Kodin turhakkeet: kuinka monta näistä löytyy sinun kotoasi? 

Kodin turhakkeet: kuinka monta näistä löytyy sinun kotoasi? 
Kuva: Beazy

Teksti: Anna-Leena

Kotiin, ja varsinkin keittiöön, kertyy helposti jos jonkunlaista kapistusta. Monet näistä turhakkeista pääsevät käyttöön pari-kolme kertaa, kunnes ne unohtuvat kaapin perälle keräämään pölyä. Kuinka monta näistä turhakkeista löytyy sinun kotoasi? 

Hiustenkiharrin

Hiustenkihartimella voi luoda hiuksiisi elegantit korkkiruuvit, leikkisät kiharat tai vallattomat laineet. Todellisuudessa hiustenkiharrinta tulee käytettyä kerran vuodessa.

Makkaraleikkuri

Makkaraleikkurilla pilkot suuren määrän erilaisia makkaroita nopeasti ja tehokkaasti. Todellisuudessa makkaraleikkurin pesemiseen menee enemmän aikaa, kun itse makkaran leikkaamiseen veitsellä.

Sähköinen viinipullonkorkinavaaja

Sähköisellä viinipullonavaajalla avaat viinipullon korkit vaivattomasti ja kätevästi muutamassa sekunnissa. Niin teet myös ilman sähköistä korkin avaajaa. Täysin turha kapistus.

Munankeitin

Munankeitin keittää täydelliset munat puolestasi muutamassa minuutissa. Laite antaa äänimerkin, kun keitto-ohjelma on valmis. Todellisuudessa munien keittäminen kattilassa on kuitenkin sen verran helppoa, että laite jää helposti pölyttymään kaapin perälle.

Voileipägrilli

Voileipägrilli pariloi herkulliset täytetyt leivät muutamassa minuutissa. Pari kertaa vuodessa pariloidut leivät eivät kuitenkaan ole leipägrillin säilyttämisen väärti.

Vohvelirauta

Vohveliraudalla paistat suussa sulavat vohvelit. Mutta milloin? Paistaako joku joskus vohveleita?

pancake maker
Kuva: Pietro De Grandi. Onko vohvelirauta pekkä turhake?

Leipäkone

Leipäkoneella saisi olla vaivaamassa taikinaa ja paistamassa leipää harva se päivä, jotta sen säilyttely kaapissa olisi jollain tapaa kannattavaa. Suurikokoinen laite vie julmetusti tilaa.

Sähköinen nitoja

Sähköinen nitoja saattaa olla tarpeellinen kaupan kassalla tai vaikka hotellin respassa, mutta kotona? Kenellä on niin paljon nidottavia papereita, että sähköisen nitojan säilyttely laatikossa kannattaa?

Popcorn-kone

Ei kannata. Iso laite, suuri sotku. Popcornit saa helposti valmistettua kattilassa tai microssa ja alkuinnostuksen jälkeen popcorni-kone jää käyttämättä.

Sähköinen pyyhekumi

Mitä ihmettä? Kertoo paljon ihmisistä, että tällainen vempain on edes keksitty.

Maidon vaahdotin

Kuinka monta kertaa olet vaahdottanut maidon maidonvaahdottimella? Niinpä.

Riisinkeittäjä

Onko riisin keittäminen riisinkeittäjällä oikeasti niin paljon helpompaa, että keittäjän säilyttely kaapissa kannattaa?

Yllättävän usein tarpeettomat vekottimet ovat lahjoja, jotka lahjan antaja on valinnut henkilölle, jolta “löytyy jo kaikkea.” Vaikka monet näistä laitteista vaikuttavat kapistuksilta, jotka lisäävät jollain tapaa omistajansa elämänlaatua, todellisuudessa niiden käyttö voi jäädä vähille, koska ne ovat joko hankalia puhdistaa tai niiden esille kaivaminen kaapin perältä vie enemmän aikaa, kuin itse asian hoitaminen. Lopulta turhakkeet jäävät lojumaan kaapin perälle, kunnes päätyvät lähes käyttämättöminä kierrätykseen.

Kuinka monta näistä laitteista sinun kotoasi löytyy? Tuleeko mieleesi joku turhake, jota ei löydy tältä listalta?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.