10 arkea helpottavaa niksiä: katso nerokkaat vinkit

10 arkea helpottavaa niksiä: katso nerokkaat vinkit
Kuva: Shirota Yuri

Teksti: Anna-Leena

Jokaisella vanhemmalla on omat salaiset kikat, joiden avulla helpottaa arkea pienten lasten kanssa. Tällä videolla kaksi äitiä jakavat omat nerokkaat “äitiniksinsä”.

  1. Kuumavesipullo. Kun vauvasi tai taaperosi herää yöllä syömään ja joudut nostamaan hänet pois sängystä, aseta lapsen sänkyyn syötön ajaksi kuumavesipullo, joka pitää sängyn lämpinä. Moni vauva herää ikävään lämpötilavaihteluun, kun heidät lasketaan lämpimästä sylistä kylmään sänkyyn.
  2. Vaatteet valmiina. Sen sijaan, että viikkaisit laatikkoon kaikki housut yhteen ja kaikki paidat yhteen, järjestele vaatteet jo valmiiksi asuittain. Sujauta valmiit asukokonaisuudet ripustettavaan kenkälokerikkoon.
  3. Kaappi järjestyksessä. Järjestele vaatteet lapsen kaappiin koon mukaan. Ripusta eri kokojen väliin kokolappu, josta näet yhdellä vilkauksella, onko vaate oikean kokoinen. Netti on pullollaan tulostettavia kokolappuja.
  4. Helpotusta käsien pesuun. Onko lapsellasi vaikeuksia ylettää lavuaariin pesemään käsiä? Ongelma ratkeaa muovipuollolla (vanha shampoo -tai hoitoainepullo käy mainiosti.) Leikkaa pullosta pohja pois. Asettele pullon suuosa hanan päälle. Vesi valuu pulloa pitkin kauemmas hanasta ja lapsi ylettää pesemään kätensä paremmin.
  5. Selviytymispakkaus ravintolareissuja varten. Tarvitset meikkipussin tai muun pussukan, jossa on useampi erillinen muovitasku. Pakkaa yhteen taskuista lapsen ruokailuvälineet, pillejä, ruokalappu ja kosteuspyyhkeitä. Pakkaa toiseen taskuun puukynät, värityskirja tai puuhakirja, tarroja tai muuta puuhaa lapselle, sekä muutama hätävara välipala, kuten smoothiepussi tai välipalapatukka. Pakkaa kolmanteen taskuun lapselle mielusia pikkuleluja tai leluhahmoja. Ota selviytymispakkaus mukaan sellaisiin hetkiin, kun lapsen pitää jaksaa istua paikoillaan pidempiä aikoja.
  6. Joulupukin valvontakamera. Tätä neuvoa kannattaa noudattaa harkiten. Kaikki eivät nimittäin ole samaa mieltä siitä, onko joulupukilla uhkailu hyvä kasvatuskikka vai ei. Videolla neuvotaan kertomaan lapselle, että valvontakamera on Joulupukin valvontakamera, josta hän tarkkailee lapsen käytöstä. Kokeile omalla vastuullasi.
  7. Pussilakanapaketti. Sujauta viikattu pussilakana siihen kuuluvan tyynyliinan sisälle ja taittele tyynyliinan reunat siististi paketin alle. Näin vältyt etsimästä oikeaa tyynyliinaa, kun on aika vaihtaa lakanat, ja lakanat pysyvät kaapissa siistissä paketissa.
  8. Puuhaboxi. Tämä vinkki on suunnattu erityisesti niille, joiden perheessä on sekä taapero, että pieni vauva. Ensimmäiset viikot ja kuukaudet voivat olla hankalia, koska vauva syö tiheään, mutta myös taapero tarvitsee huomiota ja puuhaa. Kerää taaperon suosikkileluja ja aktiviteetteja laatikkoon ja anna laatikko lapselle niinä hetkinä, kun syötät vauvaa ja haluat taaperon pysyvän paikoillaan hetken. Laatikossa voi olla vaikka värikyniä, eläinhahmoja, tarroja, puinen nuppipalapeli, pikkuautoja tai mitä ikinä keksitkään ja minkä parissa taapero viihtyy hetken.
  9. Pinnasängyn pehmustin. Pinnasängyn pehmusteisiin liittyy tukehtumisriski, sillä vauva voi vahingossa kierähtää vasten pehmustinta. Hengittävästä materiaalista valmistettu pehmuste voi olla turvallisempi vaihtoehto, vaikka ei täysin riskitön sekään.
  10. Purukumi vaatteissa. Jos lapsesi sotkee vaatteensa purukumiin, älä yritä irroittaa purukumia tuoreeltaan, kun se on vielä tahmeaa ja pehmeää. Tyrkkää vaate pakastimeen ja irrota purukumi vaatteesta seuraavana päivänä.

Aiotko kokeilla jotain näistä nikseistä? Kommentoi ja jaa paras niksisi muiden lukijoiden kanssa.


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.