Nimi-inspiraatiota kreikkalaisesta mytologiasta? -Katso lista upeista ja erikoisista nimistä

Nimi-inspiraatiota kreikkalaisesta mytologiasta? -Katso lista upeista ja erikoisista nimistä
Kuva Nick van den Berg

Teksti:Anna-Leena

Kreikkalainen mytologia on täynnä jumalien, sankareiden ja taruolentojen seikkailuja. Jos pidät jännityksestä ja nimistä joiden taustalla on tarina, voi kreikkalaisesta mytologiasta inspiraationsa saanut nimi olla täydellinen valinta vauvallesi. Tähän artikkeliin listasimme nimiä jotka esiintyvät antiikin Kreikan aikaisessa tarustossa.

Ariadne

Wikipedia kertoo, että Ariadne oli kreikkalaisen mytologian mukaan Kreetan prinsessa, kuningas Minoksen ja kuningatar Pasifaeen tytär.

Athena

Athena taas puolestaan oli Ateenan suojelusjumalatar, mutta myös viisauden jumalatar, käsityöläisten jumalatar ja sotajumalatar, kerrotaan Greelane-sivustolla.

Casandra

Wikipedian mukaan Cassandra on alkujaan muinaiskreikkalainen naisen etunimi, joka tuli käyttöön Suomessa 1900-luvun loppupuolella. Sivuston mukaan vuosien 1960 ja 2019 välillä se annettiin Suomessa yhteensä 508 henkilölle muodossa Cassandra. Lisäksi 39 henkilöä sai nimen muodossa Kassandra. Cassandra on ollut suomenruotsalaisessa nimipäiväkalenterissa vuodesta 2015 alkaen.

Hera

Wikipedian mukaan Hera oli Kreikan mytologiassa hedelmällisyyden, synnytyksen, sekä avioliiton ja aviollisen rakkauden jumalatar. Hera oli myös Zeuksen sisar ja vaimo. Kuvissa Heralla on usein päässään seppele tai diadeemi kuvaamassa hänen asemaansa jumalten kuningattarena. 

Faidra

Bebés y más-sivuston mukaan Faidra oli kreikkalaisessa mytologiassa sankari Theseuksen vaimo.

Helena

Helena on varmasti yksi tunnetuimmista kreikkalaisen mytologian hahmoista. Helena, tai Troijan Helena, oli kertoman mukaan Zeuksen ja Ledan tytär, ja Menelaoksen, Spartan kuninkaan puoliso, kerrotaan Bebés y más sivustolla. Helena oli tarujen mukaan maailman kaunein nainen.

Leda

Leda oli kreikkalaisessa mytologiassa Aitolian kuninkaan Thestioksen tytär ja Spartan kuninkaan Tyndareuksen puoliso, kertoo wikipedia. Tarun mukaan ylijumala Zeus rakastui Ledaan ja tekeytyi joutseneksi vietelläkseen tämän. Leda kiintyi joutseneen, ja heidän suhteensa tuloksena oli kaksi munaa, joista kuoriutuivat Helena, Klytaimestra, Kastor ja Polydeukes.

Penelope

Bebés y más-sivustolla kerrotaan, että Penelope on kreikkalaisessa mytologiassa Odysseuksen vaimo ja Telemakhoksen äiti. Penelopen kohtalona oli olla kokonaista 20 vuotta erossa miehestään, joka taisteli ensin 10 vuotta Troijan sodassa ja vietti sen jälkeen toiset 10 vuotta kuuluisalla paluumatkallaan. Vaikka lukuisat kosijat tavoittelivat Penelopea miehen ollessa poissa, hän pysyi loppuun saakka uskollisena miehelleen. Kun Odysseus palasi vihdoin kotiin, hän tappoi kaikki Penelopen huomiota havitelleet kosiskelijat.Odysseuksen matkasta kirjoitettu eeppinen runoelma on yksi maailmankirjallisuuden tunnetuimpia teoksia.

Mikä näistä nimistä on suosikkisi?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.