4 herkkua ylijääneistä pipareista: katso herkulliset reseptit

4 herkkua ylijääneistä pipareista: katso herkulliset reseptit
Kuva: Casey Chae

Teksti:Anna-Leena

Monessa lapsiperheessä pipareiden paistaminen on yksi joulun odotetuimmista puuhista. Pipareita tulee kuitenkin helposti paistettua liikaa. Sen sijaan, että heittäisit ylijääneet piparit pois, hyödynnä ne joihinkin näistä herkullisista resepteistä.  

Piparimysli

oatmeal smoothie platter
Kuva:Marcin Skalij

Olet saattanut syödä pipareita monessa eri jälkiruoassa, mutta oletko jo maistanut piparimysliä? Piparisattumat antavat aivan syntisen hyvän lisän rapealle myslille. Tämä koukuttava herkku kannattaa piilottaa kaapin ylähyllylle, sillä saatat muuten jäädä nuolemaan näppejäsi…

Tarvitset: 

7 dl hiutaleita tai leseitä

1 dl kookoshiutaleita

1 dl fariinisokeria

2 dl kuivattuja hedelmiä tai rusinoita

1 dl kuivattuja karpaloita tai puolukoita

2–3 dl murskattuja pipareita

Tee näin:

Sekoita ainekset leivinpaperille ilman hedelmäpaloja ja piparimurskaa. Paahda aineksia noin 150-asteisen uunin keskitasolla noin tunti välillä sekoittaen. Tarkkaile, ettei mysli pääse palamaan. Lisää kuivatut hedelmäpalat, marjat ja murskattu pipari. Anna myslin jäähtyä leivinpaperilla ennen tiiviiseen purkkiin siirtämistä. Ripottele herkkumysliä vaikka rahkan tai maustamattoman jogurtin päälle.

Kakkupohja pipareista

Tarvitset:

 5 dl (n. 150 g) murskattuja piparkakkuja

 150 g voita

piece of cake on plate
Kuva: Dilyara Garifullina. Piparipohja toimii erinomaisesti hyydytettävän juustokakun pohjana.

Tee näin:

Murskaa piparit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos kakkuvuoan pohjalle. Piparipohja toimii erinomaisesti esimerkiksi hyydytettävän juustokakun pohjana.

Piparimaljat 

Piparimalja on suussasulava jälkiruoka, joka valmistuu hetkessä. Pehmeä ja kermainen mascarponevaahto yhdistettynä mausteisiin pipareihin ja raikkaisiin marjoihin, on lyömätön yhdistelmä.

Tarvitset:

Mascarponevaahto:

200gr mascarponejuustoa

2,5dl kuohukermaa

50gr tomusokeria

1 tl aitoa vaniljasokeria

Lisäksi:

Marjoja

Piparimurskaa

Kokonaisia pipareita koristeluun

Tee näin:

Sekoita mascarponevaahdon ainekset kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi. Lusikoi maljan pohjalla vuorotellen mascarponevaahtoa, marjoja ja piparimuskaa. Täytä malja. Koristele kokonaisella piparilla ja tarjoile heti.

Valkosuklaa rocky road

Kuka voisi vastustaa herkullista rocky roadia? Rocky road maistuu kaikille, koska sitä voi tuunata mielensä mukaan. Tästä herkusta voi myös aineksia lisäämällä tehdä juuri niin överin kuin tahtoo. Tämän respetin rocky roadissa yhdistyvät rapeat ja mausteiset piparit, herkulliset pähkinät, kuivatut karpalot sekä makea valkosuklaa.

brown and white chocolate bar
Kuva: Julia Zyablova. Piparimurska kohtaa valkosuklaan, karpalot ja hasselpähkinät tässä suussasulavassa rocky roadissa.

Tarvitset:

500gr valkosuklaata

1dl kermaa (tavallista tai kinuskikermaa)

100gr piparimurskaa

1dl hasselpähkinöitä

1dl kuivattuja karpaloita

Tee näin:

Paloittele suklaa ja sulata yhdessä kerman kanssa mikrossa tai liedellä. Seos palaa helposti kiinni kattilan pohjaan, joten hämmennä seosta puulusikalla sulatuksen aikana. Hienonna piparit, pähkinät ja kuivatut karpalot karkeasti veitsellä. Sekoita sulaneen suklaan joukkoon. Levitä seos leivinpaperoituun vuokaan (n. 15 x 20 cm).Koristele karpaloilla, pähkinöillä ja piparimurskalla. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 4 h. Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi ja tarjoile.

Jos pipareita jää näidenkin herkkujen jälkeen yli, pakasta ne tiiviissä pakasterasiassa ja nauti, kun jouluikävä yllättää.

Oletko sinä tuunannut pipareista uusia herkkuja?

Lähteet:

fazer.fi

mtvuutiset.fi

mtvuutiset.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.