Face mapping: tämän finnin ilmestymispaikka kertoo terveydestäsi

Face mapping: tämän finnin ilmestymispaikka kertoo terveydestäsi
Kuva: Amanda Dalbjörn

Teksti: Anna-Leena

Kasvoja ja kasvojen ihoa tutkivassa face mappingissa uskotaan, että kasvot ovat kuin kartta, joka kielii koko kropan terveydestä. Menetelmä pohjautuu ikivanhaan Ayurvedaan eli intialaiseen terveydenhoitojärjestelmään ja kiinalaisen lääketieteen oppeihin ja havaintoihin, paljastaa kauneussivusto Byrdie.

Tuhansia vuosia vanhan menetelmän mukaan finnit kasvojen eri kohdissa kertovat ongelmista tietyissä elimissä tai elimistön järjestelmissä, kuten ruoansulatuksessa tai veren- ja nesteiden kierrossa. Finneistä saattaa menetelmän mukaan päästä eroon korjaamalla tietty elintapa.

Finnien ilmestymispaikka mace mappingin mukaan

Kuva: Matt Moloney. Menetelmän mukaan finnit kasvojen eri kohdissa kertovat ongelmista tietyissä elimissä.

Otsa

Otsan uskotaan olevan yhteydessä maksaan. Otsan alueelle ilmestyvät finnit saattavat viitata rasvaiseen ja prosessoituun ruokaan. Vähentämällä roskaruoan syömistä saatat päästä eroon otsanäppylöistä.

Kulmakarvojen väli

Kulmakarvojen välissä olevat finnit voivat menetelmän mukaan olla merkki liiasta alkoholin tai tupakan käyttämisestä, mutta myös liian kaloripitoisesta ruoasta. Näpyistä pääse eroon vähentämällä voita, juustoa ja myöhäisiä välipaloja, sekä lisäämällä liikuntaa ja unta.

Nenä

Ilmestyykö finni useimmiten nenänpäähän? Nenään ilmestyvät finnit saattavat olla seurausta mausteisista ruoista, lihasta tai suolasta. Jos haluat eroon nenään ilmestyvistä finneistä, vaihda liha ja suola vihanneksiin, hedelmiin ja pähkinöihin ja lisää omega-3 ja -6 rasvahappoja ja B-vitamiinia ruokavalioosi.

Vasen poski

Myös vasemman posken sanotaan olevan yhteydessä maksaan. Vahakurpitsan ja kurkun lisääminen ruokavalioon voi auttaa, jos tämän alueen finnit häiritsevät.

Oikea poski

Oikean posken näppylöiden puolestaan ajatellaan olevan yhteydessä keuhkoihin. Aerobinen liikunta yhdessä sokerin ja viinin käytön vähentämiseen saattaa auttaa, jos näppyjä ilmestyy oikeaan poskeen.

Suun ympärys

Myös suun alueen näppylät voivat kieliä epäsopivasta ruokavaliosta. Lisää kuituja ja vältä mausteisia ja käristettyjä ruokia, jos näpyt painottuvat suun ympärille.

Leuka

Leuan finnejä sanotaan hormoni -ja stressifinneiksi. Sivustolla neuvotaan kokeilemaan piparminttuteetä ja omega-3-rasvahappoja, jos finnit ilmestyvät leukaan.

Ovatko kaikki finnit samanlaisia?

Iholle voi ilmestyä jos jonkunlaista näppylää ja pahkuraa.

Valkopäät: Valkopäät johtuvat tukkeutuneista ihohuokosista. Valkopäiden ilmestymistä voi välttää parhaiten päivittäisellä puhdustuksella.

Papulat: Papulat ovat punaisia, kartion muotoisia pahkuroita, jotka eivät sisällä märkää.

Pustelit: Pustelit ovat kuin papulat, mutta pienempiä, pyöreämpiä ja ihonvärisiä.

Menetelmän perusteella lähes kaikkien finnien taustalla piilee epätasapainossa oleva ruokavalio tai epäterveelliset elämäntavat. Päivittäinen puhdistus, riittävä lepo, terveellinen ruoka ja liikunta auttavat pitämään ihon kunnossa.

Ilmestyykö sinun naamasi finni aina samaan kohtaan? Uskotko, että kasvojen iho voi kieliä terveydestä?

Lähteet:

askelterveyteen.com

Byrdie.uk

Menaiset.fi

jolie.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.