Tämä uudenvuodenlupaus kannattaa tehdä!

Tämä uudenvuodenlupaus kannattaa tehdä!
Kuva: Pixabay / Gerd Altmann

Teksti: Mami Mixtuura

Usein uudenvuoden lupaukset tehdään hetken mielijohteesta ja puolipakolla. Monet ihmiset eivät näitä edes harrasta, koska tietävät että esimerkiksi luvattu herkkulakko ei kestä paria päivää pidempään. Jotkut lupaavat tipattoman tammikuun ja tämä on todella hyvä lupaus. Tällainen kuukauden kestävä lupaus on suurella todennäköisyydellä pidettävissä. Millainen uudenvuodenlupaus kannattaa tehdä?

Tämä uudenvuodenlupaus kannattaa tehdä

Paras uudenvuoden lupaus on jättää älylaitteet vähemmälle huomiolle ja keskittyä sen sijaan elämään täysillä omien läheisten kanssa. Moni ihminen on sokaistunut älylaitteille eikä huomaa kuinka paljon niiden parissa kuluu aikaa. Jos kaikki ”turhaan” älylaitteiden parissa vietetty aika laskettaisiin ja annettaisiin se aika tehdä jotain muuta kauaskantoisesti parempaa, niin moni ihminen saisi esimerkiksi paljon enemmän vietettyä laatuaikaa omien läheisten kanssa. Moni vanhempi voisi keskittyä kunnolla lastensa kanssa olemiseen ja antaa heille täysin jakamatonta huomiota. Tämä on todella tärkeää lapselle ja valitettavasti moni vanhempi ei tätä nykyaikana tunnu tajuavan.

Ole läsnäoleva

On tärkeää, että on paikalla, mutta vielä tärkeämpää on se, että on aidosti läsnä. Tällainen läsnäolo vaatii kaiken keskittymisen eikä silloin kannata räplätä vähän väliä älypuhelinta ja tarkistaa saapuvia viestejä heti piippauksen kuullessa. Lapset ovat vain hetken aikaa lapsia ja tämä aika kuluu yllättävän nopeasti. Lapsuusaika on nopeasti ohi ja moni vanhempi harmittelee jälkikäteen, että ei tajunnut olla lapselleen tarpeeksi läsnä hänen lapsuusaikanaan.

Osoita, että lapsi on tärkeä

“Osoita omalla esimerkilläsi, että lapsi on niin tärkeä, että maltat jättää puhelimen ja tietokoneen hetkeksi ja syventyä lapsen asioihin” todetaan Voice.fi:n tekstissä. Yhteinen arjen viettäminen ja tavallisten asioiden tekeminen ovat lapsille arvokkaimpia asioita tekstissä todetaan.

Kuva: Pixabay / Karolina Grabowska
Pidä lomaa älylaitteista

Pidä lomaa älylaitteista ja anna se aika lapsellesi. Täten voit osoittaa lapselle, että haluat keskittyä täysillä häneen ja antaa kaiken huomiosi yhdessä vietettyyn hetkeen. Päätä etukäteen ajan pituus, jolloin et koske älylaitteeseen. Voisiko se olla aluksi esimerkiksi tunti tai jopa vuorokausi ilman turhaa puhelimen räpläystä?

Kokeile tätä uudenvuodenlupausta!

Joten tee tällä kerralla tämä uudenvuoden lupaus: En käytä turhaan älylaitteita vaan käytän sen ajan laadukkaasti viettämällä aikaa lasteni, perheeni tai puolisoni kanssa.

Lähde:

Voice.fi

Teetkö sinä uudenvuoden lupauksen? Oletko sinä pystynyt pitää tekemäsi lupaukset?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.