Mitä seuraa, kun lopettaa kahvinjuonnin? –Onnistuisiko sinulta olla ilman kahvia?

Mitä seuraa, kun lopettaa kahvinjuonnin? –Onnistuisiko sinulta olla ilman kahvia?
Kuva: Pixabay / Alexander Lesnitsky

Teksti: Mami Mixtuura

Kahvi – Mikä ihana asia ja monelle nautintoa tuova jokaiseen päivään kuuluva juttu. Mikä voisi olla ihanampaa kuin aloittaa uusi päivä kupillisella (tai muutamalla) tuoretta ja ihanan tuoksuista kahvia? Kuvittele vastapaahdetun kahvin tuoksu leijailemassa sieraimiisi. Voitko vastustaa kahvin kutsua? Jotkut ovat testanneet, mitä seuraa kahvinjuonnin lopettamisesta?

Suomalaiset ovat kovia kahvinjuojia. Wikipedia kertoo, että keskimäärin suomalainen juo sitä vuodessa 10 kg. Kahvi on nautintoaine, joka kofeiinin vuoksi koukuttaa ja monet juovat kahvia siksi, että elimistö on tottunut sen vaikutukseen. Jos kahvia ei saa, niin seurauksena voi olla esimerkiksi päänsärky. Moni kahvinjuoja ei osaa sanoa miksi haluaa juoda kahvia. Sen sijaan kahvinjuojien kuulee monesti sanovan, että kahvi ei edes maistu hyvältä. Joten moni ihminen juo kahvia ehkä vain tottumuksesta. Olenpa jonkun kuullut sanovan, että juo kahvia siksi, koska ajattelee sen kuuluvan aikuisuuteen. Kaikki eivät kahvia juo. Jotkut eivät pidä sen tuoksusta eikä mausta.

Kuva: Pixabay / Karolina Grabowska

Mitä seuraa, kun lopettaa kahvin juomisen?

MTV uutisten tekstissä on kerrottu Allison Nortonin kokemuksia, kun hän lopetti kahvin juomisen. Hän oli tottunut juomaan kahvia monta kupillista päivässä, mutta häntä kiinnosti tietää miten kahvin lopettaminen vaikuttaisi hänen oloonsa. Sen vuoksi hän päätti lopettaa kahvin juomisen kahden viikon ajaksi. Hän korvasi kahvin vihreällä teellä, yrttiteellä ja vedellä.

Kokeilusta seurasi nämä asiat:

-Iltapäivällä ei enää iskenyt makeanhimo

-Unirytmi parani

-Aamuisin oli helppo herätä

-Ihon kunto parani

Hän koki, että vihreän teen juominen aamuisin piti hänet energisenä koko päivän. Kokeilujakson jälkeen hän päätti hyvistä asioista huolimatta jatkaa kahvin juomista, mutta vähemmässä määrin kuin aiemmin.

Vauva.fi-palstalaisten kokemuksia kahvinjuonnin lopettamisesta

Vauva.fi-palstalla on myös keskusteltu kahvinjuonnin lopettamisesta. Keskustelun aloittaja oli kertonut jättäneensä kahvin pois ja siirtyneensä juomaan vihreää teetä. Keskustelijat olivat kiinnostuneita kuulemaan mitä vaikutuksia tällä kahvinjuonnin lopettamisella oli ollut. Useampi vastaaja oli kertonut omia kokemuksiaan. Osa oli lopettanut kokonaan kahvin juomisen ja osa vähentänyt sitä tai korvannut vihreällä teellä.

Tällaisia asioita oli havaittu:

-Mukavampi olo

-Tasaisempi vireystila

-“Ei ole sellaista kahvi pöhnää”

-Kasvojen iho kaunistui ja finnit lähtivät pois

-Ei ole kovia väsymyspiikkejä, kun juo teetä

-Närästys loppunut

-Vatsa voi paremmin ja vatsakivut loppuneet

-Aineenvaihdunta parantunut → myös laihtumista havaittu

 -Ahdistuskohtaukset vähenivät

Lähteet:

MTV uutiset

Vauva.fi

Wikipedia

Voisitko sinä luopua kahvinjuonnista?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.