustettiin aikaa ennen pandemiaa.

Synttärisankari käväisi myös Varkauden teatterissa, jonka loppuunmyytyyn esitykseen hotellin henkilökunta onnistui juonimaan vielä viimehetken lipun.

Oscar`s Bar & Dinner

Rakennuksen alkuperäinen rakennuttaja on ollut aikanaan suuri Amerikka-fani, josta hotellin nimikin juontaa juurensa. Hotelli Oscarissa on ollut yökerho Hollywood ja omistaja nimesi poikansakin Oscariksi. Itselleni jäi tunne, että tämä historian hullutteleva ideanikkari on jollain tavoin saanut siirretty perintönään vapauden hassutella tiloissa myös 2020-luvulla!

Hotel Oscar on ensiluokkainen hotelli kuten muutkin Primehotelsin hotellit. Se ei ole ainoastaan paikka, jossa nukkua vaan paikka jonne voi mennä viettämään aikaa. Hotelli sijaitsee Varkauden ytimessä, ellei jopa ole se ydin. Tämän ytimen ympärillä on lämmin ja sydämellinen henkilökunta, joka mutkattomasti ja kunnioittavasti huomioi sekä aikuiset että lapset.

En olisi arvannut, että Varkaus anastaa paikan Top kolmeen kivoimpina reissuina lasten kanssa Suomessa! Tähän kriitikoiden ylistämään (lapset noin 4 ja 5-vuotta) kaupunkiin pitää palata kesällä, kun voi nauttia täysillä ympäröivistä vesistöistä ja ehdoton ykkönen ensi kesän festarikalenteriin on Vekara Varkaus! Tämä ei ollut  ryöstö vaan Varkaus! Stoppoo tänne vaikka useammaksikin yöksi!

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.