Lyhyet nimet: kattava lista 3-kirjaimisista nimistä

Lyhyet nimet: kattava lista 3-kirjaimisista nimistä
Kuva: Adele Morris

Teksti:Anna-Leena

Pidätkö lyhyistä nimistä? Tästä artikkelista löydät kattavan listan lyhyistä, kolmekirjaimisista nimistä. Osa nimistä löytyy sellaisenaan suomalaisesta nimipäiväkalenterista, toiset ovat lyhyitä, yksivokaalisia versioita tutuista suomalaisista nimistä. Artikkelin loppuun on listattu kansainvälisiä kolmekirjaimisia nimiä.

Lyhyet tyttöjen nimet

Nämä lyhyet nimet löytyvät suomalaisesta nimipäiväkalenterista:

 • Ira Maailmalla nimeä Ira annetaan pääsääntöisesti miehille, mutta Suomessa se on enimmäkseen naisten nimi. Iran päivää vietetään 5. huhtikuuta. Tiesitkö, että espanjaksi Ira tarkoittaa vihaa?
 • Lea Kolmikirjaimisista naisten nimistä Lea on suosituimpia, ja sitä kantaa ensimmäisenä nimenään yli 9800 naista. Lean nimipäivä on 5. tammikuuta.
 • Tea Tea on suomalainen lyhennelmä nimestä Dorotea.Tea juhlii nimipäiväänsä sekä suomen- että ruotsinkielisessä kalenterissa 6. helmikuuta.
 • Anu Anu on karjalainen versio nimestä Anna. Nimi lisättiin suomalaiseen nimipäiväkalenteriin vuonna 1950. Anu juhlii nimipäiväänsä 9. joulukuuta.

Nämä nimet ovat lyhennettyjä versioita kaksivokaalisista, suomalaisesta nimipäiväkalenterista löytyvistä nimistä:

Ada, Ava, Eva, Ida, Ina, Isa, Ita, Kia, Mia, Nea, Ona, Pia, Ria,Tia

Lyhyitä poikien nimiä

Nämä nimet löytyvät suomalaisesta nimipäiväkalenterista:

 • Aki Suomalainen miehen etunimi, joka on lyhentymä nimestä Joakim. Aki-nimen oli vuoden 2019 loppuun mennessä saanut 9 539 suomalaista miestä.
 • Aku Suomalainen miehen etunimi. Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan Suomessa on myös muutama Aku-niminen nainen. Akun nimipäivää vietetään 7.tammikuuta.
 • Ali Ali-nimeä kantaa Suomessa ensimmäisenä etunimenään yli 1500 miestä. Alin nimipäivää vietetään 11. syyskuuta.
 • Ari Ari juhlii nimipäiväänsä 4. maaliskuuta. Nimi on merkitty suomalaiseen almanakkaan vuodesta 1950 lähtien, jolloin siitä tuli varsinainen muotinimi. Ari-nimen suosio jatkui aina 1980-luvun alkuun.
 • Esa Esa on suomalainen miehen etunimi. Esa viettää nimipäiväänsä 6. heinäkuuta. Suomessa Esa-nimeä on annettu vuoden 2019 loppuun mennessä 25 465 miehelle ja alle viidelle naiselle
 • Kim Kim on Suomessa useimmiten poikien etunimi, mutta myös yli sata naista on nimetty Suomessa Kimiksi.
 • Leo Leo nimestä on tullut viime vuosina yksi suosituimmista poikien nimistä. Leon nimipäivät suomalaisessa ja ruotsalaisessa kalenterissa ovat 28.6. Kyseessä on hyvin vanha nimi, joka on ollut nimipäiväkalenterissa jo 1700-luvulla.
 • Max Max on Suomessa ensimmäisenä etunimenä 4196 miehellä ja 7 naisella. Yhteensä Suomessa on siis 4203 Max-nimistä henkilöä. Kansainvälisen kuuloinen Max viettää nimipäiväänsä 18.marraskuuta.
 • Teo Suomessa on 1900-luvun alusta vuoden 2019 loppuun mennessä saanut nimeksensä Teo 1030 henkilöä ja Theo noin 740 henkilöä. Teo viettää nimipäiväänsä 9.marraskuuta.

Nämä nimet ovat lyhennettyjä versioita kaksivokaalisista, suomalaisesta nimipäiväkalenterista löytyvistä nimistä:

Aro, Are, Atu, Emi, Etu, Iro, Ivo, Joa, Noa, Uno

Kansainvälisiä, kolmikirjaimisia tyttöjen nimiä:

Amy, Ane, Paz, Kia, Ana, Luz, Dia, Flo, Sol, Eve, Mar, Goa, Jen, Joy, Lis, Lin, Liv, Ivy, May, Mai/Maj, Moa, Rae, Zoe.

Kansainvälisiä, kolmikirjaimisia poikien nimiä:

Ace, Alf, Ben, Dan, Don, Ian, Jan, Jay, Jim, Joe, Jon, Kaj, Lou, Per, Rex, Ron, Sam, Sid, Tim, Tom, Ulf, Lee

Pidätkö sinä lyhyistä vai pitkistä nimistä?

Lähde:

avoindata.fi

kaksplus.fi

nimipäivät.fi

lapsennimi.com

wikipedia


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.